Pre svega ima puno volje i to je najbitnije

SKC Danilo Kiš, 19. junij 2020 ― Irena Preda: "Ne možeš da se pogledaš u ogledalo i da budeš OK sa tim što se dešava u tvojoj neposrednoj blizini. I bez obzira na to da li je u tvojoj blizini ili ne, ne možeš da budeš OK sa tim da se to dešava na tako očigledan i sistemski način.“ Read more › The post Pre svega ima puno volje i to je najbitnije appeared first on SKCDK.

Pre svega ima puno volje i to je najbitnije

SKC Danilo Kiš, 19. junij 2020 ― Irena Preda: "Ne možeš da se pogledaš u ogledalo i da budeš OK sa tim što se dešava u tvojoj neposrednoj blizini. I bez obzira na to da li je u tvojoj blizini ili ne, ne možeš da budeš OK sa tim da se to dešava na tako očigledan i sistemski način.“ The post Pre svega ima puno volje i to je najbitnije appeared first on KC Danilo Kiš.
Atmosfera in njeni zdrsi

Atmosfera in njeni zdrsi

Vrabec Anarhist, 19. junij 2020 ― V Kozjeglavki marsikaj brbota, a to brbotanje se večinoma dogaja na površju, ne prihaja nekje od spodaj. Zgodbe se velikokrat dotikajo disfunkcionalnih družinskih odnosov, tako partnerskih kot starševskih, a jim manjka pripovedne ostrine. The post Atmosfera in njeni zdrsi appeared first on Vrabec Anarhist.

Kultura e–novice, 19. junij 2020

CED, 19. junij 2020 ― Pozdravljeni, skok v poletje lahko proslavimo z uspehom slovenskih ustvarjalcev na zadnjem razpisu Kultura za projekte sodelovanja. Komisija je podprla 113 projektov, vključno s štirimi projekti s slovenskim vodjo, ki prejmejo 1,4 milijona EUR. Skupaj je sicer uspelo 18 slovenskim organizacijam, ki kot vodje ali partnerji sodelujejo v 17 projektih. Slovenski ustvarjalci bodo s tem[...]
Umrl priznani španski pisatelj Carlos Ruiz Zafon

Umrl priznani španski pisatelj Carlos Ruiz Zafon

Planet Siol.Net, 19. junij 2020 ― V 56. letu je na svojem domu v Los Angelesu bitko z rakom izgubil španski pisatelj Carlos Ruiz Zafon, ki je mednarodni uspeh doživel z romanom Senca vetra, so preko Twitterja sporočili iz njegove založbe Planeta. Dodali so, da je preminil eden najboljših sodobnih pisateljev, ki pa bo živel še naprej skozi svoja dela, poroča STA.
Umrl priznani španski pisatelj Carlos Ruiz Zafon

Umrl priznani španski pisatelj Carlos Ruiz Zafon

Misli, 19. junij 2020 ― V 56. letu je danes na svojem domu v Los Angelesu bitko z rakom izgubil španski pisatelj Carlos Ruiz Zafon, ki je mednarodni uspeh doživel z romanom Senca vetra, so preko Twitterja sporočili iz njegove založbe Planeta. Dodali so, da je preminil eden najboljših sodobnih pisateljev, ki pa bo živel še naprej skozi svoja dela.
Razgledi Škofje Loke

Razgledi Škofje Loke

Loški muzej, 19. junij 2020 ― Spletno razstavo je pripravila Marine Floret, prostovoljka iz Francije, ki je v okviru Evropske solidarnostne enote letos gostovala v Škofji Loki pri Zavodu O in opravljala prostovoljno delo v Loškem muzeju.

Evropski filmi forum: »Oblikovanje prihodnosti evropskega AV ekosistema: kakšna je vloga EU?«

Motovila, 19. junij 2020 ― Digitalno prisotnost in številne priložnosti za spletno pridobivanje znanj in kontaktov akreditiranim in drugim udeležencem spletne tržnice Marche du film ponuja tudi Ustvarjalna Evropa MEDIA. V prvi vrsti priporočamo udeležbo na Evropskem filmskem forumu (22. jun. ob 16.00) in spletnih pogovorih! The post Evropski filmi forum: »Oblikovanje prihodnosti evropskega AV ekosistema: kakšna je vloga EU?« appeared first on Motovila.

Ustvarjalna Evropa MEDIA v Cannesu

CED, 19. junij 2020 ― Med 23. in 26. junijem bodo na virtualni MEDIA stojnici vsak dan ob 17.00 zainteresirani javnosti na voljo enourni spletni pogovori z izbranimi AV strokovnjaki. Delili bodo svoje izkušnje in nasvete za reševanje krize, zlasti na področju filmskih festivalov in tržnic, pozicioniranja filmov, pretočnosti vsebin ter dostopa do financ.
še novic