Septembrska pravljična urica

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 26. september 2023 ― V torek, 26. septembra 2023, je v Občinski knjižnici Žalec otroke in tudi njihove starše navdušila zgodbica o živalih iz divjine. Prisluhnili so, kako se je spletlo prijateljstvo med lenivcem in tapirjem. Eden v drevesni krošnji, drugi pod njo, eden ves poskočen, drugi len. Tapir je lenivca najprej povabil na obisk in lenivec se je odpravil na pot, iz desetega nadstropja v pritličje drevesa. Tapir je v času, ki ga je lenivec potreboval, da je prilezel do tal, igral človek, ne jezi se, gumitvist, plaval z delfini … Nato je zadremal. Ko ...

Kulturni bazar v regiji 2023

SLOGI, 26. september 2023 ― Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 12. oktobra 2023, med 8.30 in 20. uro v Gledališču Koper na četrtem nacionalnem medresorskem strokovnem usposabljanju Kulturni bazar v regiji. Celodnevno strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji 2023 vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V Gledališču Koper in drugih kulturnih ustanovah v mestu bodo svojo […] The post Kulturni bazar v regiji 2023 appeared first on SLOGI.
Perspektivni – Kristi Komel

Perspektivni – Kristi Komel

Zavod Big, 26. september 2023 ― Kristi Komel je študentka 2. letnika magistrskega programa Oblikovanje tekstilij na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. V svojih projektih prepoznava okoljsko problematiko tekstilne industrije in išče svojstvene, eksperimentalne in trajnostne rešitve. Tako je v diplomskem delu pod mentorstvom izr. prof. mag. Katje Burger Kovič in izr. prof. dr. Marije Gorjanc izdelala biorazgradljivo tiskarsko pasto Beri dalje →

SERVIS: FURS me je pozval naj vrnem MTD iz časov COVID-19. Kaj zdaj?

Asociacija, 26. september 2023 ― FURS je preko portala e-Davki konec prejšnjega tedna marsikateremu samozaposlenemu v kulturi vročil Poziv eDavki – vračilo sredstev, prejetih na podlagi interventne zakonodaje, v katerem navaja, da izvaja postopke nadzora nad izpolnjevanjem pogoja upada prihodkov v zvezi z izplačili interventnih pomoči v letih 2020 in 2021 ter naslovnike obvešča, da na podlagi podatkov, s katerimi … Preberi več o SERVIS: FURS me je pozval naj vrnem MTD iz časov COVID-19. Kaj zdaj?
3. oktober ob 18. uri: ABSTRACT 2023, odprtje gostujoče fotografske razstave, Kolpern

3. oktober ob 18. uri: ABSTRACT 2023, odprtje gostujoče fotografske razstave, Kolpern

Gornjesavski muzej Jesenice, 26. september 2023 ― V letošnjem letu je v organizaciji Fotografskega društva Jesenice in JSKD Jesenice ter pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije potekal že 4. mednarodni festival ABSTRACT. Znani so rezultati in nastala je razstava, ki bo med 3. in 25. oktobrom 2023 gostovala v Banketni dvorani Kolpern, v Gornjesavskem muzeju Jesenice.   Vabljeni na odprtje in podelitev nagrad [...]

Prihodnji BIO bo kurirala Alexandra Midal

Misli, 26. september 2023 ― Bienale oblikovanja BIO, ki bo prihodnje leto doživel 28. izvedbo, bo kurirala profesorica na Univerzi za umetnost in oblikovanje HEAD v Ženevi Alexandra Midal. BIO28 bo pod naslovom Dvojna agentka potekal med novembrom 2024 in aprilom 2025, so sporočili iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, kjer bienale organizirajo.
Na Arsovih šestdeset!

Na Arsovih šestdeset!

Odzven, 26. september 2023 ― Ob šestdesetletnici Programa ARS smo se zbrali na slavnostnem koncertu, ki je obenem naznanil začetek nove sezone rednega koncertnega cikla Kromatika Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.
Amfiteatrov mednarodni znanstveni simpozij: Preživetje komedije

Amfiteatrov mednarodni znanstveni simpozij: Preživetje komedije

SLOGI, 26. september 2023 ― Amfiteatrov mednarodni znanstveni simpozij Preživetje komedije 5. in 6. oktober 2023 Slovenski gledališki inštitut, Ljubljana   Leta 1961 je George Steiner dokončno pokopal tragedijo. Po več stoletjih krize in počasnega odmiranja nekoč najuglednejše dramske zvrsti so tudi najvztrajnejši zagovorniki tradicionalne žanrske delitve navsezadnje morali priznati, da na sodobnih odrih ni več aristotelske dihotomije. Proces njenega […] The post Amfiteatrov mednarodni znanstveni simpozij: Preživetje komedije appeared first on SLOGI.
V Ljubljani ponovno Festival korenite zvočne hoje

V Ljubljani ponovno Festival korenite zvočne hoje

Misli, 26. september 2023 ― V Ljubljani bo od četrtka do nedelje potekal drugi Festival korenite zvočne hoje TO)pot, ki se bo letos odvijal v Cukrarni in drugih javnih prostorih. Pri različnih festivalskih dogodkih, od zvočnih sprehodov do delavnic bo sodelovalo dvajset umetnikov iz Slovenije in tujine.

[Napoved] Mednarodna konferenca Mestni turizem

Inštitut za politike prostora, 26. september 2023 ― Mestni turizem Trajnostni turizem v malih in srednje velikih mestih 9. november 2023, Kranj Mestni turizem je v zadnjem desetletju doživel velik razmah. Mesta so postala dostopnejša zaradi boljših prometnih povezav in lažjega dostopa do informacij, zato se je število obiskovalcev v mestih močno povečalo. Poleg prepoznavnih mestnih destinacij z znanimi kulturno-zgodovinskimi spomeniki so turisti... The post [Napoved] Mednarodna konferenca Mestni turizem appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.
Iz naših zbirk – Nova stalna razstava Slovenskega gledališkega inštituta

Iz naših zbirk – Nova stalna razstava Slovenskega gledališkega inštituta

SLOGI, 26. september 2023 ― Od konca septembra 2023 je na gradu Turjak na ogled razstava Mejniki gledališke igre. Nastala je iz želje po približanju umetniškemu izrazu, ki je po naravi izmuzljiv, saj živi v trenutku predstave. Ker ga ni mogoče zajeti in ohraniti v celosti njegove uresničitve, je tudi pristop, ki ga ubira razstava, le eden izmed možnih. Izjemno široko področje gledališke igre na Slovenskem podajajo različni zorni koti obravnave, med temi denimo iskateljski s predstavitvijo izbranih primerov drugačnega pristopanja k igri in h gledališkemu ustvarjanju. The post Iz naših zbirk – Nova stalna razstava Slovenskega gledališkega inštituta appeared first on SLOGI.
Spominska razstava Milana Butine (1923–1999)

Spominska razstava Milana Butine (1923–1999)

SLOGI, 26. september 2023 ― Letos mineva 100 let od rojstva slikarja in likovnega teoretika Milana Butine, ki se mu Likovni salon Kočevje, Pokrajinski muzej Kočevje, Galerija Staneta Kregarja, Slovenski gledališki inštitut in Galerija Hest v Mariboru poklanjajmo z nizom dogodkov. V četrtek, 5. oktobra, ob 18. uri v Kregarjevem atriju Zavoda Sv. Stanislava bo odprtje razstave Spominska razstava Milana […] The post Spominska razstava Milana Butine (1923–1999) appeared first on SLOGI.
Z igro do dediščine 2023

Z igro do dediščine 2023

SLOGI, 26. september 2023 ― Slovenski muzeji in galerije smo se tudi letos ponovno združili v akciji Z igro do dediščine, ki po poteka v Tednu otroka®, od 2. in 8. oktobra 2023. Za vas smo pripravili številne brezplačne programe in prireditve po vsej Sloveniji. Akcijo organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije. Program v SLOGI – Gledališkem […] The post Z igro do dediščine 2023 appeared first on SLOGI.

Razpis za delovno mesto v Asociaciji

Asociacija, 26. september 2023 ― Asociacija vabi k sodelovanju novega sodelavca_ko za določen čas od 1. 11. 2023 do 31. 4. 2024 z dvomesečno preizkusno dobo. Delovne naloge:– delo na evropskih, nacionalnih in lokalnih projektih ter sodelovanje pri vseh aktivnostih društva,– redno sodelovanje z upravnim odborom in drugimi organi društva pri sprejemanju odločitev, stiki z različnimi deležniki iz polja ustvarjalnosti, … Preberi več o Razpis za delovno mesto v Asociaciji
še novic