USTVARJALCI V ČASU KARANTENIJE: KO VLADA NOVA ZVER

USTVARJALCI V ČASU KARANTENIJE: KO VLADA NOVA ZVER

Revija Primus, 17. marec 2020 ― Piše: Tonja Jelen   Pred časom sem v roke vnovič vzela Jančarjevega Galjota. Koronavirus je vedno bolj pustošil okrog, ko je marsikdo še upal, da nas lahko le oplazi. Kot da smo tu imuni na prav vse. A ta nova vojna, ki napoveduje že tako prerokovano recesijo, predvsem pa novi zlom človeštva, je s prvim ...
Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare«

Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare«

Vrabec Anarhist, 17. marec 2020 ― Ne glede na tovrstne odzive je Dnevnik film, ki na tihoten, umirjen in počasen način še kako glasno govori o pozabljenem nasilju v našem prostoru, o brutalnosti medvojne vladavine NDH in njenih rasnih zakonih, ki so botrovali smrti ogromnemu številu ljudi. The post Veličasten hommage nevidni materi »otrok s Kozare« appeared first on Vrabec Anarhist.
Mestna galerija Ljubljana umetnikom odpira prostor na Facebooku

Mestna galerija Ljubljana umetnikom odpira prostor na Facebooku

Misli, 17. marec 2020 ― Ker zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusa vrata Mestne galerije Ljubljana ostajajo do nadaljnjega zaprta, galerija umetnikom odpira prostor na Facebooku. Vabi jih, da po elektronski pošti posredujejo umetniška dela, ki nastajajo v času socialne izolacije. "Odprtje" razstave na Facebooku napovedujejo za 20. marec.

Film na ulici

Kinodvor, 17. marec 2020 ― Dvodnevni dogodek, ki je na igrišču v Zalogu združil film, glasbo, urbane športe in ustvarjalne delavnice. Letni kino za mlade smo organizirali z Javnim zavodom Mladi zmaji in je potekal do jeseni 2017.
Selimo se na splet

Selimo se na splet

Muzeji radovljiške občine, 17. marec 2020 ― Čeprav smo muzeji začasno zaprli svoja vrata, bi radi ostali v stiku z vami, dragi naši obiskovalci, zato vam bomo te dni pripravljali različne zanimive zapise, vezane na bogate vsebine naših muzejev. ... več o tem
Srečanje ob filmu Yesterday je prestavljeno

Srečanje ob filmu Yesterday je prestavljeno

Kinodvor, 17. marec 2020 ― Ogled filma Yesterday in pogovor po njem, ki naj bi se zgodila v sredo, 25. marca ob 10. in ob 15. uri, v sklopu Filmskih srečanj ob kavi, prestavljamo zaradi izrednih razmer. O datumu, ko bo srečanje izvedeno, vas bomo pravočasno obvestili.
V času ukrepov zaradi koronavirusa do knjig in gradiv na daljavo

V času ukrepov zaradi koronavirusa do knjig in gradiv na daljavo

Misli, 17. marec 2020 ― V času, ko ukrepi zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa predvidevajo delovanje v domačem okolju in izključujejo javno življenje, knjižnice pa so zaprte, Narodna in univerzitetna knjižnica (Nuk) dostop do nekaterih gradiv in knjig omogoča na daljavo. Za potrebe šolarjev pa so to storile različne založbe.
The Witcher (1. sezona)

The Witcher (1. sezona)

Koridor, 17. marec 2020 ― The Witcher je kljub nekaterim očitnim pomanjkljivostim obetavna fantazijska serija kvalitetne produkcije z izvrstno igralsko zasedbo, ki ima predvsem velik potencial za nadaljevanje. The post The Witcher (1. sezona) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
ERVIN FRITZ: SAVINJČANKE ALI ŽI VEČIR PRHAJA

ERVIN FRITZ: SAVINJČANKE ALI ŽI VEČIR PRHAJA

Revija Primus, 17. marec 2020 ― Piše: Matej Krajnc Pri nas redkokdaj naletite na kakovostno narečno knjigo. Največ jih je simpatičnih, takih, ki služijo kot uvid v govorico tega ali onega kraja, pesniki s pedigrejem pa se redko spustijo v tovrstne vode, posebej, ker pri nas narečne poezije še vedno ne jemljemo resno, ne zdi se nam dovolj visoka. Tu pa ...
Pesniška pobuda Plačaj z verzom se seli na splet

Pesniška pobuda Plačaj z verzom se seli na splet

Misli, 17. marec 2020 ― Pesniška pobuda Plačaj z verzom, ki jo že več let pripravljajo ob svetovnem dnevu poezije, se letos zaradi epidemije koronavirusa seli na splet. Na družbenih omrežjih Instagram in Facebook je do sobote odprt pesniški natečaj. Izbrane verze bodo objavili v posebni pesniški zbirki, deset izbranih avtorjev bodo nagradili s finančno nagrado.

Napovedujemo – Outsider #21: Sožitje!

OUTSIDER, 17. marec 2020 ― V času svetovne pandemije pozdravljamo Outsider #21, posvečen temi Sožitja. V teh izrednih razmerah so medsebojno razumevanje, strpnost in pripravljenost na sobivanje še pomembnejši. K sodelovanju pri nastajanju številke smo povabili številne izstopajoče slovenske avtorje in ustvarjalce, ki so razmišljali o sožitju, s poudarkom na medgeneracijskem povezovanju. Skoraj 200 strani bogate vsebine sta z naslovnicah… The post Napovedujemo – Outsider #21: Sožitje! appeared first on OUTSIDER.

V SLOGI na spletu #ostanimodoma

SLOGI, 17. marec 2020 ― V dneh, ko vrata kulturnih ustanov ostajajo zaprta in kulturo uživamo preko naših elektronskih naprav, lepo vabljeni da vstopite v virtualno ponudbo Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja.   Posamične vsebine SLOGI Vam redno predstavljamo na Facebook strani – spremljajte nas na FB.   – Na virtualno vodstvo se po stalni razstavi Hoja za gledališčem. […] The post V SLOGI na spletu #ostanimodoma appeared first on SLOGI.

Diébédo Francis Kéré: Korajžno!

OUTSIDER, 17. marec 2020 ― Diébédo Francis Kéré je doma v Burkina Fasu. Tam hiše zrastejo iz pokrajine, pa jih spet stopi dež. Je veliko ljudi, ki ne znajo brati. Vendar opazujejo in ne pozabijo. Zato za napake ni prostora: če tam gradiš tako, kot ne gradi nihče, moraš dokazati, da stoji. Tudi če je treba splezati na vrh oboka… The post Diébédo Francis Kéré: Korajžno! appeared first on OUTSIDER.
1975 Cerknica — Štalca (2)

1975 Cerknica — Štalca (2)

Stare slike (Cerknica), 17. marec 2020 ― Tudi ta fotografija je nastala pred Štalco na Mali gasi. Posneta je bila istega dne kot fotografija v prispevku Štalca 1 in prikazuje člane cerkniške godbe pri gradnji prostorov nad gasilskimi garažami na Gerbičevi ulici 19 v Cerknici. Kot je zapisal Tone Urbas 25. 6. 2012 v spletnem časopisu slovenskih godb Slovenski godbenik, se je […]
še novic