Podelitev priznanja AMBASADOR ZGODOVINSKIH MEST

ZZMS, 2. oktober 2020 ― Zaradi trenutne situacije v zvezi s Covid-19 je dogodek ODPOVEDAN.  Hvala za razumevanje.    14.10.2020 Koper, Oljarna Lisjak Na slovesnosti v Kopru, bomo podelili priznanj 12 AMBASADORJEM ZGODOVINSKIH MEST, ki so v nagradni igri digitalne kampanje obiskali  vseh 17 zgodovinskih mest in tako prejeli ta najvišji status.  V poletnem času smo zgodovinska mest izvedle digitalno […] The post Podelitev priznanja AMBASADOR ZGODOVINSKIH MEST appeared first on ZZMS.

Delavnica DOŽIVETJE IZKUŠNJE PETIH ZVEZDIC

ZZMS, 2. oktober 2020 ― Delavnica bo zaradi trenutnih razmer potekala on-line preko aplikacije Zoom.    14.10.2020 Koper, Oljarna Lisjak  V okviru tretje delavnice bomo članice Združenja zgodovinskih mest Slovenije v Oljarni Lisjak v Kopru praktično preverile in doživele pet zvezdično doživetje. Oljarna Lisjak poleg tega, da proizvaja vrhunska in večkrat nagrajena oljčna olja, se vse bolj vključuje med turistične […] The post Delavnica DOŽIVETJE IZKUŠNJE PETIH ZVEZDIC appeared first on ZZMS.

KULTURA V TURISTIČNI PONUDBI ZGODOVINSKIH MEST

ZZMS, 2. oktober 2020 03.06.2020 Kranj, stolp Škrlovc Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 turistični produkt »Kultura« uvršča med nosilne turistične produkte slovenskega turizma, saj ima pomemben vpliv tako na prepoznavnost države v tujini, kot na prihodke iz naslova turizma. Kultura predstavlja enega izmed osnovnih motivov za potovanje tujih turistov, hkrati pa v okviru drugih turističnih produktov Slovenije prinaša […] The post KULTURA V TURISTIČNI PONUDBI ZGODOVINSKIH MEST appeared first on ZZMS.

Nagovor dekanje Fakultete za dizajn

Fakulteta za dizajn, 2. oktober 2020 ― Dragi študentje Fakultete za dizajn, ob začetku novega akademskega leta, ki je letos zaznamovan z nepredvidljivostjo v načinu izvajanja študijskega programa zaradi poteka COVID_19, vam želim, da kljub vsemu v nov semester stopite suvereno in radovedno, da razvijete svoj kreativni potencial in presežete pričakovano. Skupaj bomo našli način, da bo tudi to leto učni program […] The post Nagovor dekanje Fakultete za dizajn appeared first on Fakulteta za dizajn.

Jelšingrad, z ljubeznijo sem te ustvaril

Kamra.si, 2. oktober 2020 ― Vljudno vabljeni na odprtje razstave Jelšingrad, z ljubeznijo sem te ustvaril, ki bo v ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 18. uri, v veliki dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah. Na griču v bližini Šmarja pri Jelšah stoji dvorec Jelšingrad, edinstven primer orientalsko obarvanega historizma v Sloveniji. V sodelovanju Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, območne enote Celje in Knjižnice Šmarje pri Jelšah, bomo z razstavo odstrli pogled na celoten kompleks dvorca s parkom, njegovo zanimivo zgodbo in izjemno arhitekturo, ki danes le stežka kljubuje času. S prireditvijo obeležujemo tudi Dneve evropske kulturne dediščine. Razstavo so pripravili Lucija Čakš Orač, Matija Plevnik in Andreja Mihelčič Koželj. Razstava bo na ogled do 5. decembra 2020.  

Larkin Poe 9. 11. 2021 pri nas! Omejeno število early bird vstopnic že v prodaji.

Kino Šiška, 2. oktober 2020 ― Z vrha Billboardove lestvice blues albumov in z grammy nominacijo v žepu v Šiško prvič prihaja ameriški roots rock fenomen Larkin Poe. Sestri Rebecca in Megan Lovell , ki sta v preteklosti nastopali tudi na turnejah izvajalcev, kot sta Elvis Costello in Conor Oberst, sta se v zadnjih letih razvili v ene najbolj prepričljivih avtoric in izvajalk sodobnega roots rocka. K nam prihajata v polni bend zasedbi in z novim albumom Self Made Man.
Pravšnji odmerek sprostitve

Pravšnji odmerek sprostitve

Odzven, 2. oktober 2020 ― Po enoletnem studijsko zbirateljskem premoru smo vnovič dobili monumentalno kompilacijsko glasbeno delo iz serije Chilli Space. Številka 15 je na sledi vseh svojih prejšnjih slavnostnih številk iz kultne istoimenske edicije.

Odprtje razstave Malar nam polepša življenje

Gorenjski muzej, 2. oktober 2020 ― Vljudno vabljeni na oogled razstave Malar nam polepša življenje od četrteka, 15. oktobra 2020, dalje v podstrešni galeriji gradu Khislstein v Kranju, Tomšičeva 44.  Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja, odprtja zaenkrat ne bo.  Poznamo slogan, da barve naredijo dom. Da je ... Read More
Terensko delo kustosov

Terensko delo kustosov

Loški muzej, 2. oktober 2020 ― Ekipa kustosov, ki pripravlja projekt Foto Loka, že od začetka leta obiskuje ateljeje še živečih fotografov, pregleduje fotografsko gradivo in se seznanja z njihovo ustvarjalno prakso, hkrati pa raziskuje arhive in obiskuje knjižnice.
Corpus Christi

Corpus Christi

MMC Gledamo, 2. oktober 2020 ― Poljski režiser Jan Komasa v celovečernem filmu Corpus Christi, ki je bil nominiran celo za oskarja, na nedogmatičen način razmišlja o vlogi vere v življenju majhne skupnosti. Še enkrat se bo izkazalo, da sta vera in religija dve različni stvari.
TRESK #11 Marco Valva

TRESK #11 Marco Valva

Radio Študent, 2. oktober 2020 ― Pod žarometom: YEAH - Young European Artists Hub (IT) Pogovor z Marcom Valvo, promotorjem in agentom pri agenciji YEAH iz Trsta in rednim gostom koncertov po Ljubljani.

Cankarjeva Hiša Marije Pomočnice kot zvočna knjiga

SiGledal Novice, 2. oktober 2020 ― Zbirka Slovenski literarni klasiki in sodobniki je bogatejša za novo zvočno knjigo, Hišo Marije Pomočnice Ivana Cankarja, ki je nastala v režiji Alena Jelena in interpretaciji Branka Jordana. Zgodbi v devetih poglavjih je mogoče prisluhniti od četrtka vsak delavnik ob 19. uri na Tretjem programu Radia Slovenija - programu ARS.

Zaključek natečaja Zgodbe mojega kraja 2020

Kamra.si, 2. oktober 2020 ― V četrtek, 1. oktobra 2020, smo v Mestni knjižnici Ljubljana razglasili 10 najboljših zgodb natečaja Zgodbe mojega kraja: Kako smo nekoč preživljali počitnice, ki ga je razpisala Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije. Natečaj je potekal od 8. februarja do 15. aprila 2019, zaradi epidemije pa je bil podaljšan do 1. septembra 2020. V času trajanja natečaja smo prejeli 69 zgodb, ki ustrezajo razpisanim pogojem. Žirija je izbrala 10 najboljših, nato pa izmed njih 3 zmagovalne. Ker izvedba zaključne prireditve ni bila mogoča, smo razglasitev skupaj z utemeljitvami nagrad posneli ter posnetek objavili na spletni strani knjižnice.

Nina Štajner: Šik urbano stanovanje

OUTSIDER, 2. oktober 2020 ― Naročnica tega stanovanja je ‘povratnica’ – z arhitektko Nino Štajner je sodelovala že pred leti ob prenovi prvega, manjšega stanovanja v središču Ljubljane. Novo stanovanje je večje in v njem je prostora še za partnerja in družino, ki sta jo ustvarila v tem času. Družina veliko časa preživi v tujini, zato stanovanje ni ves čas… The post Nina Štajner: Šik urbano stanovanje appeared first on OUTSIDER.
V Ljubljani začetek mednarodnega festivala Lutke 2020

V Ljubljani začetek mednarodnega festivala Lutke 2020

Misli, 2. oktober 2020 ― V Ljubljani se danes začenja 15. mednarodni bienalni festival sodobne lutkovne umetnosti Lutke 2020, ki v organizaciji Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL) prinaša izbor sodobne lutkovne produkcije, ki ga je pripravila umetniška vodja festivala Ajda Rooss. Ponudil bo 12 uprizoritev in dve instalaciji.
Izbrisana režiserja Miha Mazzinija na Festivalu balkanskega filma v Rimu

Izbrisana režiserja Miha Mazzinija na Festivalu balkanskega filma v Rimu

BSF, 2. oktober 2020 ― Filmska dela, ki bodo prikazana na Festivalu balkanskega filma, izstopajo kot posebej dragoceni in pomembni dosežki. Izbrisana scenarista in režiserja Miha Mazzinija bo na sporedu v nedeljo, 11. oktobra ob 19. uri, sicer pa se bo festival začel s severno-makedonskim dokumentarnim filmom Medena dežela, ki je bil nominiran za številne nagrade, režirala pa sta ga Tamara Kotevska in Ljubomir Stefanov.
še novic