Novi novi filmi: Klemen Berus: »In tako smo kitaro razbili na njegovi glavi. Zakon!«

Novi novi filmi: Klemen Berus: »In tako smo kitaro razbili na njegovi glavi. Zakon!«

Koridor, 13. februar 2016 ― Klemen Berus je režiser filma Riot Ana, ki so ga profesorji z AGRFT-ja označili kot »gag«. V pogovoru je spregovoril o simboliki, igralki Luciji in njenih posebnih trenutkih, o razbijanju kitare na glavi in protestništvu. Klemen trenutno končuje diplomski študij, za naprej pa razmišlja, da bi se vpisal na podiplomski študij scenaristike.   Koridor: Kako […] The post Novi novi filmi: Klemen Berus: »In tako smo kitaro razbili na njegovi glavi. Zakon!« appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Aktualno

Zrakogled (blog), 13. februar 2016 ― Predstavitev knjige ME SLIŠIŠ? Ljubljana, 4. marec 2017 Na predvečer delavskega in feminističnega praznika žensk, v torek, 7. marca 2017 ob 17.30, vas vabimo v lokal Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana, na poseben dogodek, kjer bo večkrat nagrajena dramatičarka SIMONA SEMENIČ ob prisotnosti urednika Gašperja Maleja predstavila svoj knjižni prvenec ME SLIŠIŠ? (KUD AAC Zrakogled,Nadaljuj z branjem "Aktualno"

MENT: Intervju z Lifecutterjem

Koridor, 13. februar 2016 ― Pred petkovim koncertom v Gromki smo se v zaodrju pogovarjali z Domnom Učakarjem aka Lifecutterjem. Na MENT-u je predstavljal ploščo Siclar, ki je bila izdana v maju 2015.   Da začneva z malce zgodovine – bi delil z nami, kako si se sploh znašel v noise/drone/ambientalnih vodah, kjer se večinoma giblješ?   V bistvu smo […] The post MENT: Intervju z Lifecutterjem appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Googlov zvočni plošček za stare glasbene sisteme

Googlov zvočni plošček za stare glasbene sisteme

Lenart J. Kučić, 13. februar 2016 ― V slovenskih gospodinjstvih je še veliko zmogljivih predvajalnikov glasbe: glasbenih sistemov, receiverjev, aktivnih zvočnikov in drugih naprav, ki imajo samo eno veliko pomanjkljivost. Ne znajo predvajati pretočne glasbe. Zanje so pri Googlu predstavili chromecast audio. Glasbeni chromecast je precej drugačen od običajnega chromecasta, ki je namenjen pretakanju videa. Podoben je majhnemu hokejskemu ploščku ali piškotku […] Sorodne vsebine: Izgubljeno z digitalnim Mp3 in dslr Kvišku periskop? Ne na velikih športnih dogodkih YouTube v Googlovem osončju Marc Dillon, Jolla

Novi novi filmi: Maja Križnik: »Veliki igralci niso obremenjeni z vzdrževanjem svojega imena.«

Koridor, 13. februar 2016 ― Mlada Sevničanka je najprej leta 2012 diplomirala iz primerjalne književnosti in filozofije ter se nato odločila za študij filmske ter televizijske režije. Lani je posnela svoje diplomsko delo, film z naslovom Male ribe, ki si ga je bilo mogoče ogledati v Kinu Šiška v okviru Novih novih filmov.   Sodelovali ste z zelo mlado igralko […] The post Novi novi filmi: Maja Križnik: »Veliki igralci niso obremenjeni z vzdrževanjem svojega imena.« appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Carmina Slovenica na festivalu Choralies 2016

Carmina Slovenica - Novice, 13. februar 2016 ― Glasbeno-scenski projekt Toskični pslami, Rimski avditorij, 4. avgust 2016 7. in 8. avgust 2016, koncert Invokacije Carmina Slovenica se bo avgusta 2016 udeležila enega največjih zborovskih festivalov v Evropi – Choralies v Vaison-la-Romanie v Franciji. Na festivalu se bo ob zvezdniških zasedbah kot so Swingle Singers, Rajaton zbor predstavil z glasbeno-scenskim projektom Toksični psalmi, ki je pomembno zaznamoval mednarodno dogajanje v preteklem letu.
Mojca Kasjak

Mojca Kasjak

Koreografski imenik, 13. februar 2016 ― plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja, umetniška in programska vodja Mojca Kasjak (1971, Maribor), diplomirana geografinja in sociologinja, je leta 1997 zaključila specializacijo na London Contemporary Dance School v Veliki Britaniji. Kot samostojna ustvarjalka na področju kulture je avtorica večih avtorskih projektov in predstav ter dobitnica številnih nagrad. Njeno ustvarjalno, pedagoško in producentsko…
Michael Moore odpovedal udeležbo na Berlinalu

Michael Moore odpovedal udeležbo na Berlinalu

Večer, 13. februar 2016 ― Ameriški režiser Michael Moore, ki na letošnjem 66. mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu predstavlja dokumentarni film Where to Invade Next, je udeležbo na festivalu zaradi bolezni odpovedal. Že v minulem tednu je prek Twitterja sporočil, da zaradi pljučnice leži v bolnišnici, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Moore je film Where to Invade Next posnel na različnih koncih sveta, kamor se je sam podal z ameriško zastavo v rokah. Na svojem popotovanju si je med drugim zadal pravilo, da bo iz vsake tuje države prinesel nekaj koristnega za svoje sodržavljane. Prepričan je, da drugod po svetu že obstajajo primeri dobrih praks, ki bi jih pri reševanju svojih socialnih problemov lahko uporabile ZDA. "To je film o ZDA brez enega samega kadra, posnetega v ZDA," piše na spletni strani Berlinala. Film je snemal tudi v Sloveniji. Na ljubljanski Ekonomski fakulteti je posnel izjave študentov in predavanje v angleščini ...

Praznovanje kulturnega praznika v Skopju

Slovenci.si, 13. februar 2016 ― Skopje – V ponedeljek, 8. februarja 2016 je v Domu humanitarnih organizacij Dare Džambaz v Skopju potekala proslava ob praznovanju Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika. Slovesnost je pripravilo Slovensko združenje France Prešeren v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Republiki Makedoniji. Po uvodnih himnah, slovenski in makedonski, sta rojake in njihove prijatelje, ki so napolnili dvorano do […] The post Praznovanje kulturnega praznika v Skopju appeared first on Slovenci.
Michael Moore odpovedal udeležbo na Berlinalu

Michael Moore odpovedal udeležbo na Berlinalu

Misli, 13. februar 2016 ― Ameriški režiser Michael Moore, ki na letošnjem 66. mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu predstavlja dokumentarni film Where to Invade Next, je udeležbo na festivalu zaradi bolezni odpovedal. Že v minulem tednu je prek Twitterja sporočil, da zaradi pljučnice leži v bolnišnici, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Bodeča Neža za seksistično izjavo leta

Bodeča Neža za seksistično izjavo leta

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 13. februar 2016 ― Bodečo Nežo za seksistično izjavo leta podeljujemo kolektiv Rdeče zore in uredništvo spletnega portala spol.si skupaj z zainteresirano javnostjo. Ta nečastni naziv lahko doleti vse, ki javno napadajo, ponižujejo in žalijo druge na podlagi spola, spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Če ste naleteli_e na takšno izjavo, vas vabimo, da nam jo do 29. februarja 2016 posredujete s pomočjo
še novic