OBROKI

OBROKI

Kurja polt, 29. junij 2020 ― KURJA POLT NA OBROKE DECEMBER 30. 11. - 9. 12. | ONLINE @ Animateka Živa kino projekcija na festivalu Kurja Polt 2021! STARI MLEKAR VANAMEHE FILM Oskar Lehemaa, Mikk Mägi, Estonija, 2019, 88', slovenski in angleški podnapisi Stari dobi na počitnice vnuke, ki naj bi na njegovi kmetiji preživeli [...] The post OBROKI appeared first on Kurja Polt.
Ne slepite se!

Ne slepite se!

Vrabec Anarhist, 29. junij 2020 ― Zato naj se tisti "domoljubi", ki menijo, da antifašizem, TIGR, OF in NOB niso bili potrebni, nikar ne trkajo po prsih in dičijo z lepotami slovenskega morja. Ali pa slovenske in štajerske prestolnice. The post Ne slepite se! appeared first on Vrabec Anarhist.

Adijo KAMNIK, NOVA GORICA prihajamo!

Ana Monro, 29. junij 2020 ― Čudovit ambient, odlično občinstvo, dobre predstave in veselo vzdušje. Tako lahko strnemo vtise gostovanja Ane Desetnice 2020 v Kamniku, kamor se je karavana uličnih umetnikov po več letih spet vrnila 27. in 28. junija. Danes (29. junija) se program 1. dela 23. mednarodnega festivala uličnega gledališča začenja v Novi Gorici, do sobote pa bo gostoval še ... The post Adijo KAMNIK, NOVA GORICA prihajamo! appeared first on Ana Monro.
Kampanja Mi smo #odprti za kulturo za osveščanje o pomenu kulture

Kampanja Mi smo #odprti za kulturo za osveščanje o pomenu kulture

Misli, 29. junij 2020 ― Producentke in producenti v kulturi iz nevladnih organizacij, ljubiteljske kulture, javnih zavodov, festivalov in strokovnih združenj iz vse Slovenije se združujejo v kampanjo Mi smo #odprti za kulturo. Z njo želijo preko niza dogodkov in komunikacijskih akcij poudariti pomen kulture in umetnosti ter izboljšati njeno podobo v javnosti.
Kot kaže, Lorenčič ostaja direktor muzeja

Kot kaže, Lorenčič ostaja direktor muzeja

Štajerski tednik, 29. junij 2020 ― Čeprav je bil razpis za prosto delovno mesto direktorja Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož objavljen že marca letos, se je rok za prijavo iztekel šele 9. junija. Za podaljšanje zaradi koronavirusa se je odločila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja MO Ptuj. Kljub temu ostaja stanje nespremenjeno, prispela je ena sama prijava za to delovno mesto.

POČITNICE S KNJIGO

Knjižnica Postojna, 29. junij 2020 ― Dragi Otroci! Lepo vabljeni, da nas med počitnicami obiščete v knjižnici in sodelujete v poletni akciji POČITNICE S KNJIGO. Če nas boste obiskali sedemkrat in si pri vsakem obisku izposodili vsaj tri knjige, si lahko z malo sreče prislužite lepo nagrado. Tisti, ki bodo zbrali sedem podpisov, bodo tako sodelovali v žrebanju, 17. septembra, na dan Zlate knjige.

Ponting: Brv Tremerje

OUTSIDER, 29. junij 2020 ― Nov most za pešce in kolesarje prek Savinje je delo ekipe Ponting, ki se ukvarja s projektiranjem mostov. Brv Tremerje je bila pred začetkom projektiranja stroke omejena z robnimi pogoji in željami investitorja. “Zaradi hudourniške narave in pogostih poplav reke Savinje so projektni pogoji zahtevali most brez vmesne podpore v strugi. Posledično je brv zasnovana… The post Ponting: Brv Tremerje appeared first on OUTSIDER.
KURJA POLT 7: na obroke

KURJA POLT 7: na obroke

Kinodvor, 29. junij 2020 ― Festival žanrskega filma Kurja Polt letos bo, toda na obroke! Med julijem in decembrom bo na posamičnih filmskih projekcijah predstavljena Sodobna sekcija in utrinki retrospektivnih programov ter dodan še kakšen nov naslov.

Oblikovanje nakita

Fakulteta za dizajn, 29. junij 2020 ― PROGRAM: OBLIKOVANJE NAKITA Na Fakulteti za dizajn bomo v  mesecu novembru 2020 v okviru Vseživljenjskega učenja organizirali enoletni tečaj OBLIKOVANJE NAKITA v obsegu 120 ur. Tečaj bomo izvajali enkrat tedensko v popoldanskem času in sicer med 16.30 in 20.30 uro od meseca novembra do meseca maja. Cena 120 urnega tečaja znaša 1.800,00 eur. Nudimo plačevanje v PETIH […] The post Oblikovanje nakita appeared first on Fakulteta za dizajn.

Oblikovanje prostora 1 (stanovanjski objekti)

Fakulteta za dizajn, 29. junij 2020 ― Na Fakulteti za dizajn bomo v  mesecu oktobru 2020 v okviru vseživljenjskega učenja organizirali enoletni tečaj OBLIKOVANJE PROSTORA 1 – Stanovanjski objekti v obsegu 130 ur. Tečaj bomo izvajali enkrat tedensko v popoldanskem času in sicer med 16.30 in 20.30 uro od oktobra do meseca maja. Cena: Cena tečaja znaša 846,00 eur. Nudimo  tudi plačevanje […] The post Oblikovanje prostora 1 (stanovanjski objekti) appeared first on Fakulteta za dizajn.

Novinarska konferenca 55. Festivala Borštnikovo srečanje

Borštnikovo srečanje, 29. junij 2020 ― Spoštovani predstavniki medijev, 55. Festival Borštnikovo srečanje bo potekal med 12. in 25. oktobrom 2020. Letošnja festivalska edicija ponovno prinaša kakovosten in raznovrsten program, ki bo tudi letos vključeval izbor predstav v tekmovalnem programu, vrhunske tuje predstave in spremljevalni program, aktivnosti za razvoj občinstev, strokovni program in refleksijo gledališkega dogajanja, usposabljanja in obsežen študentski program.  Vabimo vas na predstavitveno srečanje, na katerem vam bomo predstavili zasnovo festivala in nekatere poudarke letošnjega programa.  Sodelovali bodo Aleš Novak, umetniški direktor Festivala Borštnikovo srečanje, Danilo Rošker, direktor SNG Maribor in Rok Bozovičar, selektor tekmovalnega programa. Sogovorniki vam bodo na voljo tudi za izjave, za vas smo pripravili predstavitvena gradiva (na voljo bodo na spletni strani borstnikovo.si). Srečanje bo v sredo, 1. julija 2020, ob 11. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor. Veselimo se snidenja z vami!
Anton Podbevšek Teater s premiero Talke v režiji Matjaža Bergerja

Anton Podbevšek Teater s premiero Talke v režiji Matjaža Bergerja

Misli, 29. junij 2020 ― Anton Podbevšek Teater (APT) iz Novega mesta bo pri nekdanji cerkvi Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki v režiji Matjaža Bergerja drevi premierno izvedel post-dramsko filozofsko uprizoritev Talka. Predstavo so pripravili po besedilu francoskega dramatika in pesnika Paula Claudela in tolmačenju francoskega psihoanalitika Jacquesa Lacana.

Orhan Pamuk: Muzej nedolžnosti

OUTSIDER, 29. junij 2020 ― V dobi gradenj mega-institucij in trgovskih centrov turški pisatelj Orhan Pamuk piše posvetilo bolj osebnim prostorom, kakršen je njegov Muzej nedolžnosti, ki s svojo vsebino in vzdušjem vzbuja globje občutke. Moji najljubši muzeji so majhni, takšni, ki prikazujejo iznajdljivost in zasebne življenjske zgodbe posameznikov. Čeprav občudujem nacionalne muzeje, kot sta Louvre ali British Museum, vsakič,… The post Orhan Pamuk: Muzej nedolžnosti appeared first on OUTSIDER.
Mi smo #odprti

Mi smo #odprti

Hiša otrok in umetnosti, 29. junij 2020 ― Kampanja Mi smo #odprti za kulturo poteka v sodelovanju široke palete kulturnih producentov. Združili smo se, ker verjamemo, da je kultura ključen povezovalen element v družbi. In ker ji želimo v njej dati primerno mesto. Ker smo #odprti za različnost. Za film. Gledališče. Glasbo. Literaturo. Muzeje. Umetnost. Teorijo. Humanistiko. Drugačnost. Skupnost. Ker smo #odprti za […]
Novo v Videoarhivu

Novo v Videoarhivu

Loški muzej, 29. junij 2020 ― V spletnem videoarhivu je na ogled zanimiv pogovor Katarine Sekirnik iz Rokodelskega centra DUO Škofja Loka z lončarjem in industrijskim oblikovalcem Urbanom Magušarjem, ki je nastal ob odprtju razstave Glina v prostoru in času. 
še novic