Predjamski grad: Krajinska dotikanja

OUTSIDER, 8. avgust 2019 ― Je lahko veduta Predjamskega gradu še bolj monumentalna? In kako, če sploh, posegati v njeno brezkompromisno fotogeničnost s kakršnokoli novo mislijo, z novo arhitekturno intervencijo? To so izzivi, s katerimi so se soočili 3b arhitekti. V kontekstu, kot je Predjamski grad, je treba novo arhitekturo očistiti skorajda vsakršne formalne ambicije. Treba jo je razgraditi do… The post Predjamski grad: Krajinska dotikanja appeared first on OUTSIDER.
The Great Dictator (1940)

The Great Dictator (1940)

Deseta umetnost, 8. avgust 2019 ― Dobrodošli v Tomanii, izmišljeni nemški totalitarni državi, kateri s trdo roko vlada arogantni, gospodovalni in hkrati nesposobni tiran Adenoid Hynkel. Njegovi ostri govori, polni nacionalističnih opazk in širjenja sovraštva do židovske skupnosti, so vsakodnevni opij za ljudstvo, ki slepo sledi svojemu voditelju. Zveni znano? The Great Dictator, film režiserja, igralca in zvezdnika nemih filmov Charlija Chaplina, je […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Avengers (2012)  The Professor (2018)  Noč čarovnic  Družabni večer  La La Land (2016) Copyright © Deseta umetnost [The Great Dictator (1940)], All Right Reserved. 2019.

8. avgust, svetovni dan mačk

Kamra.si, 8. avgust 2019 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...8. avgust, svetovni dan mačk Svetovni dan mačk so prvič zaznamovali 8. avgusta leta 2002, ko ga je oživila dobrodelna organizacija Mednarodni sklad za zaščito živali (Ifaw). Pri Ifawu so želeli s svetovnim dnevom ozaveščati o življenju, potrebah in zdravju domačih mačk, ki jih znanstveno imenujemo Felis catus. Več ...
v prizadevanju da bi spet imela srečo

v prizadevanju da bi spet imela srečo

Airbeletrina, 8. avgust 2019 ― v prizadevanju da bi spet imela srečo je začela krasti sonce ji je bílo v hrbet dlačice, breskvino telo tega se je bala pa tudi nemogočega seksa v prizadevanju da bi spet imela srečo je stopila v belo prodajalno sladkarij (tu je nekdo nekaj vlil) njeno srce je bilo pes pred vrati pesmi

Ptuj : Svečano odprtje razstavišča petega mitreja

Štajerski tednik, 8. avgust 2019 2. avgust je bil osrednji praznični dan letošnjega proslavljanja 1950. obletnice prve pisne omembe Ptuja v antičnih virih, nadvse pomemben pa je bil tudi za promocijo oz. predstavitev izjemne ptujske arheološke dediščine – mitrejev. V hotelu Mitra so za javnost svečano odprli urejeno razstavišče 5. ptujskega mitreja, sočasno pa predstavili virtualni prikaz tega mitreja in nove aranžmaje organiziranega vodenja po ptujskih mitrejih. Te ponujajo na portalu deosoli.info. Projekt podpira ministrstvo za kulturo RS.

Layout 2 Fotografija

Membrana, 8. avgust 2019 ― Razumevanje tega, kar pomeni biti človek, se vrti okoli predstave o tem, kaj pomeni biti žival ali zver – in to razmerje je predstavljeno in skonstruirano tudi skozi fotografijo. Odnos človek-žival je ali ideološko poudarjen ali prikrit s podobami – pojem instinkta definira tako fotografski proces kot tudi fotografsko reprezentacijo. Skozi celotno zgodovino medija so bile fotografije živali vedno močno prisotne, kar priča o določeni fascinaciji in pripisovanju pomena ali želji po dekodiranju ne-človeškega.
Mrtvi ne umirajo

Mrtvi ne umirajo

MMC Gledamo, 8. avgust 2019 ― Na prvi pogled je novi film Jima Jarmuscha porogljiva klofuta vsem filmofilom, ki velikemu cineastu očitajo pretiran zdrs v bližino mainstreamovskega filma. Izbira ultimativno potrošniškega in množičnega žanra, zombijade, se tako zdi pravzaprav idealna.
Zvesti moški

Zvesti moški

ARS Gremo v kino, 8. avgust 2019 ― Abel tako zvesto sledi odločitvam Marianne, da izgubi nadzor na svojim življenjem. S filmsko kritičarko Gajo Poeschl se bomo pogovarjali o francoski komediji Zvesti moški režiserja in igralca Louisa Garrela. Ocenili bomo – prav tako francosko – noir kriminalko Črna reka in že deveti film franšize Hitri in drzni s podnaslovom Hobbs in Shaw. V oddaji boste izvedeli, kakšen program so pripravili potekal prihodnji teden na zelenici kinotečnega letnega kina na ljubljanski Metelkovi.
30. jubilejni poletni lutkovni pristan

30. jubilejni poletni lutkovni pristan

ARS Svet kulture, 8. avgust 2019 ― Predstavljamo tudi festival Poletna animateka in razstavo v galeriji ŠKUC V oddaji Svet kulture se bomo posvetili nekaterim aktualnim poletnim festivalom. V Mariboru se je pretekli konec tedna začel mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, ki ponuja dvajset predstav za otroke vseh starosti iz Slovenije in tujine. Ljubljana bo v naslednjih dneh filmsko obarvana, začenja se festival Poletna Animateka. Organizatorji so pripravili številne delavnice animacije in risanja, večeri pa bodo namenjeni projekcijam animiranih filmov. Predstavljamo tudi razstavo Talking (about) images v galeriji ŠKUC, ki tematizira podobe v sodobni družbi.

Smukavc

ZZMS, 8. avgust 2019 ― Smukavc je enolončnica pripravljena iz zeljnih ali tudi radičevih listov, krompirja in česna ter zabeljena z zaseko. Idrijske gospodinje so jo pripravljale od pomladi in čez poletje iz zeljnih listov, na jesen in zimo pa iz ohrovta. The post Smukavc appeared first on ZZMS.
1994 Lož – Začetek sodelovanja

1994 Lož – Začetek sodelovanja

Stare slike (Cerknica), 8. avgust 2019 ― Leta 1994 je bila podpisana pogodba o sodelovanju med firmama Dynacast in Kovinoplastiko Lož. Dynacast je mednarodna firma, ki ima podružnice v mnogih državah, kjer izdelujejo precizne kovinske izdelke po postopkih, ki so jih razvili v Dynacastu. Podpis pogodbe je bil v Ložu. Na desni je gospod Jürgen Müller, ki je bil takrat direktor Dynacasta […]
Poletna Animateka s filmi in ustvarjalnostjo polni ljubljanske ulice

Poletna Animateka s filmi in ustvarjalnostjo polni ljubljanske ulice

Misli, 8. avgust 2019 ― Poletna Animateka bo od danes do nedelje ponovno popestrila dogajanje v mestnem jedru Ljubljane. Danes in v petek bodo potekale brezplačne delavnice pikselacije, v soboto delavnica risanja s svetlobo, večerne ure pa bodo do nedelje rezervirane za projekcije animiranih filmov. Nocoj ob 21. uri bo filmski program na Mestnem trgu namenjen najmlajšim.
Violinski koncerti IV: Evropske povezave

Violinski koncerti IV: Evropske povezave

ARS Čas, prostor in glasba, 8. avgust 2019 ― Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden. Glasba išče sorodne, celo mednarodne povezave. Kako plodne so lahko, sta  dokazovala Antonio Vivaldi in Johann Sebastian Bach. V oddaji »Čas, prostor in glasba« smo predvajali tale njuna dela: dva violinska koncerta Jesen in Zimo iz cikla ‘Štirje letni časi’ Antonia Vivaldija in dva koncerta za violino in orkester Johanna Sebastiana Bacha. Vivaldija so igrali I Musici in članica ansambla violinistka Pina Carmirelli; Bachov Koncert za violino in orkester v a-molu je igral violinist Henrik Hochschild, ansambel Concerto Leipzig pa je vodil Michael Tauch. Koncert za violino in orkester v E-duru so igrali: člani Komornega godalnega orkestra iz Osla in norveški violinist Arve Tellefson, vodil jih je finski dirigent Paavo Berglund. Oddajo ‘Violinski koncerti – evropske povezave’ je pripravil Pavel Mihelčič, posnel jo je Stane Košmerlj, bral je Ivan Lotrič.
Jazzinty No.20 (12. - 17. avgust 2019)

Jazzinty No.20 (12. - 17. avgust 2019)

SIGIC - Novice, 8. avgust 2019 ― Že dvajseta Mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty tudi letos prinaša atraktiven izbor mednarodnih mentorjev, ki bodo svoje znanje in izušnje prenašali na novo generacijo mladih jazz glasbenikov in muzicirali na festivalskih koncertih.
še novic