[Pozor, hud prizor] – The Thing (1982)

[Pozor, hud prizor] – The Thing (1982)

Deseta umetnost, 11. december 2017 ― Največja in hkrati srhljivo dobra sci-fi kreacija Johna Carpenterja, ki še danes buri duhove s svojo tesnobnostjo, izoliranim »thing« terorjem in (notranjim) bojem za preživetje, kot tudi z »mind blowing« praktičnimi posebnimi učinki. Ti so več kot zdržali preizkus časa, in čeprav je sledil leta kasneje remake, so Kurt Russell (glavna vloga) in ostali še vedno daleč nad priredbo. Zapisani […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    El club (2015)  I, Frankenstein (2014)  Non-Stop (2014)   The Secret Life of Walter Mitty (2013)  [Pozor, hud prizor] – Bad Neighbours (2014) Copyright © Deseta umetnost [[Pozor, hud prizor] – The Thing (1982)], All Right Reserved. 2018.

Igraj kolce

TV Kočevje, 11. december 2017 ― V Šeškovem domu so se na celovečernem koncertu Kulturno športnega društva Predgrad prepletali ples, petje, tamburice in dobra volja.

Atomos

TV Kočevje, 11. december 2017 ― Meta Description: Vse umetnosti so enake, razlika je le v medijih, pravi Herman Gvardjančič, ki glasbo sliši tudi v slikah. Nekaj njegovih del bo v Likovnem salonu na ogled do 2. marca.

Pesem tedna: Svet. Kaj pa vem. Tonemo. Čudni

Koridor, 11. december 2017 ― Svet. Kaj pa vem. Tonemo. Čudni smo. Naslonimo se. Pademo v vrata in vanje potonemo. Svet. Oblečen sem kot nekdo, ki se nasloni na nekoga, ki je večji kot on. Svet. Kaj pa vem. Biti zraven tebe, dragi brat. Držim se kot nekdo, ki se nasloni na nekoga, ki je večji kot on. Svet. Svet. […] The post Pesem tedna: Svet. Kaj pa vem. Tonemo. Čudni appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Jernej Šugman

Jernej Šugman

Miha Mazzini, 11. december 2017 ― V filmu Izbrisana je prizor, v katerem se policijski inšpektor odloča, v kolikšni meri bo upošteval državni zakon in v kolikšni moralnega. Gre za najdaljši prizor v filmu in ko sem pred snemanjem pripravljal dramaturške infografike, je s svojo monolitnostjo štrlel iz ritma. Za povrh ne gre za dogajanje, kjer bi igralec hropel, trpel in ... [>>>>>>>]

"Projekt Adagio for Space: kukanje v orkestrsko intimo"

MGML, 11. december 2017 ― "Umetnica Moran Victoria Sabbag, ki je v rezidenco v Muzej in galerije mesta Ljubljana (MGML) prišla prek centra za digitalno umetnost Holon v Izraelu, je ob zaključku svojega gostovanja ponudila zanimiv zvočno-vizualni projekt Adagio for Space. »Adagio je glasbeni izraz za umirjeno igranje in s tem, ko smo stavbo galerije Tobačna 'oblekli' v belo, termoskrčljivo folijo, sem hotela poudariti dimenzijo upočasnjenosti; bela barva umirja um. Hkrati sem želela nakazati na utesnjenost, kletko, ki jo na področju klasične glasbe predstavlja oder. Hotela sem razbiti tradicionalno postavitev poslušalcev in orkestra,« je povedala umetnica."

Razstava fotografij umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017

Galerija Fotografija, 11. december 2017 ― Razstava fotografij umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017 Vabljeni na zaključni dogodek letošnjega leta, na katerem bomo še bolj kot sicer uživali v dobri razstavi, dobri živi glasbi in seveda v dobri družbi. Na letošnji zadnji razstavi bomo razstavili izbrane fotografije umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017. Razstavljeni bodo Uroš Abram, Janez Bogataj, Boris Gaberščik, Paul Ickovic, Irena […] The post Razstava fotografij umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017 appeared first on Galerija Fotografija.

Marko Bulc: Prva altruistična predstava

Koridor, 11. december 2017 ― Kako govoriti, pisati, delati predstavo o altruizmu, »obnašanju, s katerim pomagamo drugim, brez pričakovanja povračila«, ne da bi pojem hkrati izmaličili v namen samopromocije? Težko. Pravi altruist od besed karseda hitro preide k dejanjem  in to ne dramskim. Marko Bulc v Prvi altruistični predstavi kljub temu poskuša s slednjimi in se hkrati ves čas zaveda, […] The post Marko Bulc: Prva altruistična predstava appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Kdo so (ne)znani Slovenci ?

Kdo so (ne)znani Slovenci ?

Marijan Zlobec, 11. december 2017 ― Cankarjeva založba Skupina Mladinska knjiga je pravkar predstavila najnovejšo knjigo Darinke Kladnik (Ne)znani Slovenci, v katero je zajetih nič manj kot sedeminsedemdeset (77) žensk in moških iz časovnega razpona nekaj stoletij, a s pogojem, da so vsi že pokojni, se jih pa mnogi še spominjajo, vsaj nekaterih v knjigi. Dr. Matjaž Kmecl je na predstavitvi […]
še novic