Jerneja Šugmana bodo pokopali v petek na Žalah ob spremstvu častne čete

Jerneja Šugmana bodo pokopali v petek na Žalah ob spremstvu častne čete

Marijan Zlobec, 13. december 2017 ― Priljubljenega dramskega, filmskega in televizijskega igralca, ambasadorja dobrodelne manifestacije za invalidne otroke Predani korakom Jerneja Šugmana bodo pokopali v petek, 15. decembra ob 14.30 na ljubljanskih Žalah, in sicer z vojaškimi častmi. V Drami pa je odprta žalna knjiga. Žalna slovesnost na matičnem odru bo sredi prihodnjega tedna. Na družabnih omrežjih izražajo nekateri komentatorji pomisleke, […]

Jure Žavbi: Moja pesem

Koridor, 13. december 2017 ― Tonim v balastno mast, drkam v odtok. Glavo imam na štoru, ledvica so brlog. Odžiram si o/idejo, spodbuja me v preteg. Ko presežem zdravo mejo, zmanjka mi besed. Želodec v slanici, krvava je ta pesem. Briše mi spomin, rečejo mi naj plešem. »Prosimo, pomikajte se proti izstopnim vratom.« Postanem marioneta, presežena kapaciteta, svoja lastna mačeta, […] The post Jure Žavbi: Moja pesem appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Bowrain – Distracted

Bowrain – Distracted

RockOnNet, 13. december 2017 ― Kar se sliši je nekako bližje jazzu, ki pa je vseeno stihijsko prežet z elektroniko, a kaj ko je bil jazz po moji definiciji vedno nekaj bolj umazanega, bolj življenjskega in bolj strastnega in vsaj po moji definiciji jazz ne more biti predmet akademskega seciranja ter racionalnega seciranja, dandanes, v dobi hipsterjev (kdorkoli že ti so) pa je dovoljeno vse, saj je nekaj na posluh lahko trendi in kul, bolj kot zgodba pa je za marsikoga dandanes pomembna forma in slednjo druga plošča zasedbe Bowrain nedvomno premore.

Magical Misery tour 2 – Christmas Express

Galerija Photon, 13. december 2017 ― na katerega vas vabita Galerijska četrt Šiška in Photon  in sicer v petek 22.12.2017 ob 16:45 Vabimo vas, da se nam v petek 22.12.2017 pridružite na predbožičnem vodenem ogledu razstav v sklopu Galerijske četrti Šiška. V okviru projekta Magical Misery tour 2- Christmas Express nas bo po razstaviščih ponovno popeljal organiziran avtobusni prevoz. Zberemo se […]

Namenitev dela dohodnine Društvu Photon

Galerija Photon, 13. december 2017 ― Dragi prijatelji, obiskovalci, ljubitelji fotografije in podporniki! Ob koncu leta bi se sem vam radi zahvalili za pozornost in spremljanje programa Photona – Centra za sodobno fotografijo. Poleg tega pa bi vas želeli spomniti, da lahko ob koncu koledarskega leta del svoje dohodnine namenite tudi za donacije nevladnim organizacijam. Zato vas pozivamo,
Miha Čelar: Če se ukvarjaš z dokumentarnim filmom, je nemogoče tiščati glavo v pesek

Miha Čelar: Če se ukvarjaš z dokumentarnim filmom, je nemogoče tiščati glavo v pesek

Slovenci.si, 13. december 2017 ― V dvorani niškega kulturnega centra so se končali Dnevi slovenskega filma. Ob zaključku festivala, ki so ga v Nišu priredili drugič, smo se s slovenskim režiserjem Miho Čelarjem pogovarjali o njegovem filmu Codelli. Čelar, ki je znan avtor dokumentarnih filmov, pravi, da je vesel, ker lahko od svojega dela normalno živi, čeprav njegova služba terja […] The post Miha Čelar: Če se ukvarjaš z dokumentarnim filmom, je nemogoče tiščati glavo v pesek appeared first on Slovenci.
Novice: Vojska nas ne vzame - Vojaška in begunska korespondenca družine Valentinčič med ...

Novice: Vojska nas ne vzame - Vojaška in begunska korespondenca družine Valentinčič med ...

Tolminski muzej, 13. december 2017 ― Vabljeni na zadnji letošnji dogodek Tolminskega muzeja, s katerim zaključujemo obeleževanje 100-letnice konca soške fronte. Predstavili bomo knjigo, v kateri je skozi pisma, razglednice in slikovno gradivo predstavljena usoda Žvanove družine s Kozaršč v času velike vojne. Družinsko pisemsko zapuščino je za objavo zbrala, uredila in dopolnila Majda Valentinčič. Tolminski muzej 21. 12. 2017 ob 18. uri
Na Ptuju poudarili pomen vpisa obhoda kurentov na Unescov seznam

Na Ptuju poudarili pomen vpisa obhoda kurentov na Unescov seznam

Misli, 13. december 2017 ― Predstavniki ptujske občine in ministrstva za kulturo so po povratku z letnega zasedanja Unescovega medvladnega odbora za varovanje nesnovne kulturne dediščine v Južni Koreji danes na Ptuju še enkrat spregovorili o pomenu vpisa obhodov kurentov na Unescov reprezentativni seznam. Župan Miran Senčar se je ob tem vsem zaslužnim zahvalil za trud.

Z razpetimi jadri

Naši zbori, 13. december 2017 ―   Tržaški dirigent Stojan Kuret ni le eden najuspešnejših slovenskih dirigentov, marveč ga njegovi mednarodni uspehi uvrščajo med umetnike svetovnega… The post Z razpetimi jadri appeared first on Naši zbori.

Slovenska filharmonija bo spet gostovala na Kitajskem

Misli, 13. december 2017 ― Po lanskem gostovanju v mestu Nanjing na Kitajskem se orkester Slovenske filharmonije ponovno odpravlja v to deželo. Konec tedna se bo vključil v redno koncertno dejavnost Nacionalnega centra za glasbo, ples in gledališče v Pekingu. Na dveh koncertih, 16. in 17. decembra, bodo glasbeniki ponovno nastopili pod taktirko Jamesa Judda.
še novic