Koordinacija invalidskih organizacij v preboldski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 30. julij 2019 ― V Občini Prebold se zavedajo pomena vključevanja potreb invalidov na najrazličnejših področjih, zato je občina na pobudo Medobčinskega društva invalidov Žalec pristopila k projektu »Občina po meri invalidov«. Občina Prebold je že sprejela analizo stanja o položaju invalidov v Občini Prebold in akcijski načrt, na podlagi katerega je bilo izvedenih že precej zastavljenih nalog. V sklopu projekta je Občina Prebold v torek, 30. julija 2019, organizirala koordinacijo invalidskih organizacij v Občinski knjižnici Prebold. Na koordinaciji je Tjaša Skočaj Klančnik, višja svetovalka za negospodarske javne službe Občine Prebold, predstavila, katere dejavnosti izvaja ...
Greš? Grem!

Greš? Grem!

Deseta umetnost, 30. julij 2019 ― Na filmska platna prihaja film, v katerem bodo nastopili največji youtube in instagram zvezdniki regije, med drugim tudi slovenska youtuberka Kaya Solo, Kaja Kočevar. Grem? Greš! je celovečerni prvenec Ljube Zdjelarevića, pod scenarij se podpisuje Nikolina Bogdanović, film je nastal v produkciji Kinoteke, producenta pa sta Barbara Jukopila in Ljubo Zdjelarević. Direktor fotografije je Raul Brzić, montažerka pa Ana Marija Sremec.  Na filmska platna […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    100 reči  Citizen Kane (1941)  A Star Is Born (2018)  The Shawshank Redemption (1994)  The Blackcoat's Daughter (2015) Copyright © Deseta umetnost [Greš? Grem!], All Right Reserved. 2019.

Vrhunska rock ekstaza odličnih Skunk Anansie

Kino Šiška, 30. julij 2019 ― Zasedba Skunk Anansie ni bila prvič v Sloveniji, a kdor jih je v živo videl prvič, si bo zagotovo zapomnil in brez slabe vestil lahko dejal, da je videl enega najboljših koncertov v svojem življenju. V razprodanem Kinu Šiška so z izjemnim nastopom naredili prerez četrtstoletne kariere.
Filadelfija

Filadelfija

ARS Filmska glasba, 30. julij 2019 ― Film je dosegel velik uspeh in dobil kar nekaj nagrad, med njimi tudi pet nominacij za oskarja Tom Hanks in Denzel Washington sta upodobila pravnika z nasprotnih ideoloških in moralnih bregov, ki združita moči v tožbi zoper prestižno pravno pisarno zaradi spolne diskriminacije. Film je dosegel velik uspeh in dobil kar nekaj nagrad, med njimi tudi pet nominacij za oskarja. Osvojil je tistega za najboljšo glavno moško vlogo in najboljšo skladbo.

Na PIFcampu tudi Makery & PiNG ekipi

PIFcamp, 30. julij 2019 ― V sklopu mreže Feral Labs letos na PIFcamp prihajata tudi Marie Albert (Makery) in Mona Jamois (PiNG). Na spodnji povezavi si lahko preberete kratek intervju z Mono in njeni izkušnji z organiziranjem poletnih ustvarjalnih taborov. The post Na PIFcampu tudi Makery & PiNG ekipi appeared first on PIFcamp.
Hamlet na Dubrovniških poletnih igrah, prostorska instalacija Ping Pong v galeriji Simulaker in glasba, glasba…

Hamlet na Dubrovniških poletnih igrah, prostorska instalacija Ping Pong v galeriji Simulaker in glasba, glasba…

ARS Svet kulture, 30. julij 2019 ― Razpeti dežnik čez meje in se povezati V današnji oddaji se bomo pogovarjali o novi uprizoritvi Hamleta, na Dubrovniških poletnih igrah, o prostorski instalaciji Ping Pong, ki izpostavlja problematiko takoimenovanih tehničnih ovir na meji med Slovenijo in Hrvaško, ter o koncertu Gruzijskega komornega orkestra Ingolstadt. In še o čem. Vabimo vas k poslušanju!      
Ne za ceno kompromisov

Ne za ceno kompromisov

Odzven, 30. julij 2019 ― Second Chance Blown goji močne vezi z industrialom in s sintovsko naravnanim elektrom; na novi plošči se z lahkoto pomika od enega k drugemu in se zliva z rockovsko potenco, ki sega v območje sonično nabritega kitarskega hrupa in tankega strunanja v (neo)postpunkovski maniri.
V Novem mestu video in interaktivna instalacija Ping Pong

V Novem mestu video in interaktivna instalacija Ping Pong

Misli, 30. julij 2019 ― V galeriji Simulaker v Novem mestu bodo drevi ob 20. uri odprli interaktivno instalacijo z videom Ping Pong umetnika, poimenovanega name:. S postavitvijo bodo v galerijskem prostoru predstavili performans, ki ga je umetnik aprila izvedel pri obmejni žični ograji ob Kolpi, ga poustvarili in k sodelovanju povabili tudi obiskovalce.
Sebičnost (odlomek)

Sebičnost (odlomek)

Airbeletrina, 30. julij 2019 ― Zdramila se je pred zoro. Kadar je popivala, zaradi adrenalina ni mogla dobro spati. Prevalila se je na bok, da bi lažje obvladala slabost. Vohala je Borisov nahodni zadah. Kot vedno je spal z odprtimi usti in rahlo hrkal. Kot običajno se je sredi noči neslišno priplazil v posteljo in se ob njenem telesu zvil mehko kot kačica. Nikdar se ni oklenil Sergeja, vsakokrat samo nje. Čeprav sta bila oče in sin budna povsem harmonična, se je Boris Sergejevim dotikom izogibal. Morda je šlo za povprečno deško nelagodje, za nerodnost ob večjem, širšem in izrazitejšem moškem telesu, toda pogosto je pomislila, da je Borisa, kakor tudi njo, lahko plašila podobnost med njima. Praviloma so otroci odmev otroških različic svojih staršev, Boris pa je bil že pri svojih sedmih letih zgolj manjši model odraslega Sergeja:
Grajske zidove krasijo slike in mozaiki rakovških ustvarjalcev

Grajske zidove krasijo slike in mozaiki rakovških ustvarjalcev

Notranjsko primorske novice » Kultura, 30. julij 2019 ― Grad Snežnik, Loška dolina – Razstavni prostor na gradu Snežnik do septembra gosti razstavo del, ki so jih ustvarile roke članov kulturnega društva Rak z Rakeka. Likovna dela in mozaiki so v nastali na srečanjih likovne in mozaične skupine ter na delavnici slikanja z lopatko, na kateri so ustvarjalci pod mentorstvom Carole Minssieux Gliesch iz Francije, upodabljali lepote Notranjske. Rakovški likovni utrip, razstava likovnih del in mozaikov, grad Snežnik, 19. julij 2019 Foto: Tomaž Čuček Razstavo so odprli 19. julija, ko je delo rakovških likovnikov strokovno predstavila Karmen Bajec, magistra umetnosti in akademska slikarka, ki med drugim vodi likovno sekcijo pri Kulturnem društvu Rak Rakek. Odprtje sta s kulturnim programom popestrile članice vokalne skupine Cluster in Maja Malc. Stene grajskega razstavnega prostora do 1. septembra krasi množica slik in mozaikov. Člani rakovškega društva so jih v sezoni 2018/2019 ustvarjali na delavnicah, likovno vodi Bajčeva, mozaično pa Eva Ule. »Pri mozaiku smo tisti, ki smo že dlje časa v skupini ustvarjali živalske portrete, začetnice pa so ustvarjale slike iz keramike,« je pojasnila predsednica likovne sekcije Karmen Petrič. »Tematika je različna, večinoma pa gre za naravo, za pokrajine, cvetje …; veliko del je slikanih z lopatko, nekaj je akrila, večina pa so olja.« Na ogled so tudi dela, ki so nastala na delavnici Minssieux Gliescheve, ki je Rakek letos obiskala že drugič. Z njo so člani društva in drugi ljubitelji likovne umetnosti preizkusili v ustvarjanju s slikarsko lopatico. En dan so preživeli na Cerkniškem jezeru, kjer so na platna lovili vodo v vseh njenih razsežnostih, naslednji dan so se podali v Rakov Škocjan, kjer so jih navdihovala drevesa in gozd, zadnji dan pa so na vrtu v Škratovki pri Planini upodabljali cvetje. Petra Trček

Vladimir Jurc in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 30. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralec Vladimir Jurc, letošnji prejemnik igralske nagrade Marija Vera za življenjsko delo, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Vladimirju Jurcu.

Tatjana Stanič in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 30. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je lektorica Tatjana Stanič, letošnja prejemnica nagrade Marko Slodnjak, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije. Pri brskanju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Tatjani Stanič.
1935 Rakek – Poroka

1935 Rakek – Poroka

Stare slike (Cerknica), 30. julij 2019 ― Gledamo poročno sliko enega od bratov Martina Puntarja. Eden njegovih bratov je živel v Ivanjem selu, drugi v Logatcu. Martin je imel gostilno »Pr’ mostu«. Bila sta sposobna in cenjena človeka, oba delovna. Martin je bil lastnik, gospodar pa je bila Ivana. Kdo je gospodar in kako ljudje to pojmujejo? Neko sredo sem ravno prišla […]
Režiser in igralec Peter Bogdanovich slavi 80 let

Režiser in igralec Peter Bogdanovich slavi 80 let

Misli, 30. julij 2019 ― Hollywoodski režiser in igralec srbskega rodu Peter Bogdanovich bo danes dopolnil 80 let. Prvi večji uspeh je dosegel s filmom Zadnja predstava (1971) z Jeffom Bridgesom in Cybill Shepherd v glavnih vlogah, za katerega si je prislužil dve nominaciji za oskarja.
še novic