Prah in Kruh, prah

Prah in Kruh, prah

ARS Svet kulture, 17. oktober 2018 ― Prestižna nagrada man booker: slavi Anna Burns z romanom Milkman – Mlekar Na dan, ko Radio Slovenija proslavlja jubilejnih 90 let delovanja, se v oddaji Svet kulture posvečamo literarnim novostim in novicam ter odprtju razstave. Znana je letošnja prejemnica prestižne nagrade man booker: slavi Anna Burns z romanom Milkman – Mlekar. Nedavno sta izšli knjigi dveh tržaških avtorjev s podobnim naslovom: Prah Marija Čuka in Kruh, prah Marka Sosiča. V Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani pa nocoj odpirajo razstavo Matjaža GederjaPriprave na improvizacijo.

Odpovedana predstava Srebrno rebro

Borštnikovo srečanje, 17. oktober 2018 ― Dragi gostje, zaradi bolezni v ekipi odpadeta obe ponovitvi predstave Srebrno rebro v produkciji UL AGRFT, načrtovani za 18. 10. ob 21.00 in 19. 10. ob 10.00 na Intimnem odru GT22. V četrtek, 18. 10., bo ob 21.00 na Intimnem odru v GT22 nadomestno uprizorjena avtorska predstava Maryane Kozak Oj Kijev, Kijev v produkciji gledališke akademije DAMU iz Prage. V petek, 19. 10., nadomestne predstave ne bo. Kupnino vam lahko povrnemo pri blagajni SNG Maribor ali pa že kupljeno vstopnico za katero od obeh odpovedanih predstav izkoristite za ogled odlične, duhovite in našpičene nadomestne predstave Oj Kijev Kijev v četrtek, 18. 10., ob 21.00 na Intimnem odru GT22. Hvala za razumevanje in vljudno vabljeni.

A propos: Kultura in umetnost, politika in oblast; Lačen Benedičič (muzej) in Mencinger (občina, SD); oba z Jesenic.

Radio Kaos, A propos, 17. oktober 2018 ― Spoštovane gospe, cenjeni gospodje, to je Radio KAOS in oddaja A propos: Kultura in umetnost, politika in oblast, ki je nastala tudi s pomočjo javnega denarja, ki ga je z javnim medijskim razpisom zagotovilo ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. V jesenskem delu sicer celoletnega niza oddaj obiskujemo lokalne kulturne ustvarjalce in zavode ter predstavnike njihovih […]
Ministrstvo za kulturo zaščitilo umetniško zbirko NLB

Ministrstvo za kulturo zaščitilo umetniško zbirko NLB

Misli, 17. oktober 2018 ― Minister za kulturo Dejan Prešiček se je odločil zaščititi umetniško zbirko v lasti Nove ljubljanske banke (NLB), slednja je v postopku prodaje, in jo uvrstiti v nacionalno bogastvo. Po njegovih besedah zbirka ostane v lasti NLB, poleg tega mora ostati kot celota in ne sme zapustiti države brez dovoljenja ministrstva.
Ena in ista knjiga

Ena in ista knjiga

LUD Literatura, 17. oktober 2018 ― Književni prevajalci in pisuni naj bi bili že pregovorno vase zaprta bitja, ki ždijo v svojih čumnatah in vzniknejo na plano izključno tedaj, ko zmanjka kave ali cigaret … ali pa, ko je na sporedu bolj ali manj sporadično druženje v obliki literarnega večera ali prevajalskega simpozija. Pa se res beremo? Sebe ali drug drugega? In če se ne, bi se morali?
Interstellar (2014)

Interstellar (2014)

Deseta umetnost, 17. oktober 2018 ― Christopher Nolan in njegov lastni tribute Kubrickovi Vesoljski odiseji 2001 (1968) predstavljata medzvezdno popotovanje skozi čas in prostor z ravno pravšnjo kombinacijo alterja in mainstreama. Teoretična fizika je dana pod preizkušnjo, efekt gravitacije pa dela svoje, kar lahko zbega še tako zbranega gledalca, ki se znajde med znanostjo in filmsko domišljijo. Kar film naredi za izjemnega, je čustvena komponenta, ki […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Trumbo (2015)  Hold the Dark (2018)  Star Wars: The Force Awakens (2015)  Psycho (1960)  Projekt Titan Copyright © Deseta umetnost [Interstellar (2014)], All Right Reserved. 2018.

Odprtje promocijske sobe in razstave slovenskega slikarja in čebelarja Antona Janše (1734-1773)

Muzeji radovljiške občine, 17. oktober 2018 ― Korotan postaja vse bolj razpoznavna slovenska dunajska hiša. Individualno oblikovane sobe bodo izražale slovensko dunajsko zgodovino. Tako bodo obiskovalcem omogočili vpogled v skrite kote Dunaja, kot ga še niso spoznali. Leto 2018 je leto evropske kulturne dediščine in leto, ko prvič obeležujemo 20. maj, rojstni dan Antona Janše (pomembnega slovenskega čebelarja), kot svetovni dan… ... več o tem

Umrla je balerina Lidija Sotlar

Misli, 17. oktober 2018 ― V torek je v starosti 89 let umrla legendarna balerina Lidija Sotlar, so za STA sporočili iz njenega prijateljskega kroga. V svoji bogati karieri je ustvarila okoli 60 nosilnih, tako lirskih kot emocionalnih in karakternih vlog baletne solistke.
še novic