Umrl gledališki in filmski igralec Peter Musevski

Umrl gledališki in filmski igralec Peter Musevski

Misli, 18. marec 2020 ― V 55. letu starosti je umrl igralec Peter Musevski, so za STA potrdili v Prešernovem gledališču Kranj, kjer je bil od leta 2003 član ansambla. Uveljavil se je kot izrazito karakterni igralec, velja tudi za enega najbolj cenjenih slovenskih filmskih igralcev. Zaigral je tudi v filmu Kruh in mleko, ki je prejel zlatega leva prihodnosti v Benetkah.
Koronane glave

Koronane glave

Literatura v živo, 18. marec 2020 ― Očitno pač živimo v času, ko ima na Zahodu ogromno ljudi strašno slabo vest zaradi občutka trhle privilegiranosti: vsi živimo v rahli tesnobi, da si privoščimo preveč in da nam je preveč fino, da bi to lahko trajalo.
Evropska radiodifuzna zveza: Evrovizija 2020 v Rotterdamu odpovedana

Evropska radiodifuzna zveza: Evrovizija 2020 v Rotterdamu odpovedana

Misli, 18. marec 2020 ― Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je na svoji spletni strani objavila obvestilo, da je tekmovanje za pesem Evrovizije 2020, ki bi po napovedih moralo potekati v maju, odpovedano. V času ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa organizatorji Evrovizije niso našli ustrezne alternativne rešitve za njeno izvedbo. Več bo znanega v prihodnjih dneh.

Pogosta vprašanja: Neodvisna kultura v času epidemije

Asociacija, 18. marec 2020 ― Z razglasitvijo epidemije so se številne ustvarjalke in ustvarjalci ter nevladne organizacije na področju kulture znašli v stiski. Z ustavitvijo javnega življenja mnoge obveznosti ostajajo, med tem ko so ustaljeni načini izpolnjevanja le-teh onemogočeni ali zelo oteženi. Za lažje obvladanje kriznih razmer in informiranje o razvoju dogodkov bomo na tej povezavi objavljali odgovore na pogosta … Preberi več o Pogosta vprašanja: Neodvisna kultura v času epidemije
Potnik – PRV1

Potnik – PRV1

RockOnNet, 18. marec 2020 ― Ni umazanije, žmohta, nevarnosti, preveč je kontrole in prečiščenih linij, kar ni nujno slabo, a le če to hočeš. The post Potnik – PRV1 first appeared on RockOnNet - spletni časopis o glasbi.
Novice: Tolminski muzej z vami že 70 let

Novice: Tolminski muzej z vami že 70 let

Tolminski muzej, 18. marec 2020 ― Tolminski muzej v različnih organizacijskih oblikah že 70 let skrbi za premično ter nesnovno dediščino Gornjega Posočja in je obenem najstarejša muzejska ustanova na Goriškem. Od leta 2000, odkar deluje pod nazivom Tolminski muzej, je posoški prostor zaznamoval s stalnimi razstavami v Tolminu, Podbrdu, na Grahovem ob Bači, Ponikvah, v Kobaridu, Breginju, Podbeli, Potokih, Krnu in Bovcu. Poskrbel je za posebno muzejsko predstavitev ...

Več kot le dekoracija: Zidne barve za posebne namene Helios

OUTSIDER, 18. marec 2020 ― Zidne barve lahko ponujajo številne tehnološke prednosti, ki presegajo sposobnosti običajnih zidnih barv. Poleg osvežene podobe doma lahko z njimi dosežete različne učinke, ki lahko bistveno vplivajo na bivalno ugodje. SPEKTRA ACTIVE AIR Formaldehid je zaradi številnih virov izvora eden od največjih in najbolj skrb vzbujajočih onesnaževalcev v zaprtih prostorih. Spektra Active Air absorbira škodljivi… The post Več kot le dekoracija: Zidne barve za posebne namene Helios appeared first on OUTSIDER.

Gledališče iz domačega naslanjača

SiGledal Novice, 18. marec 2020 ― Gledališke dvorane v teh dneh samevajo, nekatera gledališča in neodvisni producenti pa nam omogočajo, da na njihove odre pokukamo kar prek spleta. Informacije o uprizoritvah, ki so dostopne z domačega kavča, gledališča objavljajo na svojih spletnih straneh in na družbenih omrežjih. Ekipa spletnega portala slovenskega gledališča SiGledal objave budno spremlja in redno dopolnjuje seznam na spletu dostopnih predstav. Do večine predstav je mogoče dostopati s preprostim klikom na naslov posamezne predstave.
še novic