Who You Think I Am (2019)

Who You Think I Am (2019)

Deseta umetnost, 15. november 2019 ― Francoski film režiserja Safyja Nebboua je žalostna intimna zgodba, ki pokaže, kaj vse lahko postane posameznik s pomočjo digitalne identitete. Kdo vse lahko postane. Kakšno moč ima v nekem trenutku pajek, ki raziskuje in napada po spletni mreži, nato pa se še v isti sapi kot mušica znajde v neizprosnem kolesju družbe. Ujeta in nemočna. […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Mamma Mia! Here We Go Again (2018)  Jumanji: Dobrodošli v jungli  Killer Joe (2011)  Grinch  It: Chapter Two (2019) Copyright © Deseta umetnost [Who You Think I Am (2019)], All Right Reserved. 2019.

POTOPISNO PREDAVANJE BARBARE POPIT: GRENLANDIJA

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 15. november 2019 ― V petek, 15. novembra 2019, smo prisluhnili izjemno zanimivemu potopisnemu predavanju Celjanke Barbare PopiT  o največjem otoku na svetu – Grenlandiji. Popitova je v predstavitvi navdušila s fotografijami in lepo besedo, ko nam je predstavljala znamenitosti, kot so ledeni fjord Ilulissat, številne ledene gore, severnjaška flora z divjimi rožami in favna s tjulnji, kiti grbavci in orjaškimi komarji. Obale otoka pa so posejane z lesenimi živopisanimi vasicami in prijaznim avtohtonim prebivalstvom, največ je Inuitov. Čudovit otok, kjer se čas ustavi.
The Blair Witch Project (1999)

The Blair Witch Project (1999)

Deseta umetnost, 15. november 2019 ― “V oktobru 1994 so v gozdovih med snemanjem dokumentarca izginili trije študenti. Leto pozneje so odkrili njihove posnetke.” S to preprosto, vendar efektivno razlago se začne 80 – minutni lažni dokumentarec The Blair Witch Project, ki je pred 20. leti zrasel v popkulturni fenomen, še preden je kdorkoli film sploh videl. Režiserja Daniel Myrick in Eduardo Sanchez sta namreč s pomočjo […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Blu-ray] – Man of Steel (2013)  Preboj  Vertigo (1958)  Imaginaerum (2012)  The BFG (2016) Copyright © Deseta umetnost [The Blair Witch Project (1999)], All Right Reserved. 2019.

Odkritje spominske plošče celjskemu 87. pehotnemu polku

Kamra.si, 15. november 2019 ― Mestna občina Celje, Pokrajinski muzej Celje in Osrednja knjižnica Celje vabijo na svečano odkritje spominske plošče znamenitemu celjskemu 87. pehotnemu polku avstro-ogrske vojske, ki bo v torek, 19. novembra, ob 16. uri na ploščadi Knežjega dvora na Trgu Celjskih knezov 8 v Celju. Osrednji govornik na svečanosti bo dr. Marko Štepec iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije.   

Zadnja enodnevna arhitekturna delavnica Šole Prenove v letu 2019

ZZMS, 15. november 2019 ― Šola Prenove s petim modulom enodnevnih arhitekturnih delavnic z naslovom NAČRTOVANJE PRENOVE zaključuje letošnji program.  Predavatelji bodo spregovorili o pomenu in načinih dokumentiranja dediščine, o konservatorskem načrtu, predstavljeni bodo tudi primeri izvajanja nekaterih uspešno izvedenih prenov. Dogodek se bo zgodil 20. novembra 2019 ob 9. uri v predavalnici Restavratorskega centra na Poljanski 40 v Ljubljani. […] The post Zadnja enodnevna arhitekturna delavnica Šole Prenove v letu 2019 appeared first on ZZMS.
Luciferka

Luciferka

Airbeletrina, 15. november 2019 ― Pri založbi Beletrina je te dni izšla (avto)biografija Svetlane Makarovič z naslovom Luciferka. Urednik založbe Aleš Šteger pojasnjuje, do kakšnih zapletov je prišlo pri nastajanju te knjige, Svetlana Slapšak in Erik Valenčič pa sta se odzvala na podbudo Svetlane Makarovič, da jima preda honorar.
Slovenski gledališki založniki na 35. Slovenskem knjižnem sejmu

Slovenski gledališki založniki na 35. Slovenskem knjižnem sejmu

SLOGI, 15. november 2019 ― Tudi na letošnjem 35. Slovenskem knjižnem sejmu, najpomembnejši prireditvi na področju knjige in branja pri nas, bomo ponovno skupaj nastopili glavni založniki s področja gledališča. Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani v knjigah, revijah …, ki jih […] The post Slovenski gledališki založniki na 35. Slovenskem knjižnem sejmu appeared first on SLOGI.
Kinotrip na Animateki

Kinotrip na Animateki

Kinodvor, 15. november 2019 ― Kinotripov svetovni jagodni izbor odličnih kratkih animiranih filmov. Za smetano na vrh jagodne kupe pa sledi pogovor s festivalskimi gosti. V petek, 6. decembra ob 17. uri. Za KUL abonma in izven.
Telo kot prostor. Intervju s Snježano Premuš

Telo kot prostor. Intervju s Snježano Premuš

Neodvisni, 15. november 2019 ― S Snježano Premuš sva se pogovarjali o enem izmed možnih vstopov v razumevanje telesa, ki jo trenutno zanima, o njenem razumevanju plesne prakse, o metodi Body-mind centering, o neskončnih potencialih telesa, o prepletu teorije in prakse, o našem prevelikem zanašanju na zunanjost, o omejujočem načinu socializacije v sodobnem svetu, o načinih, kako zaobiti produkcijske pogoje, o umetnosti kot intenziviranju življenja, o sodelovanjih, odnosih in še o čem: "Vodnjak je za nas globok in skrivnosten samo zato, ker ne vidimo dna. Lahko pa splezamo vanj in v dno butnemo. To nas pri telesnem plaši. Mislimo, da če bomo videli dno, ne bo ostalo prav nič več. Pa vendar to ne drži, telo ni objekt. Telo je že zavest, in bolj ko pronicaš skozi, več možnosti se razpira."
Pri Beletrini tudi biografsko obarvan roman Toneta Partljiča

Pri Beletrini tudi biografsko obarvan roman Toneta Partljiča

Misli, 15. november 2019 ― Pri založbi Beletrina so danes predstavili tri novosti. Svetlana Slapšak v knjigi Volna in telo ponuja antropološki pogled na volno, Tone Partljič pa v biografsko obarvanem romanu raziskuje odnos s svojim očetom. Paket izdaj založbe pred prihajajočim knjižnim sejmom je prinesel tudi prevod romana finske pisateljice Sofi Oksanen Stalinove krave.

Štipendijski program “ASEF Junior Fellows – Štipendije za raziskovalne obiske v Sloveniji”

Slovenci.si, 15. november 2019 ― Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF (https://www.asef.net) je objavila razpis za nov štipendijski program ASEF Junior Fellows – štipendije za obiske v Sloveniji ( https://www.asef.net/visiting-slovenia/ ). Gre za enoletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-študijsko prakso v slovenskih podjetjih in na slovenskih fakultetah, sodelujejo na raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, […] The post Štipendijski program “ASEF Junior Fellows – Štipendije za raziskovalne obiske v Sloveniji” appeared first on Slovenci.

Otvoritev razstave in predavanje v sklopu projekta Port of Dreamers

SNG Maribor, 15. november 2019 ― V sklopu projekta Port of Dreamers, sofinanciranega s sredstvi programa Evropske unije Kreativna Evropa, bo jutri, 16. novembra, ob 13. uri v Villi Čingrija v Dubrovniku odprta razstava z naslovom Kulturno življenje ruske emigracije v Dubrovniku in dediščina balerine Olge Solovjove, sledilo bo predavanje Draga Župarića-Iljića Izzivi sprejemanja in integracije tujcev v evropskem in domačem kontekstu ob 19.30 v Festivalni palači Dubrovniških poletnih iger.
Parazit

Parazit

MMC Gledamo, 15. november 2019 ― Parazit, dobitnik zlate palme v Cannesu in eden najtežje pričakovanih filmov na Liffu, je vrhunska destilacija parabol o razrednem boju, ki jih je Južni Korejec Bong Joon-ho načenjal že v Ledenem vlaku in Okji. In ta boj se je zdaj razmahnil v vojno.
Novo mesto ima najlepše mestno jedro

Novo mesto ima najlepše mestno jedro

ZZMS, 15. november 2019 ― Mestna občina Novo mesto je na zaključni prireditvi vseslovenske akcije Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je potekala v sklopu Dnevov slovenskega turizma, prejela prvo nagrado v kategoriji mestna jedra. Komisija je v obrazložitvi za podelitev nagrade celovito prenovo starega mestnega jedra izpostavila kot najuspešnejši dosežek urejanja zgodovinskih jeder mest za […] The post Novo mesto ima najlepše mestno jedro appeared first on ZZMS.
še novic