Justice League (2017)

Justice League (2017)

Deseta umetnost, 2. april 2018 ― Verjetno sem eden redkih gledalcev najnovejših filmov o superherojih, ki prisega na DC pred Marvelom. Supermanov epos Man of Steel me zaradi drugačnih pričakovanj sprva ni prepričal in je pridobil mojo naklonjenost šele z drugim ogledom, Batman V Superman: Dawn of Justice in Wonder Woman sta zame še vedno ena od najboljših filmov o superherojih v zadnjih […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    V žarišču najboljši film, DiCaprio do prvega oskarja  [Pozor, hud prizor] - The Last of the Mohicans (1992)  Top 5 razlogov za ogled najnovejšega filma o Supermanu  Oskarji 2014  [Pozor, hud prizor] - The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) Copyright © Deseta umetnost [Justice League (2017)], All Right Reserved. 2018.
Soviet Soviet

Soviet Soviet

Radio Študent, 2. april 2018 ― Soviet Soviet je italijanska post-punk trojica, ki letos praznuje deseto obletnico obstoja. Pogovarjali smo se z bobnarjem Alessandrom Ferrijem preden se bodo v sredo v sklopu turneje svojega zadnjega albuma ustavili tudi v Ljubljani v Kinu Šiška, kjer bodo nastopili skupaj s srbsko skupino Dogs in Kavala.

RŠ intervju: SOVIET SOVIET

Kino Šiška, 2. april 2018 ― Soviet Soviet je italijanska post-punk trojica, ki letos praznuje deseto obletnico obstoja. Pogovarjali smo se z bobnarjem Alessandrom Ferrijem preden se bodo v sredo v sklopu turneje svojega zadnjega albuma ustavili tudi v Ljubljani v Kinu Šiška, kjer bodo nastopili skupaj s srbsko skupino Dogs in Kavala.

1982 – Začetek Falklandske vojne

Zgodovina na dlani, 2. april 2018 2. aprila 1982 je Argentina napadla Falklandske oziroma Malvinske otoke kot jih imenujejo v Južni Ameriki. Argentinci so z napadom želeli prevzeti nadzor nad dvema čezmorskima ozemljema Velike Britanije, za katera so si zaradi zgodovinskih okoliščin polagali pravico do vladanja. Prvi dan so padli Falklandski otoki, dan kasneje pa še … Preberi The post 1982 – Začetek Falklandske vojne appeared first on Zgodovina na dlani.
1910 Pudob – Kovač Avsec

1910 Pudob – Kovač Avsec

Stare slike (Cerknica), 2. april 2018 ― Na sliki je kovačija A. Avsca iz Pudoba, po domače Šmitova kovačija. Kot navaja Janez Kebe v svoji knjigi o Loški dolini in Babnem Polju, naj bi slika nastala okrog leta 1910. Na levi je mojster z ženo, na desni štirje pomočniki. Poleg stvari, ki jih običajno delajo kovači, so delali še pluge z lesenim […]
Pesniška delavnica »Najdimo pesem«

Pesniška delavnica »Najdimo pesem«

Poiesis, 2. april 2018 ― Vabljeni na pesniško delavnico »Najdimo pesem«, ki bo v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Poiesis in pod mentorskim vodstvom Petra Semoliča potekala v soboto, 19. maja 2018, s pričetkom ob 10.00, v prostorih Centra za poezijo Tomaža Šalamuna na Cankarjevi 5 v Ljubljani. »Najdimo pesem« je posebne vrste pesniška delavnica, namenjena dijakinjam in dijakom, oziroma starostni skupini od 16 do 19 let, ki vas zanima poezija, igranje z besedami, skrivnost nastanka pesmi, povezava poezije in likovnosti … Delavnica temelji na spoznanjih in dosežkih najdene poezije, ki je nemara ta hip najnovejša pesniška smer v svetu. Najdena poezija nam govori, da lahko pesem najdemo povsod. Tako bomo na delavnici poiskali pesmi v različnih vrstah besedil, od časopisnih člankov do leposlovja, in po postopkih najdene poezije iz teh besedil naredili svoje pesmi, ki bodo segale od klasičnih pesmi do pesmi, ki sodijo v polje vizualne poezije. Pesmi bomo po koncu delavnice javno predstavili v obliki pesniškega večera in razstave, izbrane pesmi pa bodo objavljene tudi na pesniškem portalu Poiesis (https://www.poiesis.si/). Med delom bomo vsak korak sproti reflektirali in sicer z ozirom na vaše lastno pisanje. Delavnica bo potekala od 10.00 do 19.00, z vmesnim časom za kosilo v lastni režiji, javna predstavitev bo ob [...]
Svetovni dan knjig za otroke spodbuja ljubezen do branja

Svetovni dan knjig za otroke spodbuja ljubezen do branja

Misli, 2. april 2018 ― Na današnji dan, ko se je rodil danski pravljičar Hans Christian Andersen, obeležujemo svetovni dan knjig za otroke. Ta poudarja pomen branja za otrokov in mladostnikov razvoj in že vse od leta 1967, ko je svet obšla prva poslanica, spodbuja ljubezen do branja. Letošnja latvijska poslanica govori o tem, da je majhno v knjigi veliko.
Tomb Raider (2018)

Tomb Raider (2018)

Deseta umetnost, 2. april 2018 ― V svetu hollywoodskih nadaljevanj in na silo ustvarjenih vesolij je vedno prostor za še eno filmsko obujenje od mrtvih. Tomb Raider sledi taisti prežvečeni zgodbi kot računalniška igra, a z lahkoto stoji tudi sam zase kot zabaven avanturistični film v žanrskem  kraljestvu Mumije in Indiane Jonesa. Kdor ne išče lahkomiselne akcijske pustolovščine, bo razočaran. Lara Croft je srdita […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Mud (2013)  [Pozor, hud prizor] – The Thing (1982)  [Pozor, hud prizor] - Poltergeist (1982)  Filmsko poletje 2013 (1. del)  [Pozor, hud prizor] – Any Given Sunday (1999) Copyright © Deseta umetnost [Tomb Raider (2018)], All Right Reserved. 2018.
Dramska platforma

Dramska platforma

Trubarjeva hiša literature, 2. april 2018 ― Vabljeni, da se udeležite dramske platforme, ki bo potekala v soboto, 14. aprila, ob 11. uri v prostorih Trubarjeve hiše literature. Za udeležbo na platformi se na email info.kudkrik@gmail.com najkasneje do 10. aprila 2018 prijavite in pošljite svoje dramsko besedilo, ki bi ga v skupini dramatikov želeli predebatirati. Udeležba je brezplačna. Dramska platforma se je rodila iz želje, da bi dramatičarke in dramatiki imeli svoj prostor, ki bi služil izmenjavi izkušenj, komentiranju dramskih besedil, druženju in preko teh srečanj spodbudili pisanje in uprizarjanje slovenske dramatike. {fshare id=3229}
še novic