Naredim, podarim, okrasim

TV Kočevje, 23. december 2019 ― Vas zanima oblikovanje z glino ter izdelava keramike? Pridružite se kateri izmed delavnic, ki bodo, vsaj glede na interes ustvarjalcev, dobile svoje nadaljevanje v prihodnjem letu. 

SOŽITJE in najboljše darilo na svetu – PRIJATELJSTVO

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 23. december 2019 ― December smo tudi z varovanci Sožitja v žalski knjižnici preživeli razigrano in praznično. Poslušali so le eno zgodbico, in sicer Najboljše darilo na svetu Marka Sperringa. Ko odvijamo darila, veselje pogosto ne traja dolgo. Materiali, oblike in barve daril ne zapolnijo naših notranjih prostorčkov. Zanje potrebujemo kaj drugega, kar se težko zavije v čaroben papir; bližino, prijateljstvo, razumevanje. Zgodbica je bila presenetljiva, na koncu so zaploskali, ko je zajček za darilo prejel prijateljstvo Eme in njenega medveda. V nadaljevanju smo krasili praznične okraske, igrali na instrumente, peli in se sladkali. Lušten ...

Ozvočimo filme

Kinodvor, 23. december 2019 ― Filmski odlomki, ki so jih ozvočili učenci 3. razredov in predšolski otroci v sklopu programa Kinobalon MOL generacije z mentorji društva Dagiba.
Cinemini: MOL generacije

Cinemini: MOL generacije

Kinodvor, 23. december 2019 ― Navihane animacije in kinotečni zakladi. Filmi z zgodbo ali brez. Premišljene likovne podobe in vizualna poigravanja. Vse to je novi program kratkih filmov v programu Cinemini Europe za najmlajše gledalce in šolarje.

Triiije: Četrtni mladinski center Črnuče

OUTSIDER, 23. december 2019 ― Avtorji iz kolektiva Triiije arhitekti so klet nekdanje diskoteke preoblikovali v živahen in pisan mladinski center ter ustvarili demokratičen prostor, ki, kot pravijo sami, aktivnosti »omogoča, ne določa«. Tudi sam proces oblikovanja je potekal zelo demokratično: arhitekti so prepoznali pomen novega prostora za okoliške prebivalce in jih prijazno povabili k sodelovanju pri njegovi prenovi. Enkrat… The post Triiije: Četrtni mladinski center Črnuče appeared first on OUTSIDER.

Kultura e–novice, 23. december 2019

CED, 23. december 2019 ― Pozdravljeni, za nami je še eno rekordno leto. K letošnji beri uspehov Slovenije v Ustvarjalni Evropi (Kultura in MEDIA) je prispevalo 50 različnih organizacij, ki sodelujejo v 62 projektih, za katere so slovenski vodje pridobili 3 milijone evrov podpore EU. Veseli nas, da se evropski kulturni projekti pogosteje »selijo« tudi izven prestolnice in da se[...]

Arrea: Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana

OUTSIDER, 23. december 2019 ― Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana je osrednja slovenska institucija, ki obsega veliko več, kot nakazuje naziv. Njihov sedež predstavlja konglomerat objektov, v katerih najdemo vrtec, osnovno šolo, srednjo šolo, upravo, telovadnico, dijaški dom, zdravstveno oskrbo … Ker se je zadnja prenova zgodila pred tridesetimi leti, pa so posamezne stavbe dokaj dotrajane. Letos poleti pa… The post Arrea: Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana appeared first on OUTSIDER.

Čas je za jubilejno 20. ANO MRAZ!

Ana Monro, 23. december 2019 ― Naj se sliši, naj se ve, da niso samo trije ”dobri možje” tisti, ki nas v decembru obiskujejo, presenečajo in razveseljujejo, saj že 20 let prihaja med nas tudi prav posebna dama – ANA MRAZ! Ki polepša praznični čas, in nas v zimskih večerih ogreje, očara in nasmeje z umetnostjo, ki je dostopna vsem. Nikoli ... The post Čas je za jubilejno 20. ANO MRAZ! appeared first on Ana Monro.

mKutin arhitektura: Stanovanje svetlobe in sence

OUTSIDER, 23. december 2019 ― V ljubljansko stolpnico, v enega nižjih nadstropij, v katerega popoldan pronicajo poševni sončni žarki, se je vselil nov stanovalec. Novo domovanje zanj je kot arhitekturni poklon Japonski zasnovala Meta Kutin. “Naročnik si je želel stanovanje, ki bo kljub temu, da ima bogato zbirko knjig, zgoščenk in pripomočkov za kuhanje, delovalo pospravljeno in čim bolj svetlo… The post mKutin arhitektura: Stanovanje svetlobe in sence appeared first on OUTSIDER.

Test Post 4

The Miha Artnak, 23. december 2019 ― Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).
še novic