Samo za danes

Samo za danes

Koridor, 16. maj 2019 ― Zaradi podrobnega razumevanja principa telesne komunikacije predstava ohranja svežino in pristnost, ker pa konstantno podlega nenehnemu procesu ustvarjanja, se ta rezultata z vsako izvedbo izpopolnjujeta. The post Samo za danes appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Zgodovina ljubezni, Jaz sem za nič, Tabu: Zgodba za jutri, 72. festival v Cannesu

Zgodovina ljubezni, Jaz sem za nič, Tabu: Zgodba za jutri, 72. festival v Cannesu

ARS Gremo v kino, 16. maj 2019 ― Po velikem uspehu na festivalu v Kalovih Varih film Zgodovina ljubezni zdaj prihaja v Art kino mrežo Slovenije. Po velikem uspehu na festivalu v Kalovih Varih, kjer je prejel nagrado mednarodne žirije za izjemen umetniški dosežek, film Zgodovina ljubezni režiserke in scenaristke Sonje Prosenc prihaja na redni spored izbranih kinematografov Art kino mreže Slovenije. O tem posebnem in zagonetnem filmu se bomo pogovarjali s filmsko kritičarko Tino Poglajen. V nadaljevanju bosta temi dokumentarni portret Andreja Rozmana Roze z naslovom Jaz sem za nič ter glasbeni dokumentarec o zasedbi Tabu s podnaslovom Zgodba za jutri. Povzeli bomo uvodne dneve »festivala festivalov«: iz Cannesa se bo oglasila urednica in poročevalka Ingrid Kovač Brus.
Linčajmo Lyncha!

Linčajmo Lyncha!

Literatura v živo, 16. maj 2019 ― V zadnjem času smo se slovenski bralci že nekoliko navadili, morda celo razvadili, da se ne rabimo razbežati in poskriti takoj, ko izide nov slovenski roman, ki je plasiran kot "detektivski roman, ki se drži žanrskih pravil tako, da jih krši".
Narava in pokrajina (foto): Grad Snežnik

Narava in pokrajina (foto): Grad Snežnik

Časnik, 16. maj 2019 ― Janez Mihovec – Grad Snežnik Globoko na jugu Slovenije pod goro Snežnik se sredi širnih gozdov skriva grad Snežnik. Zgrajen je bil v davnem 13. stoletju in skozi stoletja je zamenjal vrsto lastnikov. Zadnja plemiška rodbina Schoenberg iz Saške ga je imela v lasti do konca 2. svetovne vojne. Vojno je čudežno preživel nedotaknjen in […] The post Narava in pokrajina (foto): Grad Snežnik appeared first on Časnik.

Servis: Ko samozaposlenemu zboli otrok

Asociacija, 16. maj 2019 ― Samozaposleni se pogosto sprašujejo, ali so upravičeni do dnevnega nadomestila zaradi odsotnosti iz dela v primeru nege otroka in ali so njihove pravice v tem primeru povsem enake kot v primeru, ko so od dela odsotni zaradi lastne bolezni, ko velja, da lahko nadomestilo uveljavljajo samo v primeru bolezni, ki je daljša od tridesetih delovnih … Preberi več o Servis: Ko samozaposlenemu zboli otrok

Tota sezona 2018/19

Urbani (Jaša Lorenčič), 16. maj 2019 ― Bolje pozno kot nikoli. Pa četudi v dežju. V sredo. V Celju. Derbi se je sfižil, prvenstvo se ni. Takšen je pač Maribor. Strne vrste. Ko bi mu moralo vse nekako uspeti, mu ne. In obratno. Na koncu mu je uspelo. Naslov gre nazaj čez Trojane. Po dežju posije sonce, po soncu pride naslov. Jesen […]

Predstavitev nove knjige Sama Strelca

Kamra.si, 16. maj 2019 ― Knjižnica Ivana Potrča Ptuj vabi na predstavitev nove knjige Sama Strelca 69 : ne prav kratka zgodovina prihodnosti najstarejšega slovenskega mesta (Novi Zato., 2019).  Srečali se bomo v četrtek, 23. maja 2019, ob 19. uri v razstavišču knjižnice.  Z avtorjem se bo pogovarjala knjižničarka Liljana Klemenčič.

Carl Vogel, Deklica, o. pl.,1857

Medobčinski muzej Kamnik, 16. maj 2019 ― Na sliki je celopostavno upodobljena deklica. Predstavljena je v lepem krajinskem izrezu. Deklica sedi na travi, nad njo se odpira svetlejše, modro nebo. Oblečena je v zeleno obleko z ozkim životkom in širokim krilom, izpod katerega sega belo čipkasto spodnje krilo, ter v belo prosojno bluzo s kratkimi rokavi in širokim izrezom. Obuta je v […] The post Carl Vogel, Deklica, o. pl.,1857 appeared first on MM:K.
Zvočno sobivanje čebel in človeka

Zvočno sobivanje čebel in človeka

ARS Ars humana, 16. maj 2019 ― Ob svetovnem dnevu čebel Ali bi se ob svetovnem dnevu čebel ob vseh škodljivih dejavnostih in snoveh, ki so proizvod človeške dejavnosti, morali vprašati tudi, kako je s hrupom, ki ga proizvaja človek. Čeprav je dolgo veljalo, da čebele ne slišijo, danes vemo, da čebele zvok zaznavajo. A tisto, kar je optimalno za človeka, ni nujno optimalno za čebele. O zvočnem sobivanju čebele in človeka v pogovoru z dr. Tomijem Trilarjem in dr. Jankom Božičem.
Lucia di Lammermoor

Lucia di Lammermoor

ARS Svet kulture, 16. maj 2019 ― Opera v treh dejanjih Gaetana Donizettija V tokratnem pregledu aktualnega kulturnega dogajanja najprej o obsežni razstavi slovenskega impresionizma v Pragi. Odpravili se bomo na filmski festival v Cannes ter vas povabili na premiero v SNG Opera in balet Ljubljana, kjer se nocoj obeta premiera romantične opere Lucia di Lammermoor. Vsebinsko se navezuje na temačen zgodovinski roman Walterja Scotta, ki opisuje resnično zgodbo o umoru, ki je v 17. stoletju pretresel Škotsko. Vabljeni k poslušanju!
DÆMON

DÆMON

Radio Študent, 16. maj 2019 ― Jahsiri Asabi-Shakir, ki si je nadel ime DÆMON, bo pred sobotnim gostovanjem v Pritličju gostoval tudi v RŠ intervjuju na 89,3 MHz.

42. dolenjski knjižni sejem

Kamra.si, 16. maj 2019 ― V veliko veselje nam bo, če se nam boste pridružili na slavnostnem odprtju 42. dolenjskega knjižnega sejma, ki bo v ponedeljek, 20. maja 2019, ob 19. uri v Dvorani Krka v Krkini upravni stavbi na Šmarješki cesti 6 v Novem mestu. Osrednja gosta pogovora o literaturi in ekranizaciji knjižnih predlog bosta Tadej Golob in Feri Lainšček.
še novic