Kakšna je prihodnost glasbenih turnej?

Kakšna je prihodnost glasbenih turnej?

SIGIC - Novice, 30. november 2020 ― V četrtek, 3. decembra 2020 ob 20. uri, se bo odvil prvi mesečni spletni panel Cereal Music Talks. V okviru prvega pogovora se bodo govorniki, ki se bodo oglasili iz različnih koncev sveta, pogovarjali o prihodnosti glasbenih turnej. K pogovoru ste v čimvečjem številu vabljeni tudi ostali predstavniki glasbene industrije.

30. novembra 2017 je umrl Ludvik Rebeušek, ekonomist, šolnik, turistični delavec

Kamra.si, 30. november 2020 ― Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...30. novembra 2017 je umrl Ludvik Rebeušek, ekonomist, šolnik, turistični delavec. Rodil se je 5. julija 1921 v Celju. Rojen v Celju, kjer je obiskoval osnovno šolo in nižjo gimnazijo, šolanje na trgovski akademiji v Ljubljani pa je moral zaradi očetove smrti prekiniti in v Celju vpisati dvorazredno trgovsko šolo. Šolanje je nato nadaljeval na dunajski Višji strokovni šoli za gostinstvo in hotelirstvo, svoje teoretično znanje je izpopolnjeval v švicarskem zdravilišču Bad Tarasp blizu St. Moritza, neposredno pred vojno pa se je vrnil v družinsko podjetje celjski Hotel Pošta.

AKA Neomi: v družinskem krogu

Kino Šiška, 30. november 2020 ― Že dolgo nisem začutil takšnega navala emocij, ki ti jih lahko sprosti koncert, ko podoživljanje in domišljija najdeta še eno dodatno pot onkraj glasbe. Skupina AKA Neomi nam je ta četrtek uprizorila ravno nekaj takega.
Furije in evmenida

Furije in evmenida

Smetnjak, 30. november 2020 ― Skrajšana verzija za čefurja je fur. Nekoč so bile furije aka erinije, boginje maščevanja. Utelešale so prekletstvo, ki je viselo nad storilci zločinov, njihovega srda pa so se vsi bali. V Ajshilovi tragediji Evmenide, zaključnem delu trilogije Oresteja, so furije … Continue reading →
Mariborska dvorišča še ne dovolj izkoriščena za druženje

Mariborska dvorišča še ne dovolj izkoriščena za druženje

Misli, 30. november 2020 ― V mariborskem mestnem jedru je 156 dvorišč, ki pa večinoma samevajo, čeprav jih tamkajšnji prebivalci prepoznavajo kot pomemben del njihovih domov. Večina ljudi ne bi imela nič proti, če bi bili na teh dvoriščih kakšni manjši dogodki in bi tako bila odprta tudi za zunanje obiskovalce, je pokazala raziskava projekta Dvorišča Maribora.

Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj

Inštitut za politike prostora, 30. november 2020 ― “Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj” je ime novega projekta, ki ga Zelena Istra iz Hrvaške vodi v sodelovanju z italijansko organizacijo Legambiente Lombardia Onlus in IPoP – Inštitutom za politike prostora. Projekt je namenjen  mladinskim delavcem in učiteljem pri iskanju inovacij in  kakovostnih rešitev za spodbujanje mladih na prehodu k trajnostnemu razvoju.... The post Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

“Na Times Squaru ali stari črpalki v Pensilvaniji je yugo še vedno deležen nasmeha”

Kino Šiška, 30. november 2020 ― Na spletni strani Kina Šiška bo premierno na ogled film Y?, ki dokumentira nenavadno pot v ZDA. Štirje avtorji projekta so se namreč tja odpravili z avtomobilom yugo, da bi tako razmišljali o simbolih, mitih, dejstvih in spominih, ki se še danes vežejo na ta avtomobil. Luka Erdani, Neža Knez, Danilo Milovanović in Toni Poljanec so s potjo ponovili nekdanjo uspešno izvozno zgodbo yuga iz Jugoslavije v ZDA. Umetniško raziskovalni projekt pa prinaša tudi razstavo.

JUG(A)O ZA VEDNO

Kino Šiška, 30. november 2020 ― Ali še pomnite, s katerim avtom se je ponašala bivša Socialistična federativna republika Jugoslavija? Z Yugom, seveda! V današnjih Kulturnih novicah se lotevamo umetniškega in raziskovalnega projekta Y? Project, ki so ga štirje prijatelji ‒ dva umetnika, mehanik in videast ‒ začeli z namenom popisa dejstev in mitov o Yugu, simbolu kreacij jugoslovanske avtomobilske industrije.

Brez maske … dr. Hana Šuster Erjavec

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 30. november 2020 ― Na pragu adventa 2020, ko se številke o okuženih s koronavirusom (Sars-Cov-2), hospitaliziranih in mrtvih zaradi bolezni Covid-19, ne stabilizirajo, kaj šele zmanjšujejo, je bila gostja cikla pogovorov COVID – 19 KOT IZZIV dr. Hana Šuster Erjavec, direktorica Zdravstvenega doma dr. Jožeta Potrate Žalec. Z njo se je pogovarjala Jolanda Železnik. Pogovor, ki je potekal v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec, je snemala Savinjska televizija. Situacija zbuja strah in skrb, javno življenje se je ustavilo. Da bi doprinesli k zajezitvi virusa so jo izbrali za gostjo pogovorne oddaje, da bi ...
še novic