Odstiranja znanj prednikov v Občinski knjižnici Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 8. marec 2019 ― V petek, 8. marca 2019, je v Občinski knjižnici Prebold v sklopu projekta »Odstiranja znanj prednikov« potekalo predavanje z naslovom »Izvor lepote, vesoljna harmonija in arhitektura«, ki ga je izvedel arhitekt Anton Žižek iz biroja Superform, ustvarjalec in predavatelj v Društvu Razcvet zavesti. Dogodka se je udeležil tudi organizator projekta Marjan Kogelnik. Kaj je lepota in zakaj nas tako zelo privlači? Ali obstaja univerzalna lepota – lepota, ki ni subjektivno pogojena in presega zgolj všečnost? To so bila izhodiščna vprašanja za odkrivanje najvznemirljivejše teme, ki se dotika vsakogar izmed nas. Privlačijo ...
Tyrel (2018)

Tyrel (2018)

Deseta umetnost, 8. marec 2019 ― Predvidevam, da je raven znanja angleškega jezika bralcev teh strani na zadovoljivi ravni, zatorej bi na začetku podal okvirno zgodbo komične drame Tyrel; Tyler joins his friend on a trip to the Catskills for a weekend birthday party with several people he doesn’t know. As soon as they get there, it’s clear that (1) he’s […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    The Godfather Part II (1974)  True Detective - 1. sezona (2014)  Želja po maščevanju  Incredibles 2 (2018)  Green Book (2018) Copyright © Deseta umetnost [Tyrel (2018)], All Right Reserved. 2019.
Rože ob dnevu žena

Rože ob dnevu žena

ARS Svet kulture, 8. marec 2019 ― »Zdi se, da 21. stoletje postavlja žensko iz tisočletne sence na osončeno mesto. Žal in povsem tako,…« Iz vsebine današnje oddaje izpostavimo razstavo Women becoming  – Postati ženske, v Studiu Umetnostne galerije Maribor, premiero baletov Hora in Cantata v SNG Maribor; oder Lutkovnega gledališča Ljubljana bodo jutri premierno zasedle Zverinice iz Rezije, iz Prešernovega gledališča Kranj so sporočili letošnje nominirance za Grumovo nagrado za najboljše slovensko dramsko besedilo. V oddaji še več o tem ter o glasbenih in drugih dogodkih konca tedna. Vabimo vas k poslušanju!

Večna lepota in pomenljivost cvetja in žensk

Kamra.si, 8. marec 2019 ― Mestna knjižnica Ljubljana, enota Slovanska knjižnica, vabi vse ljubitelje umetnosti in rož na edinstven dogodek, ki bo v sredo, 13. marca 2019, ob 19. uri v kletni dvorani na Einspielerjevi 1 za Bežigradom.  Jassmina Marijan, kustosinja iz Narodne galerije, in Matjaž Mastnak, svetovalec iz Arboretuma Volčji Potok, bosta v interakciji predstavila izbor slik, ob katerih bosta prikazala primere zanimivih presekov umetnostne zgodovine in botanike oziroma vrtnarstva. Predstavitev bosta dopolnila s slikami, ki jih na dosedanjih predavanjih še nista izpostavila. O projektu Narodna galerija v Arboretumu, ki se s prireditvijo v Slovanski knjižnici zaključuje, bo uvodoma spregovorila Mateja Račevski. V letu 2018 sta se Narodna galerija in Arboretum Volčji Potok povezala v projektu, katerega namen je bila promocija likovne umetnost in zaklada naše osrednje galerijske ustanove. 

Ameriški fotograf Jesse Burke razstavlja v stavbi kamniške občine

Kamnik.info, 8. marec 2019 ― V sklopu prireditev t.i. Ameriškega tedna kulture v Kamniku, ki se bo povečini odvijal v mekinjskem samostanu,  je bila avli občinske stavbe danes dopoldan odprta razstava fotografij, ki jih je posnel ameriški fotograf Jesse Burke. Po navedbah Zavoda samostan Mekinje, organizatorja prireditev, ki jih financira ambasada ZDA v Sloveniji, je Jesse Burke eden najuspešnejših in ... The post Ameriški fotograf Jesse Burke razstavlja v stavbi kamniške občine appeared first on Kamnik Info.

James Bridle: Moja radost v jasni noči

Koridor, 8. marec 2019 ― James Bridle, arhiv Aksiome     Dvajsetega februarja se je v Projektnem prostoru Aksioma odprla razstava Moja radost v jasni noči. Odprtje je sovpadalo s predstavitvijo knjige New Dark Age: Technology and the End of Future v Moderni Galeriji.     Bridle predstavlja že drugi projekt v sodelovanju s Projektnim prostorom Aksioma. Pred štirimi leti […] The post James Bridle: Moja radost v jasni noči appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ženske v enem od treh projektov MEDIA

CED, 8. marec 2019 ― Na letni ravni v EU izide več kot 1.500 filmov. Le enega od petih filmov režira ženska. Glavnina sredstev za razvoj in produkcijo se nameni filmom pod taktirko moških. Med prejemniki podpore Ustvarjalna Evropa–MEDIA je razmerje ena proti tri v korist moških. Preverili smo, kako se uravnoteženost spolov odraža v podprogramu MEDIA, tudi v Sloveniji.

SNG Maribor del evropskega projekta Port of Dreamers

SiGledal Novice, 8. marec 2019 ― Slovensko narodno gledališče (SNG) Maribor se je kot pridruženi partner v okviru programa Ustvarjalna Evropa pridružil evropsko sofinanciranemu projektu Port of Dreamers, ki poteka pod taktirko vodilnega partnerja - Dubrovniškega poletnega festivala. V njem sodeluje še nevladna organizacija Kulturanova iz Novega Sada in se bo končal novembra 2020.
Aleksi Perälä

Aleksi Perälä

Radio Študent, 8. marec 2019 ― Danes ponoči bo v klubu K4 na serialki Phi nastopil finski elektronski producent Aleksi Perälä, ki si je pot na glasbeno prizorišče konec prejšnjega tisočletja utrl s sodelovanjem z Aphex Twinovo založbo Rephlex.
še novic