Kritika kot brokoli v obari moderne družbe

Kritika kot brokoli v obari moderne družbe

LUD Literatura, 6. marec 2018 ― Po eni strani ugotavljamo, da imamo javni interes za to, da se produkcija ustvarja in posreduje, hkrati pa nimamo mehanizmov, s katerimi bi presojali kakovost. Kako je mogoča takšna diskrepanca? Zanimivo je tudi, da država vedno največ sredstev in regulativo na področju kulture usmerja ravno v posredovanje, zbiranje in hranjene kulture, ne pa tudi v ustvarjanje ali presojanje. Kritika bi morala postati razumljena kot državni podporni mehanizem, kar pomeni, da bi področje nujno moralo postati izdatneje financirano, ob tem pa bi moralo ostati tudi neodvisno.

Ooo! Festival Deuje babe!

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 6. marec 2018 ― Ooo! Sinoči se je začel festival Deuje babe, šesti po vrsti, in to v situaciji, kjer se do zadnjega ni vedelo, ali ga bomo sploh lahko organizirale in organizirali v klubu (CMAK-u), ker ga je lastnik stavbe hotel izprazniti, pa tudi zato, ker smo babe, ki smo prejšnja leta gurale festival, letos okupirane z drugim delom. (Ni res, divje babe čez zimo drnjohajo v jami v steni nad

Four Year Strong - Nice to Know video | Novica

13. brat, 6. marec 2018 ― Pop punkerji Four Year Strong so posneli videospot za pesem Nice to Know,ki je del albuma Some of You Will Like This // Some of You Won't, ki je nekak skupek neizdanih pesmi, tistih težje dosegljivih in akustičnih izvedb. Album so izdali pri Pure Noise Records, v letu 2017.    

Pogovorni večer: dr. Matjaž Kmecl in Ervin Fritz

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 6. marec 2018 ― V torek, 6. marca 2018, je v Občinski knjižnici Prebold v sodelovanju z Zgodovinskim in narodopisnim društvom Prebold potekal pogovorni večer z dr. Matjažem Kmeclom. Z zaslužnim slovenistom, literarnim zgodovinarjem in teoretikom, pisateljem in politikom se je pogovarjal rojak in častni občan Občine Prebold, pesnik Ervin Fritz. Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Prebold Vinko Debelak. Ervin Fritz je uvodoma poudaril, da Kmeclovo epohalno delo razkriva vsestransko osebnost, ki jo je mogoče primerjati z renesančnim nazorom. Pogovor se je začel s spominom na leto 1958, ko sta oba na atletskem ...

email novice

Galerija Photon, 6. marec 2018 ― Prijavi se na našo mailing listo. Pošiljali vam bomo novice o dogodkih v naših galerijah in festivalu in druge novice povezane z sodobno fotografijo.   * s prijavo se strinjate, da hranimo in uporabljamo vaše ime in email naslov izključno za namene Photonovih obvestil

POPOLNO DARILO ZA DAN ŽENA – LJUBI MOJ, 8. MARCA, OB 19.30 NA VELIKEM ODRU SLG CELJE

SLG Celje, 6. marec 2018 ― 27. festival Dnevi komedije – LJUBI MOJ – DAN ŽENA, 8. MARCA 2018, OB 19.30   Razveselite svoje babice, mame, tete, sestre, vnukinje, nečakinje ... in "boljše polovice" z ganljivo in duhovito komedijo, ki Vam bo garantirano polepšala večer.   Mlada irska dramatičarka Elaine Murphy je v prvencu Ljubi moj uporabila tri povezane in prepletene monologe, ki jih pripovedujejo tri članice iste družine – babica Roza, hči Lidija in vnukinja Neli. Monološke pripovedi žensk treh generacij se zlijejo v živahno, duhovito in ganljivo osebnoizpovedno zgodbo o ljubezni, izgubi, osamljenosti, staranju, stiskah in odtujenosti v sodobnem svetu.   Rojstvo in smrt, razočaranje, zapuščenost, soočanje z boleznimi, prerojenje v srednjih letih, zakonske težave, soočenje z drogo, neželeno materinstvo, modrost in smisel za humor starejših so glavne teme te presunljive in duhovite zgodbe. Izdajstva, stiske in trpljenje se prepletajo z nepričakovanimi srečnimi in komičnimi življenjskimi situacijami, ki vzbujajo tako solze kot smeh.   Ganljiva, duhovita, mestoma komična freska življenjskega cikla od rojstva vnučka do smrti dedka skozi pogled treh žensk različnih starosti, socialnih položajev in usod, ki jih poleg spola povezuje tudi tesna sorodstvena vez.

Na odru gledališča Glej festival ŠtudenTeater 3.0

SiGledal Novice, 6. marec 2018 ― Med 9. in 11. marcem se bo v Gledališču Glej v Ljubljani že tretjič zgodil festival Glej, ŠtudenTeater, projekt JSKD in Gledališča Glej, ki študentom ne-akademijskih smeri nudi priložnost za gledališki izraz in avtorske stvaritve. V treh dneh se bo zvrstilo osem predstav ustvarjalcev mlade generacije, ki so nastajale pod mentorskim vodstvom poklicnih gledaliških ustvarjalcev in ki s svežimi avtorskimi glasovi napovedujejo, da bo projekt žel uspehe tudi v prihodnje.
Therion – še vedno znajo!

Therion – še vedno znajo!

RockOnNet, 6. marec 2018 ― O samo glasbi in kvaliteti glasbenikov pa niti ne gre izgubljati besed, Johnsson pač ne izgublja časa s polovičarji. Sicer je res, da smo videli naštudiran nastop, ki bi ga Therion znali speljati tudi z zavezanimi očmi, brez omembe vrednih presežkov, je pa po drugi strani tudi res, da so Therion band, ki je na tako visokem kvalitetnem nivoju, da je vse (skoraj vedno) popolno!
Selitev radovljiške knjižnice bo stekla čez dva tedna

Selitev radovljiške knjižnice bo stekla čez dva tedna

Misli, 6. marec 2018 ― Za ta teden načrtovan začetek selitve radovljiške knjižnice v novo stavbo se je zaradi nedokončanih gradbenih del nekoliko zamaknil. Selitev se bo z zaprtjem knjižnice začela 19. marca. Dotlej knjižničarji pozivajo bralce, naj si izposodijo čim več knjig in jim tako pomagajo pri selitvi, pri kateri bo sodelovalo tudi veliko prostovoljcev.
še novic