CIRKUS KORONA – prvo gostovanje v tujem svetu, ki je šlo v živo po spletu!

Ana Monro, 14. julij 2021 ― Svetovno znana cirkuška družina Ane M. je na gostovanju v Pakoštanah na Hrvaškem (13.7.) upravičila svoj zvezdniški sloves in navdušila mednarodno občinstvo, ki si je predstavo Cirkus Korona ogledalo v živo in prek spleta, na kanalu SIMS! Alessandro, Džezva, Magda, Anastazija in Valentina zdaj odhajajo na zaslužen oddih, jeseni pa lahko pričakujemo nov val njihovih nastopov. ... The post CIRKUS KORONA – prvo gostovanje v tujem svetu, ki je šlo v živo po spletu! appeared first on Ana Monro.
Logar v Bruslju na slovesnosti s predstavitvijo projekta Europe Readr

Logar v Bruslju na slovesnosti s predstavitvijo projekta Europe Readr

Misli, 14. julij 2021 ― V Parku državljanov so danes odkrili umetniško instalacijo, ki je del projekta digitalne platforme Europe Readr z brezplačnim dostopom do knjižnih del v vseh uradnih jezikih EU. Ob predstavitvi kulturno-promocijskega projekta je zunanji minister Anže Logar poudaril, da "slovensko predsedstvo postavlja kulturo in ustvarjalnost visoko na agendo".
Grajski kompleks gradu Snežnik bodo zavzeli tihotapci konj

Grajski kompleks gradu Snežnik bodo zavzeli tihotapci konj

Notranjsko primorske novice » Kultura, 14. julij 2021 ― Grajski kompleks gradu Snežnik bodo zavzeli tihotapci konj Featured Plavajoči grad 2021, mednarodni festival na gradu Snežnik bo letos od 22 . – 25. julija, za dnevno karto boste odšteli 20 evrov, tridnevna pa stane 40 evrov, karte so na voljo na Eventimu, prodajnih mestih Pošte Slovenije in Petrola. Medved-narodni festival Plavajoči grad 2015, Loška dolina. Foto: Mario Žnidaršič Že deveti tradicionalni mednarodni festival Floating Castle – Plavajoči grad bo v treh dneh, od 22. do 25. julija, združil okoli 100 glasbenih skupin in drugih ustvarjalcev s celega sveta na lokaciji ob gradu Snežnik. Ustvarjalci festivala bodo pripravili različna prizorišča, na katerih bodo obiskovalci lahko prisluhnili etno, jazz, fusion, avtorski in eksperimentalni glasbi in prisostvovali performensom, lutkovnim predstavam, sodobnemu in tribal fusion plesu, cirkusu, intermedialnim predstavam, ter uličnem in dramskem gledališču. Grad Snežnik ostaja osrednje prizorišče mednarodnega festivala na Notranjskem; del dogajanja se bo odvil na obali, orkester  Etno Histeria pa bo – tradicionalno -, nastopil tudi v Ljubljani. Kompleks gradu Snežnik je idealno naravno okolje, kjer bodo odri in povezave med njimi  tvorile land-art, svetlobne in druge scenske instalacije, kar bo celotno območje spremnilo v območje totalnega gledališča. Koncerti in drugi dogodki bodo umeščeni v specifično postavljen prostor – od skal, jam, travnikov, izvirov in naravnih amfiteatrov, grajskega obzidja, “cvingerja” in grajske kleti. Za kreiranje 20 odrov bo 20 scenografov uporabljalo naravne materiale, s katerimi bodo neinvazivno stkali bogato festivalsko dogajanje na temo tihotapcev konj. Na festivalu bo nastopila vrsta domačih in tujih glasbenikov „Festivala se bodo tudi letos udeležili številni povratniki iz folk in folk-fusion glasbene branže: karizmatični Dan Wall z mednarodno zasedbo Old Salt, ki se usmerja pretežno v stil americana, Angležinja Hannah James, ena od dobitnic BBC Folk Award, ki b
Kar 17 italijanskih mest bi si želelo gostiti Evrovizijo 2022

Kar 17 italijanskih mest bi si želelo gostiti Evrovizijo 2022

Misli, 14. julij 2021 ― Po tem, ko je na letošnji Evroviziji lovoriko osvojila italijanska skupina Maneskin, poteka izbor mesta, v katerem bodo gostili 66. izdajo tega priljubljenega glasbenega tekmovanja. Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da se za gostiteljstvo poteguje kar 17 italijanskih mest. Med deželnimi glavnimi mesti je tudi Trst.
Drugačni svetovi 2020 v Galerie Fotografic v Pragi

Drugačni svetovi 2020 v Galerie Fotografic v Pragi

Galerija Photon, 14. julij 2021 ― Mlada sodobna fotografija srednje in vzhodne Evrope. Otvoritev bo v četrtek 15. julija ob 19. uri. Razstava bo na ogled do 21. avgusta 2021 Skupinska razstava 8. edicije natečaja Drugačni svetovi 2020 predstavlja projekte desetih izbranih avtorjev natečaja za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce (do 35. let) na področju sodobne avtorske fotografije z območja CEE regije. ...
MEDENA CELICA NA IGU

MEDENA CELICA NA IGU

Fakulteta za dizajn, 14. julij 2021 ― Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem je v akademskem letu 2020/21 sodelovala z Društvom Urbani čebelar, ki sodeluje v evropskem projektu FoodE in izvaja pilotni projekt Medena celica. […] The post MEDENA CELICA NA IGU appeared first on Fakulteta za dizajn.
Tone Dodlek: Plavi 9

Tone Dodlek: Plavi 9

MMC Knjige, 14. julij 2021 ― Pesnik, pisatelj in esejist Tone Dodlek (1943–2021) je v svoji zadnji pesniški zbirki Plavi 9 večkrat pokazal na reči, ki počasi izginjajo iz našega spomina in vsakdanjika. Predvsem skupnega, ki je osrediščeno na zgodovino in mesto Maribor.
Šibica

Šibica

Odzven, 14. julij 2021 ― Komorna opera Tine Mauko jasno odraža željo po posredovanju družbeno koristnih, kritičnih in tudi duhovnih vsebin.

Podprite program Aktivno v šolo in zdravo mesto in nam pomagajte osvojiti nagrado VCÖ Mobility Award!

Inštitut za politike prostora, 14. julij 2021 ― Program Aktivno v šolo in zdravo mesto je nominiran med šest najboljših v kategoriji Mednarodni zgledni projekti za nagrado za VCÖ Mobility Award. Glasovanje poteka prek spleta do 26. 7. 2021. Vabljeni h glasovanju! VCÖ Mobility Award je največja avstrijska nagrada z mednarodnim vplivom za projekte trajnostne mobilnosti. Podeljuje jo avstrijski prometni klub (Verkehrsclub Österreich... The post Podprite program Aktivno v šolo in zdravo mesto in nam pomagajte osvojiti nagrado VCÖ Mobility Award! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Eden drug'mu ogenj dajmo!

SiGledal Novice, 14. julij 2021 14. julija leta 1795 je umrl dramatik, pesnik, šolnik in zgodovinar Anton Tomaž Linhart. Bil je osrednja osebnost slovenskega razsvetljenstva in pionir slovenskega gledališča. Napisal je štiri gledališke igre, dve tragediji v nemščini in dve komediji v slovenščini.
20. julij 2021 ob 20. uri: Torkova kinoteka – Ti pesem lahko reši življenje, komedija

20. julij 2021 ob 20. uri: Torkova kinoteka – Ti pesem lahko reši življenje, komedija

Gornjesavski muzej, 14. julij 2021 ― julija 2021 prav ob 20. uri vabljeni na projekcijo simpatične komedije, zgodbe o tem, kaj se zgodi, ko se srečajo izgubljene duše in skupaj začenjajo ustvarjati glasbo. Film nosi naslov Ti pesem lahko reši življenje? Vabljeni na tretjo Torkovo kinoteko, kjer boste spoznali ali bolje rečeno uzrli odgovor na zastavljeno vprašanje. Ambiciozna mlada pevka Greta [...]
17. in 24. julij 2021 ob 9. uri: Planinski ustvarjalnici: Ptičje gnezdo in Vodja odprave

17. in 24. julij 2021 ob 9. uri: Planinski ustvarjalnici: Ptičje gnezdo in Vodja odprave

Gornjesavski muzej Jesenice, 14. julij 2021 ― Vabimo vas v Slovenski planinski muzej. V soboto, 17. julija bo ob 9. uri na sporedu tretja planinska ustvarjalnica z naslovom Ptičje gnezdo. Odpravili se boste na raziskovalno-opazovalni potep do mojstranške Krede. Spoznali boste ptice in kot one tudi vi poskušali zgraditi gnezdece. Delavnico pripravljajo sodelavci SPM v sodelovanju z Valerijo Ferk in Zlato Vahčič, DOPPS. Teden pozneje, [...]

Guggenheim Bilbao v kampanjo za restavracijo Koonsovega Puppyja

Misli, 14. julij 2021 ― V muzeju Guggenheim Bilbao so zagnali kampanjo za množično financiranje, da bi zbrali 100.000 evrov za restavracijo skoraj 13-metrskega kipa Višavskega terierja ameriškega umetnika Jeffa Koonsa, ki že 24 let stoji pred vhodom v muzej, poroča britanski The Guardian. Zunanjost kipa sicer redno vzdržujejo, problemi pa nastajajo v konstrukciji.
Jazz Cerkno 2021

Jazz Cerkno 2021

SIGIC - Novice, 14. julij 2021 ― 26. mednarodni festival Jazz Cerkno bo potekal med 15. in 17. julijem. Nastopilo bo deset mednarodnih in slovenskih zasedb, ki bodo postregle s sila raznolikim naborom jazzovskih muzik.
še novic