Nonument! Simpozij | 21.-22. februar 2018

MoTA, 12. januar 2018 ― Simpozij Nonument: Mapiranje in arhiviranje javnih prostorov se ukvarja z vprašanjem javnega prostora vzhodne in srednje Evrope ter deloma ZDA in Bližnjega Vzhoda. V času, ko smo priča netransparenti obravnavi prostora, hitrim in radikalnim posegom v zasnove mest, procese spremlja intenzivno krčenje javnega prostora. Slednje zahteva premislek tudi o specifiki arhitekturne dediščine oz. kulturne dediščine […] The post Nonument! Simpozij | 21.-22. februar 2018 appeared first on MoTA.
Stavba je nesnovna

Stavba je nesnovna

Zapiski (Alenka Pirman), 12. januar 2018 ― Berem, da je direktorica Ljubljanskega gradu zadovoljna z dosežki v preteklem letu, grajski kompleks je obiskalo skoraj milijon in pol ljudi. K temu je verjetno pripomogla turistična ponudba, obogatena z doživljajskim vodenim ogledom o zgodovini kaznovanja Izza grajskih rešetk in …

Naprej v 2018

Seviqc Brežice, 12. januar 2018 ― Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice, dovolite, da Vam na začetku letošnjega leta najprej zaželim eno dobro in vznemirljivo leto 2018, vsakemu od Vas po Vaših osebnih željah in vsem, ki Vas na Vaši poti spremljajo in spodbujajo.
Pred Festivalom Emona 2018

Pred Festivalom Emona 2018

SIGIC - Novice, 12. januar 2018 ― Začenja se Festival Emona, ki ga od leta 2011 organizira Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Letos bo ob koncertih, mojstrskih tečajih in delavnicah izvedeno tudi mednarodno glasbeno tekmovanje.

Servis: Vodič pobiranja vstopnin za NVO

Asociacija, 12. januar 2018 ― Eden od pogojev štiriletnega programskega razpisa ministrstva za kulturo, objavljenega poleti 2017 in katerega rezultati so bili objavljeni ta teden, je tudi obvezno pobiranje vstopnin v znesku najmanj enega evra. Temu ukrepu smo v Asociaciji, kjer se zavzemamo za široko dostopno kulturo, ostro nasprotovali, a ministrstvo pogoja kljub odsotnosti argumentacije, zakaj naj bi bil smiseln, … Preberi več o Servis: Vodič pobiranja vstopnin za NVO

EPK 2018: Leeuwarden in Valetta

CED, 12. januar 2018 ― Letošnji evropski prestolnici kulture gostita Malta in Nizozemska, ki od druge polovice januarja vabita k obisku številnih kulturnih in filmskih dogodkov v letošnjem letu. Valetta s tradicionalno malteško festo odpira vrata med 14. in 20. jan., Leeuwarden načrtuje otvoritveni vikend med 26. in 28. jan. 2018, ko bodo v Friziji na ogled številne umetniške instalacije, performansi, idr.
še novic