Titanic (1997)

Titanic (1997)

Deseta umetnost, 4. marec 2018 ― James Cameron nikakor ni polovičarski režiser. Ko se loti filmskega projekta, gre v esktrem. Njegov film o potopu največje križarske ladje iz leta 1912 je imel največji proračun v zgodovini, na zgodovinskem potovanju pa se je srečal tudi s težavnim in napornim snemanjem, ki se je zavleklo daleč čez predvideni časovni rok. Napovedali so mu, da […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - Saving Private Ryan (1998)  [Pozor, hud prizor] - There Will Be Blood (2007)  L'odyssée (2016)  Top 5 razlogov za ogled najnovejšega filma o Supermanu  Arrival (2016) Copyright © Deseta umetnost [Titanic (1997)], All Right Reserved. 2018.
The Exploited se vračajo v Slovenijo, tokrat v popolni zasedbi!

The Exploited se vračajo v Slovenijo, tokrat v popolni zasedbi!

SPRP, 4. marec 2018 ― Mesec dni pred festivalom Petroleum Beat bo ta že zakuril svoje motorje. V naše kraje prihajajo škotske legende punka, The Exploited, ki bodo nastopili na uradnem warm-up koncertu, 27. aprila, v dvorani Gustaf v mariborski Pekarni. Lanskoletni nastop na festivalu je vokalistu Wattie-ju preprečila bolezen, tokrat pa se vračajo v popolni postavi. Na dogodku bodo nastopili tudi lokalni hardkoraši Odpisani ter Bakterije, punkerji iz sosednjega Čakovca. Cena vstopnice v predprodaji znaša 17€, na dan koncerta pa 20€. Preko maila info@petroleum-beat.si pa si lahko zagotovite tudi komplet vstopnic The Exploited + Petroulem Beat 18 (dvodnevna) po ceni 45€. Koncert bo tudi priložnost, da si zagotovite festivalske vstopnice za Petroleum Beat po izjemno akcijski ceni (28 € za oba dneva, 17€ pa bo štela enodnevna vstopnica). Vabljeni! The Exploited so nastali leta 1979 v Edinburgu. Dosedaj so navrgli številne izdaje, ki samo potrjujejo njihovo dolgoletno ustvarjanje. S prvim albumom »Punk´s not Dead« (1981) so na takratni punk rock sceni pustili ogromen pečat, njihova prepoznavnost pa je završala med (alternativno) glasbeno srenjo. Skupina je bila vedno znana po eksplozivnih nastopih in brezkompromisnih besedilih, ki obiskovalce njihovih koncertov nikoli ne pustijo na cedilu. Energijo, ki jo med poslušalce ponese frontman Wattie, lahko občuti vsakdo. Na vas je, da pridete in se prepričate sami, če se še niste. :) Skupina se trenutno potika na evropski turneji, dan po mariborskem koncertu pa se bodo oglasili še v novogoriški Mostovni.  Pred nastopom skupine Exploited bodo oder zasedli Odpisani. Ta pomurski bend je nastal leta 1995 in domačo sceno popestril z idiličnim hardkorom. Skupina je na svoji poti obiskala že številne dežele, nastopili pa so tudi na Novem Rocku 96 v Križankah. Zadnji album so izdali leta 2014 (Šah Mat), trenutno pa ustvarjajo pesmi, ki bodo del novega albuma. Ta naj bi predvidoma izšel letos. Da bo mera res popolna, pa bodo poskrbeli še Bakter

1879 – Rojen Josip Murn Aleksandrov

Zgodovina na dlani, 4. marec 2018 4. marca leta 1879 se je v Ljubljani rodil slovenski pesnik in pisatelj Josip Murn Aleksandrov. Bil je eden glavnih predstavnikov moderne ter sodobnik Ivana Cankarja, Dragotina Ketteja in Otona Župančiča. Ker se je rodil kot nezakonski otrok, ga je pri starosti štirih let k sebi vzela Polona Kalanova. Po … Preberi The post 1879 – Rojen Josip Murn Aleksandrov appeared first on Zgodovina na dlani.
LizZard – Shift

LizZard – Shift

RockOnNet, 4. marec 2018 ― Vsekakor so LizZard presegli sebe ter skovali album, ki ni sestavljen iz hitov in ne igra na prvo žogo, daje pa čutiti nekaj izvirnega, samoniklega ter zrelega.

NA PIEDESTAL: BURAZA S PRVENCEM HITOVI

Kino Šiška, 4. marec 2018 ― Ljubljanski dvojec Buraza sta brata in najboljša prijatelja: glasbenik, ilustrator in vizualni umetnik Žiga Aljaž in Grega Jakhel Kolarević, velik multitalent, včasih vrhunski športnik – profesionalni košarkar, zdaj osebni trener fitnesa, igralec, komik, glasbenik. Gre za domačo glasbeno in video produkcijo, ki jo Buraza objavljata na spletu v obliki hitro narejenih videov, ki nastajajo s pomočjo minimalnih tehničnih sredstev.
1941 Rakek – Nogometna tekma

1941 Rakek – Nogometna tekma

Stare slike (Cerknica), 4. marec 2018 ― Pred golom SK Javornik je živahno, domače moštvo je v prednosti. Odvija se drugi polčas in vodstvo je treba obdržati. Leta 1941 je bil na Rakeku nastanjen 8. bataljon minerjev italijanske vojske. Predstavniki SK Javornik in italijanske vojske so se dogovorili za medsebojno tekmo. Le-ta je bila 8. junija 1941 na nogometnem igrišču v »opekarni«. […]

Serhij Žadan na Fabuli: Iluzij, kako bo v EU, nimamo več

Misli, 4. marec 2018 ― Festival literatur sveta Fabula je v soboto ob uradnem odprtju gostil ukrajinskega pisatelja, pesnika, esejista in prevajalca Serhija Žadana ob sveže prevedenem romanu Vorošilovgrad. Ob zgodbi, v kateri je orisal postsovjetsko resničnost samostojne Ukrajine, se je dotaknil domovine, jezika in tudi prizadevanj Ukrajine po vstopu v EU.
še novic