7. Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc

7. Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc

ARS Svet kulture, 29. avgust 2018 ― Občinstvo si bo lahko v petih večerih ogledalo 32 izbranih dokumentarcev, večina je slovenskih, pet je tujih. Danes v oddaji najprej izpostavljamo 7. Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc, ki se nocoj začenja v Mariboru. Občinstvo si bo lahko v petih večerih ogledalo 32 izbranih dokumentarcev, večina je slovenskih, pet je tujih. S projekcijo filma First Man se danes v Benetkah začenja tudi znameniti mednarodni filmski festival, že 75. po vrsti. Za zlatega leva se bo letos potegovalo 21 filmov, močno bo zastopana ameriška kinematografija. Na starem celjskem gradu so sinoči podelili Veronikino nagrado za najboljšo pesniško zbirko leta. Dobil jo je Tone Škrjanec za pesniško zbirko Dihaj, zlatnik poezije za življenjski pesniški opus pa je prejela pesnica Bina Štampe Žmavc. Med šestimi prevodnimi knjižnimi novostmi Cankarjeve založbe je tudi pesniška zbirka čilskega pesnika Pabla Nerude z naslovom Tvojih nog se dotikam v senci, v oddaji pa tudi o 13. Fronti sodobnega plesa ter razstavi del slovenskega avantgardnega umetnika Avgusta Černigoja, ki jo ob 120-letnici njegovega rojstva danes odpirajo v avli Ministrstva za kulturo.
Nagrajeni filmi FeKK, 75. Mostra, Pravičnik 2, Skrivno življenje mačk, Dostopnost filmske dediščine

Nagrajeni filmi FeKK, 75. Mostra, Pravičnik 2, Skrivno življenje mačk, Dostopnost filmske dediščine

ARS Gremo v kino, 29. avgust 2018 ― Razmišljali bomo o dostopnosti naših klasik na digitaliziranih in restavriranih medijih. Pogovarjali se bomo z nagrajenci Festivala kratkega filma FeKK in s poročevalko, ki se bo oglasila s 75. beneškega filmskega festivala. Ocenili bomo filma Pravičnik 2 in Skrivno življenje mačk ter razmišljali o dostopnosti naše filmske dediščine na digitaliziranih in restavriranih medijih. Vabljeni k poslušanju!

Konferenca: Vključevanje NVO v EPK 2025

Asociacija, 29. avgust 2018 ― Naziv Evropska prestolnica kulture je zagotovo ena pomembnejših priložnosti za evropske države, predvsem pa mesta, da dodatno okrepijo razvoj na področju kulture, tako v smislu ustvarjalnosti, kulturne ponudbe, kulturnega turizma in na številnih drugih področjih. Evropska prestolnica kulture (EPK) se leta 2025 ponovno vrača v Slovenijo, hitro pa se bliža tudi čas za oddajo kandidatur. … Preberi več o Konferenca: Vključevanje NVO v EPK 2025
7., 8. in 9. september: FeSTEELval na Stari Savi

7., 8. in 9. september: FeSTEELval na Stari Savi

Gornjesavski muzej, 29. avgust 2018 ―   Program FeSTEELvala na Stari Savi: 7. september 2018 17:00 – 20:00 → HIP HOP DELAVNICE: Graffity delavnica TimZilda TrainStation SubArt, Dj delavnica Dj K’POW DJ Telovadnica, Brekin’ / Breakdance Delavnica Bboy Vision GOR, MC Delavnica Doša Datura 20:00 → HIP HOP SHOW by Motoric Movement  21:00 →  Spopad Rim MC Kontest   Med 17. in 20. uro bo odprta stalna etnološka zbirka […]

Festival Indigo v tretji izdaji o govoricah in njihovem vplivu

Misli, 29. avgust 2018 ― V Ljubljani bo v prihodnjem tednu potekal festival sodobnih idej Indigo. Potem ko je lani ponudil razmislek o lažeh in resnicah, se bo v 3. izdaji osredotočil na govorice in njihove posledice. Ustvarjalni premislek o tem bo delil skozi razstave, koncerte, predstave, predavanja in pogovore z znanimi domačimi in tujimi umetniki ter teoretiki.

Festival SPIDER 2018 (13.9.2018 20:00)

Španski borci, 29. avgust 2018 ― Mednarodni festival Spider, ki vsako leto prinaša izbor prelomnih evropskih in domačih produkcij na področju performansa in plesa, bo letos že sedmič razpel svojo mrežo radikalnih performativnih praks, med 12. in 16. septembrom v Španskih borcih in na drugih lokacijah po Ljubljani.
Festival Obzidja

Festival Obzidja

SIGIC - Novice, 29. avgust 2018 ― Glasbeno-umetniški Festival Obzidja, ki ga organizira KUD Esko, se bo med 31. avgustom in 21. septembrom 2018 odvijal v prenovljenem parku pod piranskim obzidjem.

Mesta mestom #7: 100 % eko šolska prehrana

Inštitut za politike prostora, 29. avgust 2018 ― Mouans Sartoux, Francija 10.331 prebivalcev hrana, zdravje, okolje Hrana ima pomembno socializacijsko in družabno funkcijo. Hrana nas povezuje. Pa vendar je hrana še mnogo več. Je ključna za življenje, način njene pridelave pogojuje razvoj. Po eni strani pridelava hrane vpliva na okolje, po drugi strani na zdravje ljudi. Ne glede na najrazličnejša prehranska gibanja in […]
Via Romana ali zakaj ne poslušati Radia Študent

Via Romana ali zakaj ne poslušati Radia Študent

Radio Študent, 29. avgust 2018 ― Pismo iz tujine se piše iz domače ljubljanske sobe, kjer pritiska vročina in hladi na novo kupljen ventilator. Razlogov za to je več. Prvi je očiten - na dopustu se pač ne spodobi delati, čeprav misel o izgubljenem času in prihajajočih obveznostih ne gre in ne gre iz glave. Drug razlog je bolj pragmatičen - na poti ni bilo dostopa do računalnika, ki bi služil kot orodje za ta prispevek.
še novic