Svet Evrope zbira predloge za najboljše evropske projekte na področju kulturne dediščine

Ministrstvo za kulturo, 28. julij 2022 ― Svet Evrope znova vabi k oddaji predlogov za najboljše projekte, pobude in prakse na področju kulturne dediščine, saj je eden od glavnih sklopov Strategije evropske kulturne dediščine za 21. stoletje (ST21) izmenjava praks in konkretnih izkušenj med državami članicami. Predlogi se zbirajo skozi celo leto.

V upravnem centru v Logatcu na ogled portreti najmlajših

Notranjsko primorske novice » Kultura, 28. julij 2022 ― V upravnem centru v Logatcu na ogled portreti najmlajših KULTURA Logatec – V upravnem centru v Logatcu je od danes do 22. avgusta na ogled razstava fotografij Mali portreti avtorice Nataše Košmerl. Fotografiranje dojenčkov, otrok in družin jo je prevzelo po rojstvu sina, ko jo je navdušila lepota malih bitij, obenem pa jo je presunilo, kako hitro rastejo in kako hitro čas beži. Začela je fotografirati svoja otroka, prek znamke maliportreti.si pa zdaj fotografira tudi druge. Razstava Mali portreti, Nataša Košmerl, Upravni center Logatec, 28. julij–22. avgust 2022 Foto: Nataša Košmerl Nataša Košmerl je po rodu Novomeščanka, zdaj pa živi na Zaplani pri Logatcu. Po zaključeni Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je leta diplomirala na Akademiji upodabljajočih umetnosti v Pragi in magistrirala iz fotografije na Univerzi za umetnost in oblikovanje v Lausanni v Švici. Trenutno nadaljuje podiplomski študij Pomoč z umetnostjo na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Predavala je fotografijo na Visoki šoli za storitve v Ljubljani in na Višji strokovni šoli centra Srečka Kosovela v Sežani, delovala je kot samostojna fotografinja in fotografinja v Narodnem muzeju v Ljubljani. Poučuje strokovno-teoretične predmete in praktični pouk fotografije na oddelku za fotografijo na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Pripravila je štiri samostojne razstave in sodelovala na več skupinskih v Sloveniji in v tujini. iž ČlanekV upravnem centru v Logatcu na ogled portreti najmlajših se je najprej pojavil naNotranjsko primorske novice.#

2. avgust ob 20. uri: POLETJE NA STARI SAVI – Torkova kinoteka: Divja Slovenija

Gornjesavski muzej Jesenice, 28. julij 2022 ― Prva avgustovska kinoteka bo za marsikoga navdih v naravo. Predstavljamo namreč dokumentarni film Divja Slovenija. Gre ta čudovit prelet skozi pestrost naravnega okolja naše domovine. Predstavljena je bogata favna in flora naših krajev. Spremljamo predvsem sesalce in ptice, pa tudi zanimive vrste dvoživk, rib, žuželk in rastlin. Poseben pečat dajo filu izjemno redko videni [...]

Pet pesmi

Vrabec Anarhist, 27. julij 2022 ― nihče ni opazil kako so zrasle skale kako so zvezde brnele kot mrčes ob polni luni kako brezbrižno sem snela prstan in ga za zmeraj izgubila kakor sem izgubila poletje v mokri sledi na tvojem hrbtu The post Pet pesmi first appeared on Vrabec Anarhist.

Obisk direktorja Muzeja sveta Dunaj

SEM, 27. julij 2022 ― Včeraj je SEM obiskal Jonathan Fine, direktor Muzeja sveta Dunaj (Weltmuseum Wien). Z direktorico SEM, Natalijo Polenec, kustosoma Markom Frelihom in Ralfom Čeplakom Mencinom ter nacionalno koordinatorko EU projekta Taking Care, Tino Palaić, so si ogledali depoje za afriške in ameriške zbirke ter zbirke iz Azije, Oceanije in Avstralije ter aktualne razstave v SEM.

Zrcalce, zrcalce!

Odzven, 27. julij 2022 ― Kako se Leopold I. z Dobro jütro uvršča na sceno, na katero ima Ezy-G ultimativni, legitimni, nostalgični in z YNGFirefly-em ultimativni (v)pogled.

eMotion bubble

PIFcamp, 27. julij 2022 ― Raising emotional awareness and improving emotional intelligence. In many social situations, it is necessary to hide our emotions – take for example, that you dislike your boss. Just because you don’t like him doesn’t mean you can openly express your feelings, because that would leave you jobless. In this kind of situation, suppressing our emotional … Continue reading eMotion bubble The post eMotion bubble appeared first on PIFcamp.
še novic