Sfinga, polbog, genij, Clug!

Urbani (Jaša Lorenčič), 16. maj 2021 ― Veliki, črni, neskočni krog se je začel dvigovati. Za finale. Za konec sveta. Za svetski konec. Kdor ni molil dotlej, je zdaj fanatično veroval. V karkoli že. Na obodu krožnice življenja sta sedela moški in ženska. On in ona. Brez imena. Brez obrazov. Junaka antijunaške utopije. Pod njima slečeno pleme, ob gležnjih rdeča oblačila črne […] The post Sfinga, polbog, genij, Clug! appeared first on Urbani.

CIRKUS KORONA na vašem dvorišču? (26.5.)

Ana Monro, 16. maj 2021 ― Nove uprizoritve naše atraktivne interaktivne predstave t. i. sosedskega gledališča Cirkus Korona načrtujemo 26. maja ter 2. in 16. junija (na dvoriščih stanovanjskih sosesk v Ljubljani), a lokacij še nismo izbrali, zato smo ”odprti” tudi za vaša povabila. Sprejemamo jih na: gledalisceanemonro@gmail.com.   VEČ INFORMACIJ         The post CIRKUS KORONA na vašem dvorišču? (26.5.) appeared first on Ana Monro.

Amor est vita in druge pesmi

Vrabec Anarhist, 16. maj 2021 ― sperma je zdravilna vagina diši njen sok je slajši od smetane s cimetom pohota je pristna pohota je prvinska besede so letele iz tvojih ust kot ptice iz kletke The post Amor est vita in druge pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

Razmišljanja o revoluciji v Španiji

Razpotja, 16. maj 2021 ― Foto: Fotograccion – http://fotograccion.org/, CC BY-SA 3.0′ Članek je bil napisan in prvič objavljen poleti 2011 Luka Lisjak Gabrijelčič V trenutku, ko pišem te vrstice, protestniki v Madridu izpraznjujejo svoj improvizirani tabor na trgu Puerla del Sol. Po dolgi razpravi so se odločili, da zapustijo trg, ki so ga pred slabim mesecem samoiniciativno zasedli prek mobilizacije s pomočjo interneta in socialnih omrežij. Gibanje, ki so ga z demonstracijo vzpostavili, pa se s tem ni končalo: nadaljevalo se bo, pravijo, z »organskim delom« v mestnih četrtih, predmestjih, debatnih krožkih in grassroots organizacijah. Zelo verjetno je, da bo ta sklep sprožil podobne odločitve tudi v drugih španskih mestih, v katerih so v teh dneh potekali protesti. The post Razmišljanja o revoluciji v Španiji appeared first on Razpotja.

POGOVORI Z AVTORJI

Kurja polt, 16. maj 2021 ― POGOVORI Z AVTORJI Pogovore z avtorji boste gledalci kino projekcij filmov lahko spremljali v živo v dvorani, gledalci spletnih projekcij pa v živo prek Zoom povezave, ki jo boste prejeli po e-pošti. Med pogovorom boste lahko zastavili tudi svoja vprašanja. Posnetke pogovorov bomo dan kasneje objavili na tej spletni strani in festivalskem YouTube [...] The post POGOVORI Z AVTORJI appeared first on Kurja Polt.
1960 Fara – Zvonik farne cerkve

1960 Fara – Zvonik farne cerkve

Stare slike (Cerknica), 16. maj 2021 ―   Župnija Bloke je zelo stara. Kot samostojen vikariat se je iz pražupnije Stari trg izločila še pred letom 1332, že leta 1366 pa je bila samostojna župnija. Še dolgo po ustanovitvi je obsegala vse ozemlje današnjih župnij Loški Potok, Sveta Trojica in Sveti Vid nad Cerknico. Po vrsti so te župnije postajale samostojni vikariati […]
še novic