Prihaja ANA PLAMENITA 2023! (11.11.)

Ana Monro, 20. oktober 2023 ― Tudi letos bomo izbrani urbani kotiček v Ljubljani za kratek čas spremenili v prizorišče festivala noči in ognjenih ambientov ANA PLAMENITA! V okviru tega bomo 11. 11. med 17:00 in 22:00 s stotinami svečk, svetlobnih elementov in gorečimi inštalacijami, ki jih bo ustvarila italijanska kompanija Opera Fiammae, razsvetlili in (p)oživili otroško igrišče na vznožju Šišenskega ... The post Prihaja ANA PLAMENITA 2023! (11.11.) appeared first on Ana Monro.

Edo – filmski festival o mestih, arhitekturi in urbanosti 2023

OUTSIDER, 20. oktober 2023 ― 4 dokumentarni filmi, 4 debate, ki globalne teme postavijo v lokalni kontekst, 1 pozabljena pasaža. Društvo Prostorož ponovno vabi na edini filmski festival pri nas, posvečen mestom, arhitekturi in urbanosti. Letošnji dokumentarci govorijo zgodbe o mestih, skupnostih in objektih z dvoumnimi definicijami lepega, dobrega in pravičnega. København, uradno najboljše mesto na svetu, ki postaja dostopno […]

O pripadanju v svetu nepripadanja

Vrabec Anarhist, 20. oktober 2023 ― Knjiga o ohranjanju identitete, (ne)pripadnosti, tujstvu, bolečini, izgubah, predvsem pa notranjih vzgibih, ki osmišljajo življenje tudi takrat, ko se zdi, da je smisel nedosegljiv. The post O pripadanju v svetu nepripadanja first appeared on Vrabec Anarhist.

La_ShaShe (21.10.2023 20:00)

Španski borci, 20. oktober 2023 ― Vezivo je program v sklopu dogodkov Na poteh Evrope, performativa, ki se umešča na presečišče plesa, filma in dolgoročne antropološke študije. Nastal je v tesnem sodelovanju stalnega člana En–Knap Group, Mattia Casona, s še dvema avtorjema; Alessandrom Contejem in Muhammadom ‘Abd al-Mun’imom.
Rushdie: Ne maram knjig, ki mi sporočajo, kako naj razmišljam

Rushdie: Ne maram knjig, ki mi sporočajo, kako naj razmišljam

Misli, 20. oktober 2023 ― Britansko-indijski pisatelj Salman Rushdie je na današnjem pogovoru z novinarji na Frankfurtskem knjižnem sejmu (FKS) med drugim povedal, da ne mara knjig, ki mu sporočajo, kako naj razmišlja, temveč knjige, ki ga napeljujejo k razmišljanju. Odzval se je tudi na aktualno dogajanje v svetu in umetno inteligenco.

Z Vrtinci Pavla Mihelčiča se bo začel festival Unicum

Misli, 20. oktober 2023 ― Na Akademiji za glasbo se bo nocoj začel bienalni festival sodobne glasbe Unicum v organizaciji Društva slovenskih skladateljev. Odprla ga bo izvedba glasbeno-scenskega projekta Vrtinci Pavla Mihelčiča, sicer tudi umetniškega vodje festivala. Ta bo na petih koncertih predstavil dela domačih in tujih skladateljev, ki so jih izbrali prek razpisa.

Prijava podjetniške ideje na projekt »GZS za mlade: Kdo bo tvoj podjetniški partner? Odkrij ga z nami!«

Fakulteta za dizajn, 20. oktober 2023 ― Dragi študentje, Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) si prizadeva podpirati inovacije in rast mladih podjetnikov ter njihovih idej. V ta namen organiziramo projekt “GZS za mlade: kdo bo tvoj podjetniški partner? Odkrij […] The post Prijava podjetniške ideje na projekt »GZS za mlade: Kdo bo tvoj podjetniški partner? Odkrij ga z nami!« appeared first on Fakulteta za dizajn.

Leto Edvarda Ravnikarja 2023

OUTSIDER, 20. oktober 2023 ― V letu 2023 obeležujemo 30. obletnico smrti Edvarda Ravnikarja, vodilnega arhitekta 2. polovice 20. stoletja pri nas, navdihujočega profesorja in mentorja ter neumornega javnega intelektualca izjemne širine. Ravnikarjevemu letu pri Outsiderju posvečujemo serijo zapisov raznolikih, strokovno uveljavljenih avtorjev, ki vsak na svoj način odstirajo razsežnosti Ravnikarjevega obsežnega opusa.   Tina Potočnik: Projekt »Ostel« in Ravnikarjeve […]
Celjski pevski zbor najvišje ocenjen na mednarodni reviji

Celjski pevski zbor najvišje ocenjen na mednarodni reviji

Celje.info, 20. oktober 2023 ― Zasedba Akademskega pevskega zbora Karel Destovnik – Kajuh se je minuli konec tedna udeležila svojega prvega mednarodnega tekmovanja in to zelo uspešno.  Na Bratislava Cantat II so kot najvišje ocenjen ... Beri dalje The post Celjski pevski zbor najvišje ocenjen na mednarodni reviji appeared first on Celje.info.

Ne znam lajfat brez tebe

Glave (Apparatus), 20. oktober 2023 ― Anže se svetlika na soncu, Pižama pa si češe volčjo dlako na hrbtu v soju mlaja. Nihče ne pošizi. Če so ti glave všeč, jih lahko podpreš. Hvala. Pridi se pogovarjat -> Discord: Apparatus klub Vprašaj Glave – Glave #161 Zapiski: The Twilight Saga: New Moon – Wikipedia Glave na gradu: Ivan Tavčar » Ljubljanski […]
še novic