Magdalena Reiter

Magdalena Reiter

Koreografski imenik, 10. julij 2020 ― Koreografinja, plesalka, pedagoginja Magdalena Reiter (1977, Gdańsk) je poljska koreografinja in plesalka, ki od leta 2002 živi in ustvarja v Sloveniji. Diplomirala je na Državni baletni šoli v Gdańsku in na plesni akademiji P.A.R.T.S. / Performing Arts Research and Training Studios v Bruslju. V produkciji nevladnih organizacij ali na povabilo…
Odpiralni čas avgusta

Odpiralni čas avgusta

Loški muzej, 10. julij 2020 ― Loški muzej bo avgusta odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ob sobotah in nedeljah bo za obiskovalce odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.
O teoriji oblikovanja

O teoriji oblikovanja

Radio Študent, 10. julij 2020 ― Spoštovane poslušalke, spoštovani poslušalci, pozdravljeni v intervjuju Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, v katerem gostimo dr. Barbaro Predan. Dr.
Ježila nas je … Kurja Polt na obroke!

Ježila nas je … Kurja Polt na obroke!

Kinodvor, 10. julij 2020 ― V četrtek, 9. julija je na Kinodvorišču Maša Peče predstavila film Psi ne nosijo hlač, prvi obrok festivala Kurja Polt, ki je bil načrtovan za letošnji april. Nadaljnje žanrske stvaritve lahko pričakujete še vse do decembra, do naslednjega obroka pa vabljeni kogledu utrinkov s prvega.

Kino je normalno odprt

Mestni kino Ptuj, 10. julij 2020 ― Sprejeti ukrepi o omejitvi zbiranja na javnih mestih do 10 ljudi ne veljajo za kino, saj v dvorani z omejitvijo števila vstopnic v prodaji zagotavljamo ustrezno razdaljo med sedeži. Poskrbljeno je tudi za dodatno prezračevanje in razkuževanje. Prosimo, upoštevajte priporočila NIJZ.
Do časopisov in prilog prek PressReaderja

Do časopisov in prilog prek PressReaderja

Knjižnica Postojna, 10. julij 2020 ― Naše uporabnike in bralce obveščamo, da v zbirki e-revij in časopisov "PressReader" lahko sedaj poleg Dnevnika in Nedeljskega dnevnika berete tudi dnevno sveže izvode naslednjih časopisov: Delo s prilogami: Sobotna priloga, Posel in denar, Ona, Delo in dom, Polet O2, Nedelo s prilogo: Odprta kuhinja, Slovenske novice, s prilogami: Suzy, Vikend, Nedeljske novice... prek naše spletne aplikacije.
Gremo pod zvezde na Ljubljanski grad

Gremo pod zvezde na Ljubljanski grad

Kinodvor, 10. julij 2020 ― Film pod zvezdami, ki ga že deseto leto pripravljamo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, bo med 16. julijem in 8. avgustom postregel z najbolj odmevnimi filmi pretekle kinematografske sezone, program pa smo, kot vsako leto, prepletli tudi s svežimi predpremiernimi naslovi in posebnimi projekcijami. Vstopnice v prodaji od 11. julija.

Protestne pesmi

Vrabec Anarhist, 10. julij 2020 ― ali živimo v diktaturi je treba vprašati tiste ki imajo tiste ki imajo preveč tiste ki bi radi še več tiste ki kradejo in tiste ki dovolijo da se krade The post Protestne pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

RAZPIS- Prevajalska rezidenca v Občini Hrastnik / Slovenija 2020

Društvo slovenskih pisateljev, 10. julij 2020 ― Prevajalska rezidenca v Občini Hrastnik / Slovenija 2020 Umetniško rezidenco in rezidenčni program za prevajalce je leta 2020 ustanovila Občina Hrastnik v sodelovanju z Društvom slovenskih književnih prevajalcev (DSKP). Kapaciteta bo vseljiva od sredine septembra 2020. Področja: prevajanje leposlovja, humanistike in družboslovja Lokacija: Trg borcev NOB 12, 1431 Dol pri Hrastniku, Slovenija; mansardno stanovanje v […]

V Dubrovniku bodo odprli 71. poletne igre

SiGledal Novice, 10. julij 2020 ― Z nastopom Dubrovniških simfonikov, jazz orkestra hrvaške radiotelevizije (HRT) in folklornega ansambla Linđo se bodo drevi začele 71. dubrovniške poletne igre. V 47 festivalskih dneh se bo zvrstilo več kot 50 dramskih, glasbenih, folklornih, filmskih in drugih prireditev na 13 prizoriščih v mestu.

Mittelfest letos o vlogi empatije v času pandemije

SiGledal Novice, 10. julij 2020 ― Na letošnjem 29. Mittelfestu na temo empatije bo na programu 25 umetniških projektov, od tega 14 glasbenih, devet gledaliških in dva plesna, deset med njimi bo v Italiji predstavljenih premierno, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Festival, ki je osredotočen na srednjeevropske in balkanske produkcije, bo potekal med 5. in 13. septembrom.

Intervju: Rut Blees Luxemburg

OUTSIDER, 10. julij 2020 ― Podoba kot oblika reprezentacije je izjemno politična Rut Blees Luxemburg, 1967, je izredna profesorica za urbano estetiko in višja raziskovalka na Kraljevskem umetniškem kolidžu (Royal College of Art) v Londonu. Na univerzi v Duisburgu je najprej študirala politične vede, potem pa se je vpisala na Londonski kolidž za tiskarstvo (London College of Printing), kjer je… The post Intervju: Rut Blees Luxemburg appeared first on OUTSIDER.

Galerije Krka: »Proizvajamo zdravila za telo, kultura pa plemeniti duha«

OUTSIDER, 10. julij 2020 ― Farmacevtsko podjetje Krka ima galerijske prostore v Ljubljani in v Novem Mestu. V njih so doslej pripravili že več kot 800 razstav, poleg galerijske pa močno podpirajo tudi gledališko in glasbeno dejavnost. Po njihovem mnenju je bogato kulturno življenje izjemno pomembno za dobro počutje na delovnem mestu, pa tudi za podporo lokalnim skupnostim. Na nekaj… The post Galerije Krka: »Proizvajamo zdravila za telo, kultura pa plemeniti duha« appeared first on OUTSIDER.

Mittelfest letos o vlogi empatije v času pandemije

Misli, 10. julij 2020 ― Na letošnjem 29. Mittelfestu na temo empatije bo na programu 25 umetniških projektov, od tega 14 glasbenih, devet gledaliških in dva plesna, deset med njimi bo v Italiji predstavljenih premierno, piše italijanska tiskovna agencija Ansa. Festival, ki je osredotočen na srednjeevropske in balkanske produkcije, bo potekal med 5. in 13. septembrom.

Manu Dash: Kratka zgodovina tišine

Sodobnost, 10. julij 2020 ― Manu Dash (1956) je pesnik, urednik, prevajalec in vodja vsakoletnega mednarodnega literarnega festivala Odisha Art & Literature Festival v indijski zvezni državi Odisha (prej Orissa). Doslej je izdal 25 knjig v odijščini in angleščini; zadnja med njimi je pesniška zbirka…

Vesna Lemaić: Ded

Sodobnost, 10. julij 2020 ― Oči so bile še dobre. A pozornost mu je uhajala kot neubogljiv pes. Knjiga bi morala biti zanimiva, tako mu je zatrdila vnukinja. Iz knjižnice je prinesla memoare o Scottovi ekspediciji na Antarktiko. Raziskovalci so se podali iskat jajca cesarskih…

Maja Murnik z Vinkom Möderndorferjem

Sodobnost, 10. julij 2020 ― Murnik: Ukvarjate se s številnimi umetniškimi zvrstmi in veljate za enega najbolj plodovitih ustvarjalcev pri nas, prejeli ste številne nagrade. Pišete poezijo, kratke zgodbe, romane, drame, radijske igre, scenarije, eseje; ste gledališki, operni, filmski in televizijski režiser … In gotovo…
še novic