Slavic Seasons at Bogenšperk Castle

Slavic Seasons at Bogenšperk Castle

Forum slovanskih kultur, 21. oktober 2021 ― Forum of Slavic Cultures and partners kicked off the Slavic Seasons cycle at Bogenšperk Castle with the first in the series of events. Young grammar school students from Celje and Litija listened to the motivational address by Dmitry Polikanov, Deputy Head of Rossotrudnichestvo, and talked to Slovenian author Vlado Žabot and Yulia Sozina, literary historian from Russia.
Kinobalon na 32. LIFFu

Kinobalon na 32. LIFFu

Kinodvor, 21. oktober 2021 ― Kinobalon na Ljubljanski mednarodni filmski festival prinaša štiri celovečerne filme. Trije bodo prikazani predpremierno, med njimi tudi prvi slovenski božični celovečerec Kapa. Med 10. in 21. novembrom.
Zgodba o lutki

Zgodba o lutki

Radio Študent, 21. oktober 2021 ― Pozdravljeni v RKHV intervjuju, v katerem se danes odpravljamo na območje metafizičnih dogajanj z izrazitimi pravljičnimi prvinami. Pogovarjali smo se namreč z Matteom Spiazzijem, italijanskim gledališkim režiserjem, ki nam je pomagal prodreti v ustroj predstave Ostržek - pred kratkim videne na 11.
David Bedrač z novo pesniško zbirko: Igravčki za več igre in razumevanja drug drugega

David Bedrač z novo pesniško zbirko: Igravčki za več igre in razumevanja drug drugega

Štajerski tednik, 21. oktober 2021 ― Ptujčan David Bedrač, učitelj slovenščine in pesnik za otroke, doktor literarnih ved, je izdal novo pesniško zbirko za otroke z naslovom Igravčki. To je že njegova druga zbirka za otroke v prestižni zbirki Čebelica pri Mladinski knjigi. Izšla je prav v času, ko je pomen igre, svobode, gibanja še toliko pomembnejši. Že z naslovom zbirke želi povedati marsikaj.
Zaposleni OŠ Solkan so zmanjšali uporabo avta za dober namen

Zaposleni OŠ Solkan so zmanjšali uporabo avta za dober namen

Inštitut za politike prostora, 21. oktober 2021 ― Zaposleni na OŠ Solkan so v času začasne prometne ureditve imenovane Šolska ulica – Območje varnih prihodov v šolo za dober namen zmanjšali število prepeljanih kilometrov z avtomobilom. Na pot v službo in domov so šli večkrat vsaj del poti peš ali s kolesom. Sodelovali so v kampanji, v kateri je bilo zmanjšanje uporabe avtomobila nagrajeno z nakupom koles za učence OŠ... The post Zaposleni OŠ Solkan so zmanjšali uporabo avta za dober namen appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Frankfurtski knjižni sejem letos ponovno v živo

Ministrstvo za kulturo, 21. oktober 2021 ― Od 20. do 24. oktobra poteka v Frankfurtu največji mednarodni knjižni sejem, tokrat 73. po vrsti. Geslo letošnjega sejma, ki ga organizatorji razumejo kot korak k normalnosti, je Re:connect. Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc in vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za ustvarjalnost Barbara Koželj Podlogar sta si ogledali slovensko stojnico in predstavitve slovenskih zamejskih založb.

Neforma 90 (2.11.2021 20:00)

Španski borci, 21. oktober 2021 ― Zadnja Neforma v letošnjem ciklu je že skoraj novoletno darilo nastopajočih mojstrov. Med gibalcema tokrat malo manj običajna kombinacija, med glasbenikoma rojenje že preizkušenega, h kateremu se bo najbrž dodal tudi igralski glas.

Meje med filmom, “videom” in novomedijsko umetnostjo

MAF - Mad About Film, 21. oktober 2021 ― Mad About Film (MAF) Meje med filmom, “videom” in novomedijsko umetnostjo   “Pitch”-am novo idejo za projekt ustreznim avtoritetam. V projektu želim raziskovati določene dele internetnega prostora, rezultat raziskovanja pa bodo tudi precej nepredvidljivi videi, ki jih bom kasneje obdelovala v dokaj standardnem procesu filmske postprodukcije. Po “pitchu” dobim odziv: “Zanimivo. … Meje med filmom, “videom” in novomedijsko umetnostjo

Kdo so prejemniki letošnjih vesen?

MAF - Mad About Film, 21. oktober 2021 ― Mad About Film (MAF) Kdo so prejemniki letošnjih vesen? Zaključil se je 24. Festival slovenskega filma Portorož, kjer se je za festivalske nagrade vesna potegovalo 54 filmov. Glavno nagrado, vesno za najboljši film festivala, je prejel film Prasica, slabšalni izraz za žensko v režiji Tijana Zinajić, ki je poleg … Kdo so prejemniki letošnjih vesen?

Valerie Wolf Gang: “Ali je lahko umetna inteligenca kreativna sama po sebi” – 2. del

MAF - Mad About Film, 21. oktober 2021 ― Mad About Film (MAF) Valerie Wolf Gang: “Ali je lahko umetna inteligenca kreativna sama po sebi” – 2. del   Intermedijskost se je v Sloveniji začela že v drugi polovici prejšnjega stoletja. Bi morda lahko poiskala vzporednice med prvimi generacijami in generacijami, ki se s tem področjem ukvarjate danes. Najprej bi omenila to, česar se ljudje navadno ne zavedajo, … Valerie Wolf Gang: “Ali je lahko umetna inteligenca kreativna sama po sebi” – 2. del

Valerie Wolf Gang: “Vedno več mladih začne delati neke usluge, ki se kar ne nehajo.” – 1. del

MAF - Mad About Film, 21. oktober 2021 ― Mad About Film (MAF) Valerie Wolf Gang: “Vedno več mladih začne delati neke usluge, ki se kar ne nehajo.” – 1. del Valerie Wolf Gang (1990) je intermedijska umetnica, filmska režiserka, videastka, transdisciplinarna umetniška raziskovalka in pedagoginja. Deluje na različnih področji ustvarjanja, ki jih v svojih delih neprestano povezuje. V zadnjem času dela predvsem na področju intermedijske umetnosti in v to vključuje … Valerie Wolf Gang: “Vedno več mladih začne delati neke usluge, ki se kar ne nehajo.” – 1. del
še novic