Izbor predstav za Borštnikovo srečanje podaljšan za mesec dni

Izbor predstav za Borštnikovo srečanje podaljšan za mesec dni

Misli, 30. maj 2020 ― Ker se letošnja gledališka sezona v nekaterih slovenskih gledališčih zaradi epidemije novega koronavirusa še ni zaključila, je izbor predstav za tekmovalni program in druge sklope letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje (FBS) podaljšan do konca junija. Še vedno pa velja, da bo festival v Mariboru potekal v drugi polovici oktobra.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 30. maj 2020 ― Pri mariborski založbi Litera so izdali najbolj "ameriško" delo avtorja iz BiH Semezdina Mehmedinovića z naslovom Me'med, rdeča ruta in snežinka, pri založbi Miš pa mladinski roman Igorja Karlovška Na svidenje, Lara. Založba ZRC je bogatejša za monografijo Kje pa vas jezik žuli?

Bewketu Seyoum: Prepovedano!

Poiesis, 30. maj 2020 ― Kajenje je prepovedano! Žvižganje je prepovedano! Uriniranje je prepovedano!   Celoten zid popisan s prepovedmi. Katera je prava? […] The post Bewketu Seyoum: Prepovedano! appeared first on POIESIS.
Skupina Tabu bo tokrat nastopila na drive-in koncertu

Skupina Tabu bo tokrat nastopila na drive-in koncertu

Misli, 30. maj 2020 ― Na prizorišču drive-in kina Bežigrad na parkirišču Centra Vič bo drevi odmeval koncert skupine Tabu. Prvemu drive-in koncert v Sloveniji s pričetkom ob 19. uri bo sledil še dokumentarni film o zasedbi Zgodba za jutri. Prireditev s koncertom in filmom režiserja Rudija Urana je, kot piše na spletni strani organizatorja, že razprodana.

Tudi po epidemiji aktivno v šolo!

Inštitut za politike prostora, 30. maj 2020 ― V času epidemije smo vsi dobili enkratno priložnost, da smo izkusili, kako zelo pomembno je za naše zdravje gibanje na prostem, in kako varna in čista so naša naselja brez avtomobilskega prometa. Naslednji teden se v osnove šole vračajo vsi otroci. Povratek v šole naj nas spomni na to, da je za zdravje in dobro... The post Tudi po epidemiji aktivno v šolo! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

A propos: Kultura in turizem na Ljubljanskem gradu; od lanskih 1,3 mio obiskovalcev do letošnjih…. koliko že?

Radio Kaos, A propos, 30. maj 2020 ― V uredništvu Radia KAOS smo pripravili drugo v nizu oddaj A propos: Kultura in turizem, katerega zasnove so nastale v času, ko tam na Kitajskem, še ni bilo javnih znamenj, da je na pohodu korona-virus; Že v naši prvi oddaji, ki je nastala v povsem pandemičnih razmerah, ko smo bili še globoko znotraj ultimativnih prepovedi […] The post A propos: Kultura in turizem na Ljubljanskem gradu; od lanskih 1,3 mio obiskovalcev do letošnjih…. koliko že? first appeared on Radio KAOS.
še novic