Okoljske organizacije iz treh Jadranskih držav podpirajo veščine mladih za trajnostni razvoj

Inštitut za politike prostora, 15. julij 2021 ― Današnji dan je Svetovni dan veščin mladih, na IPoP pa smo se pravkar vrnili iz Pule, kjer smo s partnerji iz Hrvaške in Italije dva dni izmenjevali izkušnje o neformalnem izobraževanju mladih in razvoju veščin za trajnostni razvoj v okviru projekta Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj. Tri okoljske organizacije, Zelena Istra iz... The post Okoljske organizacije iz treh Jadranskih držav podpirajo veščine mladih za trajnostni razvoj appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

(English) Black Pulse and Etceteral at Kamfest

MoTA, 15. julij 2021 ― Z veseljem sporočamo, da tudi letos v sodelovanju s Kamfestom predstavljamo glasbeni večer na Odru Barutana na Kamfestu. Dogodek je pred dogodek festivala SONICA: Labirint odpira pot koži. Napoveduje se opojna in drveča plesna izkušnja bobnanja v živo ter audiovizualni spoj jazza, plesne elektronike in krautrocka. Tanz mit Barutana! BLACK PULSE (AT) Black Pulse je solistični […] The post (English) Black Pulse and Etceteral at Kamfest appeared first on MoTA.

Kdo smo, ko si nastavimo ogledalo?

Kunigunda, 15. julij 2021 ― Velenje, 15. 07. 2021 Kdo smo ko si nastavimo ogledalo? Zazri se v #srcalodružbe! Dovolj je tišine, željni smo bližine, glasne glasbe, čutnega izražanja, urbanih športov, razstav, provokativnih performansev, kreativnih delavnic, drugačnih intermedijskih umetnosti, zagnati je treba glasbeno industrijo, podpreti je treba mlado, žlahtno kulturo! Se vidimo na več prizoriščih po mestu! The post Kdo smo, ko si nastavimo ogledalo? appeared first on Kunigunda.
Ptuj: Zaključek Pikine bralne značke

Ptuj: Zaključek Pikine bralne značke

Štajerski tednik, 15. julij 2021 ― V Pikini bralni znački je v osmi sezoni, odkar jo pripravljajo tudi v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj, pripravlja pa jo Jasmina Burjan ob pomoči drugih mladinskih knjižničarjev, sodelovalo 43 mladih bralcev. 5. julija so bili nagrajeni za svojo vztrajnost v pretekli sezoni.
Ptuj: Razstava Avtomobilnost navdušuje male in velike

Ptuj: Razstava Avtomobilnost navdušuje male in velike

Štajerski tednik, 15. julij 2021 ― Razstava Avtomobilnost je zorela že dolgo, je povedala Liljana Klemenčič, višja knjižničarska referentka in pravljičarka, vodja Mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, ki je razstavo pripravila. Zbirateljev je namreč veliko: nekateri se ukvarjajo z modelarstvom, spet drugi postavljajo železnice, zbirajo različne modele. Tokrat pa predstavljajo zasebno zbirko originalnih kovinskih modelov avtomobilčkov, ki predstavljajo najbolj znane ali zaželene avtomobilske znamke.
Luka v izbranih terminih Kinobalona

Luka v izbranih terminih Kinobalona

Kinodvor, 15. julij 2021 ― Nova animirana pustolovščina znamenitega studia Pixar/Disney je zgodba o dveh morskih fantičih in eni pogumni deklici, ki se podajo na prav posebno poletno tekmovanje. Sveta mocarela, to bo njihovo najboljše poletje do zdaj!
Občasne razstave: Trije gradovi, tisoč zgodb

Občasne razstave: Trije gradovi, tisoč zgodb

Tolminski muzej, 15. julij 2021 ― Tolminski muzej je za poletne mesece pripravil razstavo na prostem, na Mestnem trgu v Tolminu. Razstava z naslovom Trije gradovi, tisoč zgodb odstira pogled v zgodovino nekdanjih grajskih stavb v Tolminu: gradu na Kozlovem robu, dvora na Doru in Coroninijeve graščine. Gradovi so pomemben del kulturne krajine in naše preteklosti. Tolmin so zaznamovali kar trije, dva srednjeveška in dvorec iz druge polovice 17. stoletja. Njihove funkcije in pomen so bili ...
Občasne razstave: Znak evropske dediščine - Gostovanje razstave v Tolminu

Občasne razstave: Znak evropske dediščine - Gostovanje razstave v Tolminu

Tolminski muzej, 15. julij 2021 ― V Tolminu v juliju gostuje razstava z naslovom Evropa se začne tukaj! - Znak evropske dediščine. Razstavo je pripravila Evropska komisija v Bruslju, Občina Tolmin in Tolminski muzej pa sta ob začetku predsedovanja Slovenije Svetu EU poskrbela, da so nosilci Znaka evropske dediščine, med katerimi so kar trije slovenski, predstavljeni tudi pri nas. Znak evropske dediščine (ZED) združuje območja dediščine, ki imajo simbolno vrednost za ...
Tattoos&&Tales from the Making

Tattoos&&Tales from the Making

PIFcamp, 15. julij 2021 ― This is a project by a small group of Spiel&&Object humans, who are coming to PIFcamp to tattoo and tell stories! Join the tattoo artists Leoni Voegelini, Rodolfo Costa Castro, Julian Jungel and Hannah Perner-Wilson! Tucked away under the shade of a tree, a pop-up tattoo studio by day, at night transforms into a stage for telling tales … Continue reading Tattoos&&Tales from the Making The post Tattoos&&Tales from the Making appeared first on PIFcamp.

"Gledališče je svet v skrajnostih"

SiGledal Novice, 15. julij 2021 15. julija leta 1956 se je v Sladkem Vrhu rodila režiserka in gledališka producentka Branka Nikl Klampfer, ki sta ji vrata v gledališče odprla učitelja Tone Partljič in Peter Ternovšek. Dokončala je študij gledališko-radijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

Hitchcockova klasika Razvpita bo odprla ljubljanski Film pod zvezdami

Misli, 15. julij 2021 ― Na Ljubljanskem gradu se bo začel vsakoletni kino na prostem Film pod zvezdami, ki ga v sodelovanju z gradom pripravlja mestni kino Kinodvor. Ob 21.30 ga bo odprla klasika Alfreda Hitchcocka Razvpita, v kateri sta zaigrala legendarna Ingrid Bergman in Cary Grant. Do 7. avgusta bodo na sporedu predpremiere in nekateri najbolj odmevni lanski filmi.
še novic