Likovni svet

TV Kočevje, 26. avgust 2019 ― Ribniška didaktična zbirka šteje 96 umetniških del, nekaj pa so jih predstavili na novi razstavi, ki bo na ogled v Miklovi hiši. 
Yesterday

Yesterday

MMC Gledamo, 26. avgust 2019 ― Največji greh romantične komedije Yesterday ni njen generično veseli ton in prav tako ne leni stereotipi o tem, kakšni moški se nam zdijo očarljivi. Kriminal pa je, kako slabo izkoristi glasbeni zaklad, ki so ga svetu zapustili Beatli.

Na Ljubljana festival prihaja Traviata

SiGledal Novice, 26. avgust 2019 ― Ta teden na oder Ljubljana festivala prihaja Verdijeva opera Traviata. Nastopajoči v produkciji so napovedali edinstveno predstavo torinskega gledališča Teatro Regio. Poleg scenografije z velikim ogledalom bo predstava izstopala tudi z nastopom dveh sopranistk v glavni vlogi, v sredo bo nastopila Marija Mudrjak, v četrtek pa Irina Dubrovskaja.

Franc Kramer, vodja ansambla Fantje z vseh vetrov: „Narodno-zabavna glasba je naš nacionalni ponos!“

Štajerski tednik, 26. avgust 2019 ― Franc Kramer, Tone Rus in Franc Pupis, še danes člani ansambla Fantje z vseh vetrov, so kot pevski trio nastopili že na prvem festivalu narodno-zabavne glasbe na Ptuju. Stari so bili 17, 18 in 19 let. Na jubilejnem, 50. festivalu NZG Ptuj 2019 so se vsi trije pogovarjali o tem, kako je mogoče, da je od njihovega prvega nastopa minilo že 50 let. „Hvala bogu, da smo še živi in da smo še sposobni stopiti na oder ter kakovostno zapeti in zaigrati,“ je ob tem dejal Franc Kramer (Frenk), vodja ansambla, ki letos praznuje svojo 40-letnico.

Ptuj: Poletni oder brez pravega odziva

Štajerski tednik, 26. avgust 2019 ― Po lesenih odrih, ki so jih uporabljali na festivalih Art Stays in Arsana, je mesto letos naredilo korak več, ko je zagotovilo denar za kovinski oder. Celo več, s tem so napovedali tudi dogajanje na njem skozi celo poletje, ne le v času festivalov. Kaj posebno obljuden sicer ni bil (z izjemo dobrodelnega koncerta za ptujske gasilce), dan pred rimsko povorko pa se je moral »posloviti«.
Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2

Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2

Cirkulacija 2, 26. avgust 2019 ― V četrtek, 29. avgusta 2019 ob 21.00,  Cirkulacija 2 | Tobačna Ljubljana: FriFormA\V: Rdeča Raketa & Patrick K.-H premiera koncertne AV instalacije (Maja Osojnik) Maja Osojnik – glas, vzorčenje v živo, dj-cd predvajalnik in druga elektronska zvočila Matija Schellander – modularni sintetizator, laptop Patrick K.-H. – video v živo FB: https://www.facebook.com/events/2432335167011481/ Vstopnina: 5€ Pevka, skladateljica, zvočna umetnica in improvizatorka elektoakustične glasbe, Maja Osojn...
106 let Borisa Pahorja

106 let Borisa Pahorja

ARS Svet kulture, 26. avgust 2019 ― Danes o Borisu Pahorju, ki je del svojega rojstnega dne naklonil tudi ljubljanskemu občinstvu. V nadaljevanju oddaje pa bomo po istrskih vaseh zasledovali dogajanje festivala Plavajoči grad, ki bo do 31. avgusta vabil na koncerte in obiskovalcem predstavljal alternativnejšo uprizoritveno produkcijo. Preverili bomo tudi letošnjo filmsko ponudbo, ki jo prinaša letni Kinodvor na Kongresnem trgu.
Jacob’s Ladder (2019)

Jacob’s Ladder (2019)

Deseta umetnost, 26. avgust 2019 ― Posneti remake ene najboljših psiholoških srhljivk vseh časov, Jacob’s Ladder, se zdi kot popolnoma neumna ideja. Mojstrovina Adriana Lyna predstavlja izredno morečo, psihadelično ter tesnobno gledalsko izkušnjo, ki še do današnjih dni ostaja nepresežena. Posmrtna meditacija (bolje rečeno; mora) v Vietnamu padlega vojaka Jacoba (Tim Robbins v najboljši vlogi svoje kariere), kateremu vrnitev v življenje civilista ne prinese […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Raziskovalka Dora  Mom and Dad (2017)  Levji kralj  Sodnica  Tu pa tam (2004) Copyright © Deseta umetnost [Jacob's Ladder (2019)], All Right Reserved. 2019.

PRIČENJAJO SE PRAVLJICE PRED ZIDOM

Hiša otrok in umetnosti, 26. avgust 2019 ― Pravljice na način kamišibaj gledališča že tretje leto zapored poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. Dogodki bodo potekali pred najmarkantnejšimi zidovi, pred najvišjim obrambnim zidom Ljubljanskega gradu ter bližnjih Šanc (26. 8.) pred najlepšim opečnatim zidom, ki krasi fasado NUK-a (27. 8.) ter pred tistim rimskim na Mirju (28. 8.). Vsak […]
Status neodvisnosti in trije paradoksi

Status neodvisnosti in trije paradoksi

Neodvisni, 26. avgust 2019 ― Poletje je čas tudi za premisleke o podstateh (portala) in za nove prizemljitve. Avtor članka razmišlja o paradoksih statusa neodvisnosti (v kontekstu neodvisne scene) - detektira tri vozle "neodvisnosti": odvisnost od hegemonih produkcijskih pogojev, diktat novega, izganjanje (lenega) umetnika iz javne sfere: "Vztrajati v neodvisnosti, vsaj po moji oceni, danes pomeni vztrajati v celem nizu protislovij, kar morda, če smem nekoliko cinično pripomniti, niti ni presenetljivo, saj to docela pritiče duhu današnjega časa."
Jerneja Ferlež in Peter Rezman: Maribor paralaksa / Radmila Lazić: Brez anestezije

Jerneja Ferlež in Peter Rezman: Maribor paralaksa / Radmila Lazić: Brez anestezije

ARS S knjižnega trga, 26. avgust 2019 ― J. M. Coetzee Peterburški mojster / Ur. Neža Zajc: Poezija in smrt pesnikovo sta življenje Recenzirali bomo zbirko zgodb Jerneje Ferlež in Petra Rezmana Maribor paralaksa, izbor poezije Radmile Lazić Brez anestezije, Coetzeejev roman Peterburški mojster in zbornik razprav Poezija in smrt pesnikovo sta življenje. Recenzije so napisali Marija Švajncer, Rok Bozovičar, Gabriela Babnik in Tonja Jelen.
Plavajoči grad letos potuje po Istri

Plavajoči grad letos potuje po Istri

Misli, 26. avgust 2019 ― Organizatorji festivala Plavajoči grad so se po izgubi društvenih prostorov v Pristavah gradu Snežnik odločili za nov koncept. Festival, ki se začenja danes, bo prvič potoval po štirih istrskih vaseh, se za en dan ustavil v Kopru in nato v soboto zaključil na gradu Snežnik in vasici Kozarišče. Koncept izhaja iz sorodnega festivala Kavč v Ljubljani.

Filatelistična razstava DevetoOkno Kranj 2019

Gorenjski muzej, 26. avgust 2019 ― V sodelovanju s Filatelistično zvezo Slovenije in Pošto Slovenija Vas vljudno vabimo na odprtje mednarodne bienalne enovitrinske filatelistične razstave DEVETOOKNO KRANJ 2019 v četrtek, 5. septembra 2019, ob 18. uri v Galerijo Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj. Razstava bo ... Read More
še novic