Vijolični metuljček

Vrabec Anarhist, 31. julij 2021 ― Mogoče me boste hoteli odpraviti, da ni vredno omembe, ampak, veste, jaz že celo življenje, se pravi, skoraj odkar vem zase, hujšam. Zelo rada jem in ne zmorem biti lačna, ne prenesem kruljenja v želodcu. The post Vijolični metuljček first appeared on Vrabec Anarhist.
John Ashbery: Diagram porečja

John Ashbery: Diagram porečja

MMC Knjige, 31. julij 2021 ― John Ashbery (1927–2017) je še danes med bolj izstopajočimi in vplivnimi ameriškimi pesniki druge polovice 20. stoletja. Dolga leta je bil profesor kreativnega pisanja in uveljavljen umetnostni kritik ter prevajalec sodobne francoske poezije.
V poletje so vstopili ob spremljavi glasbe

V poletje so vstopili ob spremljavi glasbe

Notranjsko primorske novice » Kultura, 31. julij 2021 ― V poletje so vstopili ob spremljavi glasbe Featured Logatec – Konec junija in v začetku julija je simfonični orkester Cantabile tudi letos razgibal poletno kulturno življenje v Logatcu. Na Poletnem glasbenem festivalu je bilo slišati različne vrhunske zasedbe, na sedmih koncertih je nastopilo 120 glasbenikov, festival pa je pritegnil več kot 1.300 navdušenih obiskovalcev. Dogajanje so sklenili s koncertom, na katerem je Cantabile z gosti navdušil s priredbami filmske glasbe. Festival je trajal od 27. junija do 4. julija, ko so simfoniki navdušili na Večeru filmske glasbe, na katerem so z gosti občinstvu predstavili znane skladbe iz filmov in risank. Te so ob 10-letnici delovanja orkestra izdali na zgoščenki. Uvodoma so na Trgu sv. Nikolaja zazvenele najlepše slovenske zimzelene melodije v izvedbi mešanega zbora Adoramus, ki je na koncertu z naslovom Poklon Sloveniji ob 30-letnici samostojnosti naše države gostil Gala Gjurina in njegove glasbenike. Zbirka skladb za klarinet 29.junija so na koncertu v cerkvi sv. Nikolaja predstavili notno zbirko skladb za klarinet skladatelja in vodje simfoničnega orkestra Cantabile Marjana Grdadolnika. Napisal jih je za svoje učence ob zaključku šolanja na Glasbeni šoli Logatec. Nastopili so Urban Fir, Luka Vovk, Polona Bizjak, duo Rok in trio Fir z Glasbene šole Logatec. Nova zbirka z naslovom Klarinet prinaša štiri skladbe; tri so namenjene solo klarinetu s spremljavo klavirja, četrto pa dvema klarinetoma. Kot pravi skladatelj, so skladbe nastale ob zaključku šolanja nekaterih njegovih učencev, katerih imena je vtkal v naslove in jim dodal posvetila. Po težavnosti so namenjene učencem, ki so v zaključnih letnikih klarineta. »Vsaka skladba ima tako muzikalni kakor tudi bolj tehnični del. Moji učenci jih zelo radi igrajo. Upam, da bodo všeč tudi vam,« je zbirki skladb na pot zapisal Grdadolnik. 30.junija se je na koncertu z naslovom Nebeške strune v cerkvi sv. Nikolaja predstavil kvartet harf iz Celja, ob njihovi spr
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 31. julij 2021 ― Pri založbi Miš so izdali slikanico Petra Svetine z naslovom Kako je gospoda Feliksa doletela sreča v nesreči, Center za slovensko književnost pa je izdal knjigo Žlahtnožleht Svetlane Makarovič in Mateja Šurca ter mačka Kotika. Pri Učilih International so izdali knjigo Konec časa znanstvenika in avtorja poljudnoznanstvenih knjig Briana Greena.
še novic