Asociacija v Državnem zboru za dopolnitve PKP

Asociacija, 3. junij 2020 ― V Državnem zboru se je 2. 6. 2020 odvila skupna seja odborov za kulturo in gospodarstvo, kjer so bili tema predvsem ukrepi v protikorona paketih, namenjeni kulturi. Na sejo je bila vabljena tudi Asociacija, ki je ponovno predstavila stališča, kako s pozitivnimi ukrepi hitro in učinkovito poseči v kulturni sektor in kako rešiti težave, ki … Preberi več o Asociacija v Državnem zboru za dopolnitve PKP

NVO v kulturi – Kulturni podcast: Zavod Motovila

Asociacija, 3. junij 2020 ― Ena izmed najbolj prizadetih sektorjev kultura je bila življenjsko odvisna od mednarodnega mreženja, povezovanja in projektov. Kako bo mednarodna mobilnost izgledala po epidemiji? V tokratnem kulturnem podcastu smo se pogovarjali z Matejo Lazar in Sabino Briški Karlić iz Zavoda Motovila. Prisluhnite celotnemu majskemu podcastu, ki smo ga zaradi končevanja epidemije morali posneti na spletu (zato … Preberi več o NVO v kulturi – Kulturni podcast: Zavod Motovila

Razpisne priložnosti (junij 2020)

Asociacija, 3. junij 2020 ― Kljub nepredvidljivosti posledic epidemije je odprtih nekaj tujih in domačih razpisov, ki jih posredujemo tudi v tokratni Kulturosferi. Pozive tudi redno objavljamo na naši Facebook strani, kjer lahko sproti dostopate do ažurnih podatkov. Domači razpisi Do 7. junija so odprte prijave Hiše! za umetnike iz Maribora in okolice v okviru projekta Živa dvorišča. Več informacij. … Preberi več o Razpisne priložnosti (junij 2020)

Iz prve vrste: Ustanova lutkovnih ustvarjalcev

Asociacija, 3. junij 2020 ― Asociacija poleg samozaposlenih in nevladnih organizacij v kulturi združuje tudi številna stanovska in strokovna združenja. V tokratni številki Kulturosfere smo se pogovarjali s predstavniki Ustanove lutkovnih ustvarjalcev, ki združujejo javne zavode, ustvarjalce in nevladne organizacije s področja lutk. V vašem združenju združujete tako javne zavode, kot nevladne organizacije in samostojne ustvarjalce. Na kakšen način usklajujete … Preberi več o Iz prve vrste: Ustanova lutkovnih ustvarjalcev
Primabalerina, ki je navdušila tudi slavno Jennifer Garner #video #intervju

Primabalerina, ki je navdušila tudi slavno Jennifer Garner #video #intervju

Planet Siol.Net, 3. junij 2020 ― Maia Makhateli je v Gruziji rojena primabalerina, ki je od leta 2007 ena glavnih baletnih solistk v nizozemski baletni hiši Dutch National Ballet. Pred tem je plesala v slovitem britanskem Birmingham Royal Ballet, še prej pa v Ameriki. Balet ji je bil pravzaprav položen v zibko, saj so tako oče in mama kot starejši brat baletniki. Njene sanje so bile tako od nekdaj, da postane mednarodno priznana balerina, in zdaj te otroške sanje tudi živi. Maia se te dni mudi na gostovanju v Ljubljani, kjer je prvič po več tednih izolacije znova stopila na oder.
Vilenica letos o širjenju in krčenju Evrope

Vilenica letos o širjenju in krčenju Evrope

Misli, 3. junij 2020 ― Jubilejni, 35. mednarodni literarni festival Vilenca bo potekal med 8. in 13. septembrom, njegova tema pa bo Evropa se širi in krči; Quo vadis? je navedeno na festivalski spletni strani. Organizatorji zaenkrat podrobnih informacij o programu in izvedbi festivala ne dajejo, saj bodo vse, vključno z imeni letošnjih nagrajencev, razkrili 18. junija.

Novogoriško gledališče ponovno odpira vrata

SiGledal Novice, 3. junij 2020 ― Slovensko narodno gledališče (SNG) Nova Gorica po 80 dneh ponovno odpira vrata v tej sezoni. V ponedeljek bodo na malem odru uprizorili plesno predstavo z naslovom Ponedeljek ob osmih. Do konca sezone pripravljajo še premiero predstave Jakiš in Pupče izraelskega avtorja Hanoha Levia. Na sporedu bo 18. junija.

ATELIERarhitekti: Trg Brolo

OUTSIDER, 3. junij 2020 ― Nekaj slovenskih birojev smo povprašali, kateri je tisti njihov neuresničen projekt, ki bi bil po njihovem mnenju ključen za bolj trajnostno družbo prihodnosti. ATELIERarhitekti so izbrali neizveden natečajni projekt za preureditev Trga Brolo v Kopru.   ATELIERarhitekti: “Sedem slovenskih birojev je bilo na osnovi referenc javno poimensko vabljenih, da se s svojimi predlogi udeležijo natečaja… The post ATELIERarhitekti: Trg Brolo appeared first on OUTSIDER.

Slovenski gledališki založniki na knjižnem sejmu Le korak do knjige

SLOGI, 3. junij 2020 ― Na knjižni sejmu 23. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, ki bo potekal med 19. in 24. junijem, med 10. in 19. uro (čez vikend do 15. ure) na Grajskem trgu, in tudi ponovno na spletu, smo za vas pripravili poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti, s sejemskimi popusti. Slovenski gledališki založniki: Slovenski gledališki […] The post Slovenski gledališki založniki na knjižnem sejmu Le korak do knjige appeared first on SLOGI.

ANA POD OKNOM v Celovških dvorih!

Ana Monro, 3. junij 2020 ― V sredo, 3. junija, smo z Ano pod oknom priredili pravo zabavo v Celovških dvorih v Ljubljani. Tole nam je kasneje sporočil eden od stanovalcev: “V Celovških dvorih je bilo včeraj posebno popoldne. Ne morem vam opisati veselja cca. 70 otrok (in odraslih) ob zabavnem obisku Camila Acoste Mendoze. Lahko le rečem UUUAAAUU. Vse pohvale za super ... The post ANA POD OKNOM v Celovških dvorih! appeared first on Ana Monro.

Bogdan Osolnik - ambasador kulture in pravičnosti

Kamra.si, 3. junij 2020 ― V sklopu jubilejnega leta novomeške pomladi je Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto v izložbi nekdanje čokoladnice v središču Novega mesta pripravila razstavo ob 100. obletnici rojstva novomeškega rojaka, publicista, urednika, politika in diplomata Bogdana Osolnika (1920–2019) z naslovom BOGDAN OSOLNIK – AMBASADOR KULTURE IN PRAVIČNOSTI. Vabljeni k ogledu.
še novic