DRAMA ZA VSE. Slavljenje drame – za velike in majhne – v spreminjajočem se svetu

SLOGI, 29. julij 2022 ― V okviru Erasmus+ projekta Angažirano občinstvo, katerega nosilec je Slovenski gledališki inštitut, sta se kustosinja pedagoginja Sandra Jenko in gledališka pedagoginja Špela Šinigoj udeležili 9. svetovne konference Drama 4all (Drama za vse) v organizaciji IDEA – International Drama/Theatre and Education Association (Mednarodno združenje za dramo/gledališče in izobraževanje), ki je potekala od 4. do 8. julija […] The post DRAMA ZA VSE. Slavljenje drame – za velike in majhne – v spreminjajočem se svetu appeared first on SLOGI.

Poziv k sodelovanju v veliki akciji za Kras

SEM, 29. julij 2022 ― Delimo poziv treh kraških občin Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko  in Občina Komen, da skupaj prispevamo k  čimprejšnjemu okrevanju pogorelega KRASA.   Velika akcija Skupaj za Kras Kraške občine so se odzvale na številne pobude javnosti, ki želi prispevati k obnovi, in s Fundacijo Vrabček upanja podpisale pogodbo za zbiranje namenskih finančnih donacij. Po oceni nastale škode bo sledil obsežen sanacijski načrt za namensko rabo sredstev, ki se bodo transparentno delila preko skupnega koordinacijskega centra treh občin, v skladu s strokovno izbranimi prioritetami. Načrt sanacije, obnova ekosistema, ponovni zagon kmetijstva in turizma, bo potekal v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in ključnimi predstavniki vseh navedenih področij. Naj gorijo srca, ne narava. Za zbiranje prispevkov in donacij je odprt račun Fundacije Vrabček upanja pri Banki Sparkasse, SI56 34000-1021587583, sklic Kras Donacijska sredstva na isti račun se zbirajo tudi preko SMS KRAS5 (5 €) in KRAS10 (10 €) na številko 1919.  

Obvestilo o zaprtju v avgustu

Galerija Photon, 29. julij 2022 ― Obveščamo vas, da bo Galerija Photon zaprta od vključno 1. do 31. avgusta 2022 zaradi poletnega dopusta. V prvem tednu v septembru pa se odpira skupinska prodajna razstava udeležencev Fotonične šole, Fotonične edicije II. Otvoritev bo v četrtek, 1. septembra ob 19. uri. Vsa spletna naročila knjig in printov v omejeni nakladi opravljena v ...
še novic