Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije

Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije

Kunigunda, 30. avgust 2018 ― Velenje, 30. 8. 2018 Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije Mogoče se sprašuješ: ''Kaj sploh je Živa knjižnica?'' Živa knjižnica je metoda, s katero preko dialoga aktivno ozaveščamo in izobražujemo o vrednotah, človekovih pravicah in spodbujamo razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Knjige so ljudje, ki se v svojem The post Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije appeared first on Kunigunda.
Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije

Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije

Kunigunda, 30. avgust 2018 ― Velenje, 30. 8. 2018 Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije Mogoče se sprašuješ: ''Kaj sploh je Živa knjižnica?'' Živa knjižnica je metoda, s katero preko dialoga aktivno ozaveščamo in izobražujemo o vrednotah, človekovih pravicah in spodbujamo razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi. Knjige so ljudje, ki se v svojem The post Živa knjižnica – Razbijanje stereotipov, širjenje empatije appeared first on Kunigunda.
Izgubljena med valovi (Adrift)

Izgubljena med valovi (Adrift)

Koridor, 30. avgust 2018 ― Septembra 1983 je bila prihodnost za Tami Oldham Ashcraft in njenega zaročenca Richarda Sharpa videti svetla, toda po šestih mesecih jadranja okoli sveta se jima je pripetilo najhujše.  Na poti iz Tahitija v San Diego sta se po treh tednih bitke z valovi prebudila v nočni mori, ko ju je zadel eden najhujših hurikanov v […] The post Izgubljena med valovi (Adrift) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
The Meg (2018)

The Meg (2018)

Deseta umetnost, 30. avgust 2018 ― Poletni akcijski spektakli s preprosto zgodbo in veliko posebnimi učinki niso prav nič novega. A ko govorimo o kombinacijah, ki so si res usojene, govorimo o morskih psih na filmskem traku. Minilo je 43 let, odkar so se filmski zanesenjaki zaljubili v Brucea. Bruce je hidravlični beli morski pes, eden izmed treh snemalnih primerkov, za […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  4 comments on this item You might be interested in this:    Submarine (2010)  Dawn of the Planet of the Apes (2014)  The Terminator (1984)  Stoker (2013)  Dial M for Murder (1954) Copyright © Deseta umetnost [The Meg (2018)], All Right Reserved. 2018.
Trižanka8. – 28. september 2018otvoritev: 8. september ob...

Trižanka8. – 28. september 2018otvoritev: 8. september ob...

Hiša kulture v Pivki, 30. avgust 2018 ― Trižanka8. – 28. september 2018otvoritev: 8. september ob 19hRazstava z naslovom Trižanka predstavlja selekcionirano produkcijo umetniških publikacij treh akterjev: Hiše kulture, Zinko Tička in založbe Look Back and Laugh. Razstava odpira vpogled v medsebojno sodelovanje, povezanost in prepletenost omenjenih akterjev na eni strani in raznolikost produkcije umetniških publikacij na drugi. Postavljena bo v improviziranem stanovanju v prostorih Hiše kulture, kjer si bo mogoče publikacije ogledati stoje, sede ali leže, ob dobri hrani in v prijetni družbi gostiteljev.Hiša kulture izdaja publikacije predvsem v okviru svojega večletnega projekta PIVKA 45°40′49.63″N 14°11′46.98″E, kot katalog vsakoletne izvedbe, občasno pa izidejo tudi ob razstavah, kot zini, grafične knjige ali knjige umetnika.Zinko Tiček je osebni projekt Leona Zuodarja, ki deluje kot manjša čitalnica, razstavni in predstavitveni prostor, v katerem selekcionirano zbira, hrani in predstavlja sodobno zinovsko produkcijo, grafične knjige in knjige umetnika.Look Back and Laugh je majhna založba s sedežem v Ljubljani, ki jo vodita Zoran Pungerčar in Jure Šajn. Njun osnovni namen je izdajati svoje umetniške publikacije, sodelujeta pa tudi z drugimi umetniki. V svojih prvih izdajah sta raziskovala, kaj vse je lahko zin, kasneje sta skušala preseči razliko med zinom in knjigo umetnika, v zadnjem času pa ju zanima povezava med zinom in drugimi mediji, kot sta video in zvok.
On Body and Soul (2017)

On Body and Soul (2017)

Deseta umetnost, 30. avgust 2018 ― Zgodba je postavljena v klavnico, kjer se mlada Mária (odlična Alexandra Borbély) zaposli kot nadzornica kakovosti mesa. Zaradi svojega eteričnega videza in zadržanosti je takoj razglašena za čudakinjo. Delo opravlja strogo po predpisih, pavze preživlja sama s seboj, v jedilnici pa kosi za svojo mizo. Po naključju s starejšim šefom Endrejem (Géza Morcsányi), ki ga […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  1 (One) on this item You might be interested in this:    All the President's Men (1976)  Wonder Woman (2017)  Lucy (2014)  On the Milky Road (2016)  Ghostbusters (1984) Copyright © Deseta umetnost [On Body and Soul (2017)], All Right Reserved. 2018.

Predstavitev knjige Petra Zupanca – Kitajska, dežela razdalj, in jaz

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 30. avgust 2018 ― Ko se je Peter Zupanc, pisatelj, filmski publicist in scenarist, pred desetimi leti na povabilo znanca odpravil na ogled Kitajske, si ni predstavljal, da se bo njegov obisk s kratkimi presledki podaljšal na dobrih deset let. Že osmo leto živi v okoli šestmilijonskem mestu Nanning,  mestu v provinci Guangxi na jugu Kitajske, kjer poučuje angleščino na jezikovni šoli Better English, v prostem času pa raziskuje življenje narodnostnih manjšin v tej avtonomni regiji, ki je sestavljena iz slikovitih kultur dvanajstih narodnostni. Tako je nastala knjiga Kitajska, dežela razdalj, in jaz, kjer ...
Didge – Encounters In Endless Grey

Didge – Encounters In Endless Grey

RockOnNet, 30. avgust 2018 ― Vsemu navkljub po prvem spustu v dobro znane, a obenem neznane vode neskončne sivine lahko rečem le, da so svojo nalogo v prvo opravili dobro, a je do odličnosti in samozadostne perfekciji ostalo še precej prostora za nadgradnje.
O pivu, koncu sveta in sploh vsem

O pivu, koncu sveta in sploh vsem

LUD Literatura, 30. avgust 2018 ― Nič ne kliče po udobnem naslanjaču in kokicah bolj, kot prikaz vesoljskega potopa, pri katerem se nekateri posamezniki vsemu tehničnemu napredku navkljub povzpnejo na splav, narejen iz praznih pivskih sodov in se (s tabletko za hitro, nebolečo smrt v žepu) ekstatično prepustijo usodi.

A propos – Kultura in umetnost, politika in oblast: Farič, Fronta in Jevšek, SD Murska Sobota

Radio Kaos, A propos, 30. avgust 2018 ― Spoštovani in cenjene, to je prva oddaja iz drugega cikla letošnjega projekta Radia KAOS z naslovom A propos: Kultura in umetnost, politika in oblast. Ta oddaja in ves cikel, v katerem letos načrtujemo skupaj 16 oddaj, nastaja s pomočjo gmotne podpore, ki jo prek javnega medijskega razpisa zagotavlja Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. Če smo […]
Filharmonični orkester milanske Scale

Filharmonični orkester milanske Scale

ARS Svet kulture, 30. avgust 2018 ― Orkester v Ljubljani gostuje v okviru 66. Ljubljana festivala, vodil ga bo ruski dirigent Andrej Borejko, kot solist bo z njim nastopil pianist Jan Lisiecki V oddaji izpostavljamo osrednji glasbeni dogodek, gostovanje Filharmoničnega orkestra milanske Scale, ki bo izvajal glasbo Ludwiga van Beethovna in Antonina Dvoržaka. V Novem mestu se začenja festival kratke zgodbe Novo mesto short, katerega vrhunec dogajanja bo podelitev nagrade Novo mesto za zbirko kratkih zgodb. V oddaji pa tudi o novi uprizoritvi kolektiva Beton LTD: Velika pričakovanja, projektu čezmejnega sodelovanja – festivalu Med zvoki krajev in lutkovnem festivalu Alpe Adria Puppet, ki bo na Goriškem potekal do nedelje.
Donnie Darko (2001)

Donnie Darko (2001)

Deseta umetnost, 30. avgust 2018 ― Misteriozna podoba z zajčjo glavo po imenu Frank obvesti Donnieja Darka, vase zaprtega ameriškega najstnika, da se svetu bliža konec, obenem pa se hitro dviguje šolska histerija do smrtonosne točke in katastrofalnih posledic. Lahko bi iskali racionalno razlago dogajanja in pretresljivih nočnih mor s tematiko potovanja skozi čas, ampak veliko boljšo filmsko izkušnjo dobimo, če […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  1 (One) on this item You might be interested in this:    God Bless America (2011)  Maleficent (2014)  Killer Joe (2011)  Jupiter Ascending (2015)  [Pozor, hud prizor] - American Psycho (2000) Copyright © Deseta umetnost [Donnie Darko (2001)], All Right Reserved. 2018.

Maša Pelko: Kraljevi otroci

Sodobnost, 30. avgust 2018 ― PROLOG SOBA V PRVEM NADSTROPJU PALAČE, 21.00 Na dragih svilenih blazinah sedijo štirje otroci. Najmlajša, deklica svetlih kodrastih las, joče v naročju starejšega dekleta, svoje rjavolase sestre. Fanta, brata, okamnelo sedita drug poleg drugega na zofi nasproti. Če ne bi…

Vinko Möderndorfer: Sestre

Sodobnost, 30. avgust 2018 ― SESTRE Kriminalna drama o zelo intimnih rečeh     »Največja skrivnost so naši najbližji.« Sigmund Freud: Psihopatologija vsakdanjosti /…/ prizor   Katarina odpira še druge predale … BARBARA: Je pa čudno … DANA: Ja? BARBARA: Pravzaprav … Že kar sumljivo. DANA:…

Rok Vilčnik rokgre: Večja od vseh

Sodobnost, 30. avgust 2018 ― Večja od vseh Enoosebna gledališka igra   Najstniška leta Pikapolonice Zmagoslave Marjetice Nogavičke, ki si jo je kot otroško junakinjo zamislila Astrid Lindgren.   Igra: PIKA, NEKOČ NOGAVIČKA   /…/ A v tej šoli, ne moreš verjeti, bil je en…
še novic