You Give Lib a Bad Name

You Give Lib a Bad Name

LUD Literatura, 16. maj 2018 ― Če je barcelonski strip festival s ponudbo domače bere rahlo razočaral, pa je bil seznam eminentnih tujih gostov jako impresiven. In ker sem si s pomočjo tega bljoga priskrbel novinarsko prepustnico, sem dobil že prvi dan odlično šanso za privatno avdienco z zvezdami, medtem ko so jih intervjuvali nacionalni mediji.

Rubikova kocka iz vlaknocementa

OUTSIDER, 16. maj 2018 ― Pri gradnji ali prenovi hiše ni dovolj le natančno domišljena zasnova projekta, temveč tudi občutek za oblikovanje in lepoto ter izbira materialov, ki zagotavljajo dolgoročno kakovostno bivanje. Hiša, opremljena z vlaknocementnimi izdelki za streho, fasado in vrt, ki jih proizvaja in trži podjetje Eternit Slovenija, zagotavljajo porabniku varno zaščito pred vremenskimi in drugimi vplivi, ugodno…
Tujstva

Tujstva

LUD Literatura, 16. maj 2018 ― Človek, ki ga nič ne ovira, nima nobenega razloga, da si ne bi želel, da bi do enakega položaja prišli tudi drugi, ker je bolečina žalitev za neomejenost in ker omejenost vodi v poskuse oviranja tvoje omejenosti. Dokler živimo na tem svetu, naš jaz ni nikoli do konca izborjen, saj je posredovan preko našega karakterja, vpetega v svet in s tem v skupnost.
Fjaak

Fjaak

Radio Študent, 16. maj 2018 ― Berlinski techno trojec Fjaak je že od leta 2014, ko ga je pod okrilje svoje založbe 50Weapons povabil cenjen elektronski duo Modeselektor, stalnica evropskih klubov in festivalov. Najprej seveda zaradi njihove vizije techna, morda še bolj pa na račun njihovih atraktivnih živih nastopov, na katerih mojstrsko rokujejo z analognimi sinti, ritem mašinami in samplerji.

1966 – Začetek Kulturne revolucije na Kitajskem

Zgodovina na dlani, 16. maj 2018 16. maja leta 1966 je vodja komunistične partije Kitajske Mao Zedong (Mao Cetung) izdal t.i. odlok »šestnajsti maj«, s čimer se je na Kitajskem začela »kulturna revolucija« oziroma »velika proletarska kulturna revolucija«. Mao je menil, da so se v družbi razvili buržoazni elementi, ki poskušajo ponovno vzpostaviti kapitalistični ekonomski sistem … Preberi The post 1966 – Začetek Kulturne revolucije na Kitajskem appeared first on Zgodovina na dlani.
Novice: Pohod po Kosmačevi učni poti - Ogled Kosmačeve domačije in Arheološkega muzeja v ...

Novice: Pohod po Kosmačevi učni poti - Ogled Kosmačeve domačije in Arheološkega muzeja v ...

Tolminski muzej, 16. maj 2018 ― Tolminski muzej se tudi letos pridružuje tradicionalnemu pohodu po Kosmačevi učni poti, ki ga OŠ Most na Soči prireja že 18. leto zapovrstjo. Pohod se začenja v Dolenji Trebuši in končuje v Tolminu, na poti pa je predvidenih več postankov, namenjenih tako okrepčilu kot tudi različnim kulturnim vsebinam. Ob postanku pri Kosmačevi domačiji v Bukovci na Slapu ob Idrijci bo priložnost, da si ogledate pisateljevo domačijo in prisluhnete kustosinji ...

Rimsko doživetje s konji

ZVKDS, 16. maj 2018 ― V soboto, 26. 5. 2018, vas vabimo na rimsko doživetje s konji. Organizirane bodo različne dejavnosti s konji, tudi jahanje in rimske delavnice za najmlajše. Jezik Slovenščina

Zgodnja ptica: Nočni razgledi

Kinodvor, 16. maj 2018 ― Zgodnja ptica: Festival ob petih je tedensko festivalsko srečanje vsak torek ob 17. uri, ki prinaša festivalske filme, ki se (še) niso predvajali v rednih programih kin. 22. maja gledamo film Nočni razgledi!

Honorar zborovodje še vedno za nekaj banan

Štajerski tednik, 16. maj 2018 ― V Zvezi kulturnih društev (ZKD) Ptuj so ob 60-letnici delovanja izdali svoj prvi zbornik Neskončni svet ustvarjanja, v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj pa pripravili slovesno akademijo s kulturnim programom. Ob tej priložnosti so opozorili tudi na nekaj težav, ki jih tarejo pravzaprav že ves čas delovanja.
še novic