CIRKUS KORONA na hrvaški obali! (13.7.)

Ana Monro, 9. julij 2021 ― Družinski cirkus Ane M. odhaja na (delovne) počitnice na morje! Na povabilo Sign Dance Collective International (VB) bomo 13.7. z našo atraktivno interaktivno predstavo t. i. sosedskega gledališča Cirkus Korona gostovali v Pakoštanah! Uprizoritev predstave si boste lahko ob 19.30 v neposrednem spletnem prenosu ogledali tudi na kanalu SIMS! S tem prvim mednarodnim gostovanjem predstave ... The post CIRKUS KORONA na hrvaški obali! (13.7.) appeared first on Ana Monro.
Kritična misel: Aplavz sosedom

Kritična misel: Aplavz sosedom

Koridor, 9. julij 2021 ― Gre za civilno, samoiniciativno in gverilsko intervencijo v javni prostor v ljubljanskem parku Tivoli. Na videoposnetku lahko opazujemo nenehno manevriranje in skorajšnja trčenja mestnih kolesarjev na ovinkih pri Bleiweisovem podhodu. The post Kritična misel: Aplavz sosedom appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Tri likovne sekcije razstavljajo v preboldski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 9. julij 2021 ― Do konca julija 2021 je v Občinski knjižnici Prebold v času njene odprtosti na ogled razstava likovnih del treh likovnih sekcij, ki delujejo v Taboru, na Polzeli in v Andražu nad Polzelo. Umetnine 26 članov so pod mentorstvom Dragana Podovaca nastale v sklopu majskega dogajanja Tedna ljubiteljske kulture, v preboldsko knjižnico pa jih je umestila vodja likovne sekcije Mavrica Tabor Julija Juhart.   Besedilo: Lea Felicijan Fotografije: Darko Naraglav
Kako drevesa določajo naš obstoj in spreminjajo naša življenja?

Kako drevesa določajo naš obstoj in spreminjajo naša življenja?

SEM, 9. julij 2021 ― Prispevajte vašo izvirno poezijo, ki jo navdihujejo drevesa. Pesmi naj bodo napisane z roko, ne natisnjene ali natipkane, v slovenščini ali angleščini. Najboljši dve slovenski in dve angleški pesmi bomo objavili na muzejski spletni strani in predstavili tudi avtorico / avtorja. Zmagovalce čakajo nagrade. Vključite tudi svoje ime, elektronski naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko obvestili o rezultatih tekmovanja. Pesem oddajte v nabiralnik, ki ga najdete pred kavarno SEM, kadarkoli do 15. avgusta 2021. Kavarna je odprta vsak dan med 7.00 in 23.00. Pesem lahko tudi pošljete po pošti na naslov Kanika Gupta, Slovenski etnografski muzej, Metelkova ulica 2, 1000 Ljubljana.   Tekmovanje v pisanju poezije organiziramo v sklopu rezidence Kanike Gupta kot del projekta Taking Care. Etnografski in muzeji svetovnih kultur kot prostori skrbi.
Literarni natečaj: Kako drevesa določajo naš obstoj in spreminjajo naša življenja?

Literarni natečaj: Kako drevesa določajo naš obstoj in spreminjajo naša življenja?

SEM, 9. julij 2021 ― Prispevajte vašo izvirno poezijo, ki jo navdihujejo drevesa. Pesmi naj bodo napisane z roko, ne natisnjene ali natipkane, v slovenščini ali angleščini. Najboljši dve slovenski in dve angleški pesmi bomo objavili na muzejski spletni strani in predstavili avtorice / avtorje. Zmagovalce čakajo tudi nagrade. Pesem oddajte v nabiralnik, ki ga najdete pred Kavarno SEM, kadarkoli do 15. avgusta 2021. Pesem lahko pošljete tudi po pošti na naslov Kanika Gupta, Slovenski etnografski muzej, Metelkova ulica 2, 1000 Ljubljana. Vključite svoje ime, elektronski naslov in telefonsko številko, da vas bomo lahko obvestili o rezultatih tekmovanja. Literarni natečaj organiziramo v sklopu rezidence Kanike Gupta kot del projekta Taking Care. Etnografski in muzeji svetovnih kultur kot prostori skrbi.

Kratki rezi

Vrabec Anarhist, 9. julij 2021 ― Prepustila sem se lupingom, nepredvidenim koncem in predvsem humorju, ki je (žal) zelo neznačilen za slovensko književno krajino. The post Kratki rezi first appeared on Vrabec Anarhist.

Mednarodni oskarji – poziv producentom

Društvo slovenskih režiserjev, 9. julij 2021 ― Akademija za filmsko umetnost in znanost (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS) je objavila pravila za 94. podelitev oskarjev, ki bo 27. 03. 2022. Med njimi so tudi pravila za prijavo najboljših mednarodnih celovečernih filmov, ki se bodo potegovali za nagrado mednarodni oskar 2022. Zveza DSFU vabi producente, da posredujete predloge […]

Odprtje razstave Slovenska majolika

Medobčinski muzej Kamnik, 9. julij 2021 ― V četrtek, 8. julija 2021 smo v muzeju na gradu Zaprice odprli razstavo Slovenska majolika, ki bo na ogled do konca maja 2022. To je skupen projekt Narodnega muzeja Slovenije in Medobčinskega muzeja Kamnik. Program je vodil in povezoval Marko Kumer, pozdravne besede je povedala direktorica MMK mag. Zora Torkar. Celoten projekt in zgodovino majolike […] The post Odprtje razstave Slovenska majolika appeared first on MM:K.
Pred Markom Hatlakom je aktivno poletje

Pred Markom Hatlakom je aktivno poletje

Misli, 9. julij 2021 ― Harmonikar Marko Hatlak bo to poletje zelo aktiven, koncertiral bo po Sloveniji, sodeloval pri predstavi v Italiji in izdal vsaj eno ploščo. Že 21. julija bo nastopil na 69. Ljubljana Festivalu, kjer se bo predstavil s tremi Bachovimi deli in avtorskima skladbama. Za STA je dejal, da bo to mogoče eden najtežjih koncertov v njegovem življenju.

Začenja se prvi sklop Poletne Animateke

Misli, 9. julij 2021 ― S projekcijo španskega celovečerca Fermina Muguruze Črno je beltza na Kinodvorišču se bo drevi začela Poletna Animateko, ki bo do 7. avgusta ponudila osem večerov in devet projekcij avtorske animacije. V dveh sklopih - julijskem in avgustovskem - se bodo zvrstili celovečerci in kratki animirani filmi, tako arhivski kot sodobni.

Kaja Šoštarec bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 9. julij 2021 ― Kaja Šoštarec je študentka kulturologije, ki z užitkom srka besede, se spogleduje s poezijo in občasno nabrusi konice pisal izpod desnice. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok kolegice Mojce Radkovič. S pomočjo iskalnika SiGledal je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in si izvolila dramo Preblizu avtorja Jaše Kocelija.
V-F-X Ljubljana (2021-07-07)

V-F-X Ljubljana (2021-07-07)

DIVA video arhiv, 9. julij 2021 ― SCCA-Ljubljana, Postaja DIVA in Slovenska kinoteka pripravljamo nov mednarodni festival eksperimentalnih avdiovizualnih praks V-F-X (video-film-eksperiment) Ljubljana. V prvi ediciji predstavljamo izkušnje in prakso iz tujine. V goste smo povabili avstrijsko distribucijsko hišo za eksperimentalni film in video sixpackfilm, ki velja za eno največjih in najbolj profiliranih nacionalnih eksperimentalnih distribucij. Predstavili nam bodo kurirani program Telesne igre. Povabili smo neodv...
še novic