Vešči premeščevalec besed

Vešči premeščevalec besed

Vrabec Anarhist, 10. junij 2020 ― Piščeva blaga distanca do lastne življenjske in literarne snovi in njegov izmodren pogled na prehojeno pot nemara nikjer ne prideta bolj do izraza kot v razdelku nekoliko daljših zapisov, skorajda že črtic ali vinjet, v katerih kliče v spomin bežna srečanja s prijatelji, znanci, compagnons de route. The post Vešči premeščevalec besed appeared first on Vrabec Anarhist.

NSK na seji o kulturnem sektorju med in po epidemiji

SiGledal Novice, 10. junij 2020 ― Nacionalni svet za kulturo je v ponedeljek razpravljal o kulturi v času med epidemijo in po njej ter o poti do oblikovanja novega nacionalnega programa za kulturo. V NSK ugotavljajo, da se kulturni sektor še dolgo ne bo postavil na noge. Seje se je udeležil tudi minister za kulturo Vasko Simoniti, ki je predstavil smernice kulturne politike.
JEZIK POEZIJE BOJANA SEDMAKA: DOZDEVNO ČIST

JEZIK POEZIJE BOJANA SEDMAKA: DOZDEVNO ČIST

Revija Primus, 10. junij 2020 ― Piše: Matej Krajnc   Vedno znova sem vesel vsake knjige Bojana Sedmaka. Njegove zbirke so pesniški romani v malem, njegovi svetovi pa tako raznoliki, da se vedno vprašam, kaj nam bodo ponudili, kar je seveda dobro; če nas pesnik še vedno zanima, pomeni, da se v naši recepciji ne ponavlja, da ostaja svež in da ...
V Italiji našli Banksyjevo ukradeno delo

V Italiji našli Banksyjevo ukradeno delo

Planet Siol.Net, 10. junij 2020 ― Italijanski policisti so v neki zapuščeni kmečki hiši v deželi Abruci odkrili umetniško delo britanskega uličnega umetnika Banksyja. Delo, ki ga je Banksy posvetil pariškim žrtvam terorističnega napada novembra 2015, je bilo ukradeno iz dvorane Bataclan, ki je bila eno od prizorišč napada.
Sodobno, a dostopno

Sodobno, a dostopno

Odzven, 10. junij 2020 ― Vsestranski slovenski glasbenik mlajše generacije, Matija Krečič, je dejaven tako kot violinist pa tudi kot skladatelj. V preteklem letu so nastali posnetki, ki so januarja letos bili združeni na njegovi novi avtorski zgoščenki, naslovljeni Cut/Rez.
Zaključno poročilo nacionalne kampanje Vrnitev napisanih

Zaključno poročilo nacionalne kampanje Vrnitev napisanih

Javna agencija za knjigo, 10. junij 2020 ― Ker so ob rahljanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem okužb s COVID-19, svoja vrata 4. maja ponovno odprle tudi knjigarne, ki glede na zadnjo raziskavo Knjiga in bralci še vedno predstavljajo najpogostejši način kupovanja knjig v Sloveniji, smo na Javni agenciji za knjigo RS v sodelovanju s številnimi knjigotržci in knjigarji izvedli nacionalno kampanjo Vrnitev napisanih. V kampanji je sodelovalo več kot 100 slovenskih knjigarn! Tritedenska kampanja, ki je trajala med 11. 5. 2020 in 1. 6. 2020, je vsebovala tiskovine in plakate, TV oglase in video vsebine (produkcijska hiša Fixmedia), digitalno kampanjo in medijska sodelovanja ter sodelovanje na Sejmu na zraku, izvajala pa se je pod sloganom Knjigarne so spet popularne! In ključnikom #vrnitevnapisanih. Kampanji se je 13. 6. 2020 priključila tudi tematska številka revije Bukla, ki je bila kot katalog novih knjižnih izdaj in bralnih priporočil knjigarjev v nakladi 65.000 izvodov pridana časopisom Delo, Večer in Primorske novice. Za celostno grafično podobo kampanje je zaslužen ilustrator in grafični oblikovalec Nenad Cizl, za ilustrirane plakate in posamične ilustracije pa ilustrator in stripar Izar Lunaček. Celotno poročilo o kampanji lahko preberete tukaj.
Lov

Lov

MMC Gledamo, 10. junij 2020 ― Lov, ki so ga oglaševali kot "najbolj provokativen film leta", ki "z enako slastjo parodira republikance in demokrate", je najbrž računal na publiciteto javnega zgražanja in škandala. Nobene škode ni, da je zaradi pandemije ostal bolj ali manj spregledan.

ANA POD OKNOM v Savskem naselju!

Ana Monro, 10. junij 2020 ― V sredo, 10. junija, smo se odzvali na eno od vaših povabil in Ano pod oknom izvedli na igrišču stanovanjske soseske v Savskem naselju v Ljubljani. Tokrat smo s sabo pripeljali cel cirkus in spet je bilo odlično! Nastopajoči: Katjuša Kovačič, Nikola Orešković, Camilo Acosta Mendoza.   VEČ INFORMACIJ         The post ANA POD OKNOM v Savskem naselju! appeared first on Ana Monro.
Med prizemljenim življenjem in sanjami o velikih idealih

Med prizemljenim življenjem in sanjami o velikih idealih

Airbeletrina, 10. junij 2020 ― Glavni idejni konflikt Schlinkovega romana Olga poteka med prizemljenim, odločnim življenjem majhnih ambicij in velike pozornosti do sočloveka ter v Olginih očeh vedno otročjimi sanjami o velikih idealih, ki porajajo tako fantazije o Lebensraumu v tridesetih letih kot o revolucijah in spreminjanju sveta na koncu šestdesetih let, v recenziji ugotavlja Martin Justin.
še novic