Vrtinec

Vrabec Anarhist, 21. avgust 2021 ― Včasih jo srečam že na poti na postajo, s hitrimi koraki drviva istemu cilju naproti. Sprašujem se, kdo je in kam je namenjena. The post Vrtinec first appeared on Vrabec Anarhist.

V Murski Soboti se začenja festival Front@

SiGledal Novice, 21. avgust 2021 ― V Murski Soboti se bo z geslom Kljub vsemu - na okopih pandemije in brexita začel 16. mednarodni festival sodobnega plesa Front@. Do petka bo ponudil več kot 30 dogodkov, poleg plesnih predstav še razstave, inštalacije, predstave, ki združujejo različne dogodke in izraze, koncerte, delavnice in pogovore z umetniki.

KUNI INTERVJU: Doša// Um&Kuna// Eyceeou

Kunigunda, 21. avgust 2021 ― Velenje, 21. 8. 2021 KUNI INTERVJU: Doša// Um&Kuna// Eyceeou Doša Danes sedemintridesetletni letni ljubljanski rimoklepač in producent je slovenski reperski sceni že dolgo poznano ime.  V klasičnih pljuvaških raperskih kompozicijah brez refrenov je postavil nove standarde in ogledalo domačemu hiphopu, ki je v času slabih kopij povsem zatajil v strukturi in The post KUNI INTERVJU: Doša// Um&Kuna// Eyceeou appeared first on Kunigunda.

KUNI INTERVJU: Maja Pučko

Kunigunda, 21. avgust 2021 ― Velenje, 21. 8. 2021 KUNI INTERVJU: Maja Pučko Na odprtju razstave Eterično poletje smo se pogovarjali z Majo Pučko, mlado umetnico iz Ljutomera. Na razstavi je avtorica predstavila različne faze ženske, ki se je podala na pustolovščino svojega življenja. Najpogosteje jo obdaja idilična narava v magični atmosferi ali pa prestopi prag The post KUNI INTERVJU: Maja Pučko appeared first on Kunigunda.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 21. avgust 2021 ― Pri Mladinski knjigi sta izšli knjiga Narava zdravi: Najboljši recepti iz naravne lekarne za zdravje vse družine avtorice Melanie Wenzel in tretja knjiga v zbirki Zlata Slovenija z naslovom Slovenska dežela v ljudski pripovedi s pripovedkami po izboru Dušice Kunaver. Pri Založbi Škuc so izdali prvi roman Lamije Begagić z naslovom V coni.

Pogovor z Nežo Vilhelm

Poiesis, 21. avgust 2021 ― V tvoji biografiji pomembno mesto zavzemajo film in filmski festivali, med drugim si bila pred kratkim med organizatorji […] The post Pogovor z Nežo Vilhelm appeared first on POIESIS.
še novic