Ramadanu ob rob

Vrabec Anarhist, 23. maj 2020 ― Še pred praznovanjem pa uradni zaključek enomesečnega posta obeležijo kongregacijske molitve, vsota denarja, ki je enaka stroškom vseh obrokov, ki jih družina ni zaužila v času posta, pa naj bi se podaril revnim. The post Ramadanu ob rob appeared first on Vrabec Anarhist.
ŽEN ob deseti obletnici izdali album remiksov »Blender!«

ŽEN ob deseti obletnici izdali album remiksov »Blender!«

SPRP, 23. maj 2020 ― Po nedavni vinilni reizdaji albuma 'I onda je sve počelo' je zagrebška trojka ŽEN ob deseti obletnici svojega delovanja skupaj s pomočjo domače založbe Moonlee Records objavila še album 'Blender' – kompilacijo remiksov komadov iz njihovih treh studijskih albumov. Album je dostopen v digitalni obliki na bandcamp straneh skupine in založbe.   Blender by ŽEN Pestro skupino ustvarjalcev, ki so predrugačili pesme ŽEN ter jim dale nov prizvok sestavljajo glasbenik in producent iz Siska Saša Rajković aka Zarkoff, glasbena producentka in techno DJ-ka z londonskim naslovom Andrea Giordani, zagrebški synthwave duo Pocket Palma, ki su v preteklosti ustvarjali pod imenom Side Project, vsestranski veteran zagrebške scene Ivan Antunović, ki od 2015 ustvarjo pod umetniškim imenom Iv/An, glasbeni producent, DJ in ikona klubske scene Jasmin Mahnić aka Le Chocolat Noir, glasbeni producent z berlinskim naslovom ter nekdanji član Mimika Orchestra in Beat Bustersa Damjan Blažun aka Damjan Morello, francoski producent Paul Grandjean aka Genetik Dub, ki je tokrat predstavil svoj eksperimentalni projekt Hikari No Oto, elektro-pop dvojec Kimiko, ter Sanja Šiljković iz bendov Lollobrigita in Shoxx, ki ustvarja z umetniškim imenom SUN U. Zametki albuma 'Blender' segajo že v čas po izdaji albuma 'Jantar', ko je vsestranska umetnica in prijateljica benda Andrea Giordani samoinicijativno napravila svojo verzijo komada Iskrenost je posebna, s katero je odprla vrata povsem drugačni zvočni izkušnji skupine ŽEN. Ob deseti obletnici delovanja skupine je svoje dojemanje in doživetje glasbe ŽEN prispevalo (poleg Andree) še deset glasbenikov in glazbenic, s katerimi se ŽEN prepletajo na zagrebški sceni skozi prijateljstva, druženja, preigravanja, poslušanja... ŽEN v akciji. Foto: fb žen 'Blender' je sestavljen iz devet povsem različnih pristupov k predelavi glasbenega izraza skupine ŽEN, katerim je skupno, da brezkompromisno predstavljajo karakterje in stile posameznih avtorjev,
Arhiv

Arhiv

Radio Študent, 23. maj 2020 ― »V neki določeni kitajski enciklopediji Nebesni emporij dobrohotnega znanja piše, da so živali razdeljene na: a)  tiste, ki pripadajo cesarju, b)  nagačene, c) udomačene, č) tiste, ki se še dojijo, d) morske deklice, e) pravljična bitja, f) potepuške pse,

Z današnjim dnem so se v Kamniku odprla vrata še zadnjih učnih ustanov

Kamnik.info, 23. maj 2020 ― S ponedeljkom so se v Sloveniji odprle šole za prvo triado osnovnošolcev, z današnjim dnem pa se je pričel pouk tudi v Majdini Večerni šoli, seveda z vsemi priporočenimi ukrepi in socialnim distanciranjem. Zaradi nevarnosti okužbe z virusom Covid-19 se je sobotne učne ure udeležilo le nekaj najbolj zagnanih šolarjev, ki so z zanimanjem in ... Prispevek Z današnjim dnem so se v Kamniku odprla vrata še zadnjih učnih ustanov je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
Godibodi 2020

Godibodi 2020

Godibodi, 23. maj 2020 ― Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki kontinuirano odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih 12 letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, […]

Avgust Demšar: Cerkev

Koridor, 23. maj 2020 ― Jubilejni deseti Demšarjev roman bralca ne prepriča tako zelo kot nekateri njegovi prejšnji, kljub temu pa bo zaradi tematske aktualnosti in lahkotnega branja marsikomu zanimiv. The post Avgust Demšar: Cerkev appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
HIŠA PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

HIŠA PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

Hiša otrok in umetnosti, 23. maj 2020 ― Po dvomesečnem premoru vas ponovno vabimo, da nas obiščete. Vrata odpiramo v soboto, 30. maja, s predstavo Lutkovnega gledališča FRU-FRU Muca Copatarica. Za preprečevanje širjenja okužb upoštevamo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Omogočili smo brezstično plačevanje, zaradi zagotavljanja dovoljšnje varnostne razdalje med obiskovalci smo omejili število sedežev v dvorani. Za obisk predstav so […]

LGL s Sovico Oko znova vabi v gledališče

SiGledal Novice, 23. maj 2020 ― Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL) po epidemiji koronavirusa znova odpira svoja vrata. Kot otvoritvena uprizoritev bo drevi na sporedu marionetna predstava Sovica Oka Svetlane Makarovič v režiji Braneta Vižintina. Predstavo bodo zaigrali na Velikem odru LGL, ki omogoča priporočeno fizično distanco 40 obiskovalcem, so sporočili iz gledališča.
Znana je peterica finalistov za kresnika

Znana je peterica finalistov za kresnika

Misli, 23. maj 2020 ― Znana je peterica nominirancev za kresnika, nagrado za roman leta, ki jo podeljuje časopisna hiša Delo. Žirija je med velike finaliste uvrstila romane V Elvisovi sobi Sebastijana Preglja, Ivana pred morjem Veronike Simoniti, Norhavs na vrhu hriba Suzane Tratnik, Sonce Petovione Branka Cestnika in Izvirnik Jiržija Kočice, poroča današnje Delo.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 23. maj 2020 ― Pri založbi LUD šerpa so izdali knjigo mojstrice ameriške grozljive proze Shirley Jackson V hiši med hribi straši, pri založbi Primus pa delo ameriškega nevroznanstvenika in predavatelja Joea Dispenze Postanite brezmejni. Celjska Mohorjeva založba je izdala slikanico Bine Štampe Žmavc in ilustratorke Kristine Krhin Kino z muco Ino.
LGL s Sovico Oko znova vabi v gledališče

LGL s Sovico Oko znova vabi v gledališče

Misli, 23. maj 2020 ― Lutkovno gledališče Ljubljana (LGL) po epidemiji koronavirusa znova odpira svoja vrata. Kot otvoritvena uprizoritev bo drevi na sporedu marionetna predstava Sovica Oka Svetlane Makarovič v režiji Braneta Vižintina. Predstavo bodo zaigrali na Velikem odru LGL, ki omogoča priporočeno fizično distanco 40 obiskovalcem, so sporočili iz gledališča.
Festival, ki je zadel živec časa

Festival, ki je zadel živec časa

Airbeletrina, 23. maj 2020 ― Karantena zaradi epidemije nevarne nalezljive bolezni je lahko čas, na katerem poganjajo temna občutja tesnobe, panike, osamljenosti in obupa, lahko je tudi čas za ustvarjalnost, refleksijo in nove začetke. Prav v tem smislu je situacijo, v katero smo vrženi v zadnjih mesecih, razumela založba Beletrina, ki je v času, ko je večina kulturnih organizacij zaprla svoja vrata, zagnala Festival upanja, spletni dogodek, ki je postal prava uspešnica.
Vabilo k sodelovanju na Prazniku glasbe 2020!

Vabilo k sodelovanju na Prazniku glasbe 2020!

SIGIC - Izpostavljeno, 23. maj 2020 ― Budno in pozorno spremljamo odločitve, ki zadevajo ukrepe s področja javnega zbiranja in nestrpno čakamo na zeleno luč za najavo letošnje edicije Praznika glasbe. K sodelovanju vabimo glasbenike, pa tudi druge posameznike, organizacije in mesta, ki bi želeli praznovati z nami in dogodke soorganizirati v svojih okoljih.
še novic