Hipokrizija grške družbe in odnos do žensk

Hipokrizija grške družbe in odnos do žensk

Airbeletrina, 11. februar 2018 ― Življenje v okolju, ki predstavlja neko mešanico med Bližnjim vzhodom, Balkanom in Mediteranom, je kulturno bogata izkušnja. Kmalu sem ugotovila, da mi je ravno zaradi te multikulturnosti Grčija zelo pri srcu. Dosti bolj ustreza mojemu značaju. Živim po nekem nenapisanem pravilu da, ko bo “črni seznam”, kamor beležim, kar mi v tej državi ni všeč, daljši od pozitivnega, grem dalje. Na tem abstraktnem seznamu so zadeve, na katere se nikoli ne bom prilagodila, in to zavestno, denimo ignorantski odnos do narave, zanemarjanje živali, odnos do žensk itd.
Narod je kulturna žival

Narod je kulturna žival

LUD Literatura, 11. februar 2018 ― A bi denimo zažig zastave v okviru protesta proti socialni, begunski, tajkunski itd. politiki države pomenil isto kot recimo zažig zastave, ki bi ga izvedli_e denimo posamezniki_ce neke poljubne države, s katero bi se znašli v vojni? A ne bi enkrat govorili o kritiki politike, spet drugič pa bi se prav mogoče znašli sredi nekakšnega nacionalističnega dejanja?

Življenje in spomini: Nuša in Rene Gerden

Slovenci.si, 11. februar 2018 ― Uveljavljeni srbski režiser slovenskega rodu, Dragomir Zupanc, je v svoj bogat ustvarjalni opus dodal še en naslov, in sicer dokumentarni film o beograjski Slovenki, Nuši Gerden. Po prvi uprizoritvi v prostorih Društva Sava 17. januarja letos, so film 7. februarja, večer pred Kulturnim praznikom, predstavili na državni televiziji, RTS 2, v zelo gledanem popoldanskem terminu. […] The post Življenje in spomini: Nuša in Rene Gerden appeared first on Slovenci.
MaRtematične prigode tudi za tiste, ki ne marajo matematike

MaRtematične prigode tudi za tiste, ki ne marajo matematike

Časnik, 11. februar 2018 ― Marta Zabret: “Oče me je naučil, da je mladina vedno boljša od družbe, v kateri odrašča; da mladina ni iz leta v leto slabša, ampak le drugačna; da mladini učitelji pomenimo le obrobje in ne središče njenega sveta; da torej ne nagajajo meni, se ne smejijo meni, ne jezijo mene, se ne učijo zaradi mene; […] The post MaRtematične prigode tudi za tiste, ki ne marajo matematike appeared first on Časnik.
1990 Rakek – Kavbojke

1990 Rakek – Kavbojke

Stare slike (Cerknica), 11. februar 2018 ― Na sliki je zakovica (po domače net), kakršni so na robovih žepov kavbojk Wrangler »original«, narejenih v Jugoslaviji, na ostalih slikah še vse pritikline, ki so jih premogle nove kavbojke: oznake znamke, serijska številka, velikost in celo cena. Si predstavljate Jamesa Deana brez kavbojk? Pomečkanih, oguljenih in rahlo umazanih? Nikakor ne. Tako kot si ga […]
še novic