Nova sezona tržaškega gledališča zaznamovana z glasbo in zgodbami o ženski moči

SiGledal Novice, 8. julij 2020 ― V Slovenskem stalnem gledališču (SSG) v Trstu imajo pripravljen program za sezono 2020/2021, ki so jo naslovili Časovne esence - Čudovita faza 2. Na odru bodo zaživele moderne in večne zgodbe, ki se gibljejo med vsakdanom in idealom, več predstav bo posvečenih ženskim likom. Sezono bo odprla nova koprodukcija primorskih gledališč Stoletje mjuzikla.

Dr. France Prešeren o rumenih jopičih

Vrabec Anarhist, 8. julij 2020 ― Rumeni opričniki, kako si drznete rohneti nad nežnimi dekleti, z Sieg Heil pozdravljati pokveke, moj spomenik ukrasti, da bi pljuvali – prekleti landsknehti! – na moj rod, nebo, prostost, na boj stoletij?! The post Dr. France Prešeren o rumenih jopičih appeared first on Vrabec Anarhist.
Drugačni svetovi 2020

Drugačni svetovi 2020

Galerija Photon, 8. julij 2020 ― Mednarodni natečaj za mlade fotografe/inje iz Srednje in Vzhodne Evrope (CEE). Natečaj za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce na področju sodobne avtorske fotografije, ki ga organizira Galerija Photon – Center za sodobno fotografijo iz Ljubljane, letos poteka že osmič zapored. Natečaj je odprt za avtorice in avtorje do 35. leta starosti (vključujoč letnik ...

Vabilo k pisanju za Razpotja 41: Praznina

Razpotja, 8. julij 2020 ― Slika: Popotnik nad morjem oblakov, Caspar David Friedrich, priredba David Bokeh, http://davidbokeh.com Uredništvo Zdi se, da je mnogo stvari v našem vsakdanjem življenju prežetih s praznino, da pa se posebnostim teh praznin kar nekako izogibamo. Zato se je treba vprašati, o kakšnih in katerih prazninah sploh govorimo? So tank za gorivo, mesto, duša ali želodec enako prazni? Kaj sploh določa praznino? V katerem trenutku ali stanju rečemo, da je nekaj prazno ali pa izpraznjeno? Mar takrat, ko jo nujno potrebujemo, da se nam neka celovita ali vsaj zaključena predstava o svetu izpolni? Gre preprosto zgolj za rob nekega mišljenja ali zaznave? Kaj se s praznino dogaja v času? The post Vabilo k pisanju za Razpotja 41: Praznina first appeared on Razpotja.

Ustvarjamo v pastelu

Kamra.si, 8. julij 2020 ― Pokrajinski muzej Celje vabi na brezplačno otroško delavnico Ustvarjamo v pastelu, ki bo v soboto, 18. julija 2020,  ob 10.15 pred Staro grofijo. Otroci bodo na prostem ustvarjali s slikarsko tehniko pastel. Ustvarjalnica je primerna za otroke od 5. leta starosti dalje ter osnovnošolce. V primeru dežja bo delavnica prestavljena. Obvezne prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. document.getElementById('cloak6b97aef91a9c5a44250e1d9ee854de8e').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy6b97aef91a9c5a44250e1d9ee854de8e = 'muzej' + '@'; addy6b97aef91a9c5a44250e1d9ee854de8e = addy6b97aef91a9c5a44250e1d9ee854de8e + 'pokmuz-ce' + '.' + 'si'; var addy_text6b97aef91a9c5a44250e1d9ee854de8e = 'muzej' + '@' + 'pokmuz-ce' + '.' + 'si';document.getElementById('cloak6b97aef91a9c5a44250e1d9ee854de8e').innerHTML += ''+addy_text6b97aef91a9c5a44250e1d9ee854de8e+''; 031 612 618Vabljeni!

Plečnikova nagrajenca: Dva arhitekta, Vid in Tine

OUTSIDER, 8. julij 2020 ― Letošnji študentski Plečnikovi priznanji sta prejela Vid Žnidaršič in Valentin Tribušon Ovsenik. Prvi za magistrsko delo Drama! (začasna): idejna zasnova začasnih prostorov SNG Drama na parkirišču NUK 2 v Ljubljani in drugi za magistrsko delo Fužinska Copacabana: idejna zasnova ureditve športnega parka in plaže na območju med Štepanjskim naseljem in Fužinami v Ljubljani. Pogovarjamo se… The post Plečnikova nagrajenca: Dva arhitekta, Vid in Tine appeared first on OUTSIDER.

Ennio

Majda Širca blog, 8. julij 2020 ― Ennio Bi imeli prizori hrepenenja, odpovedi, zadržane erotike, eksplozivne strasti, zatiranih želja, izgubljenih priložnosti in odsotne ljubezni tako močan čustveni naboj, če jih ne bi podložila, podkrepila in sploh osmislila Morriconejeva Deborah Theme v filmu Sergia Leoneja Once Upon a … Continue reading →

earthLAB Studio: Hiša iz zemlje

OUTSIDER, 8. julij 2020 ― Hiša iz zemlje v Mehiki švedskega studia earthLAB išče ravnotežje med sodobnim in arhaičnim, med starim znanjem in sodobno tehnologijo, med trendi in brezčasnostjo. Arhitekti iz studia earthLAB so prepričani, da je zemlja izjemen material, ki pa je v sodobni gradnji prevečkrat spregledan. Je praktično zastonj, dostopen je na lokaciji in je zelo ekološki. Hiše… The post earthLAB Studio: Hiša iz zemlje appeared first on OUTSIDER.
Mesta mestom #2: Podpora malim lokalnim akcijam

Mesta mestom #2: Podpora malim lokalnim akcijam

Inštitut za politike prostora, 8. julij 2020 ― Projekt Zunaj je nova oblika podpore prebivalcem v njihovem ustvarjanju prostora (ang. placemaking). Nudi finančno in organizacijsko podporo pri majhnih lokalnih akcijah, ki so si jih zamislile skupnosti same. To je nov način sodelovanja občine in prebivalcev pri ustvarjanju ter skrbi za odprte prostore. Prvo leto je bil Zunaj izveden kot pilotni projekt nevladnih organizacij... The post Mesta mestom #2: Podpora malim lokalnim akcijam appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Kako urediti domačo pisarno?

OUTSIDER, 8. julij 2020 ― Kako ostati motivirani in učinkoviti tudi doma Delo od doma nikakor ni redkost. Sodobni zaposlitveni trendi narekujejo svobodnejše in fleksibilnejše oblike dela, ki pogosto potekajo izven klasičnih pisarn. Prav nedavna pandemija virusa COVID-19 pa je vplivala na to, da je od doma začelo delati še več posameznikov. Delo od doma vsekakor prinaša nekatere prednosti in… The post Kako urediti domačo pisarno? appeared first on OUTSIDER.

Routes4U združuje izbor 38 kulturnih poti

ZVKDS, 8. julij 2020 ― V teh časih evropski turistični sektor potrebuje več možnosti za  posebna in raznolika krajša potovanja bližje domu. V okviru skupnega projekta  Sveta Evrope in GD za regijo Evropske unije -  Routes4U je bilo tako oblikovanih več različnih kulturnih poti.  Routes4U združuje 38 certificiranih kulturnih poti Sveta Evrope in štiri makroregionalne strategije EU, ki jih podpira Evropska komisija. Jezik Slovenščina
Na sporedu: Ema

Na sporedu: Ema

Kinodvor, 8. julij 2020 ― Kinotrip izpostavlja: Ema je film, poln strasti do svobode - umetniške, telesne in intimne. Film o mladi generaciji Čila skozi portret močne, mlade ženske kipi od fluorescentnih barv in divjih, urbanih ritmov reggaetona. Eksplicitno in udarno, v juliju na rednem sporedu Kinodvora!

V Kostanjevici na Krki razstava Prenavljamo!!! muzeja za arhitekturo

Misli, 8. julij 2020 ― V Lamutovem likovnem salonu Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki je od danes na ogled gostujoča razstava Prenavljamo!!!, ki so jo v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje pripravili lani. Otvoritveno prireditev je vodstvo galerije zaradi protiepidemioloških ukrepov odpovedalo. Razstava je na ogled do 13. septembra.
še novic