Ponudba knjig ob simpoziju o staroverstvu, mitologiji, folklori in zgodovini

Ponudba knjig ob simpoziju o staroverstvu, mitologiji, folklori in zgodovini

Društvo Slovenski staroverci, 3. julij 2019 ― Za vse knjižne molje bomo tudi letos ob simpoziju ponudili pestro prodajo knjig o staroverstvu, mitologiji, folklori in zgodovini. Na voljo bodo knjige založb Beletrina, ZRC SAZU, Goriški muzej in Društvo Staroverci. Vse knjige bodo na voljo po znižani ceni! Nekaj aktualnih naslovov pripenjamo spodaj, s poudarjeno zadnjo knjigo Zmaga Šmitka, ki bo predstavljena na […]
Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

Anketa: Potrebe kreativnega sektorja

CZK, 3. julij 2019 ― V Centru za kreativnost pripravljamo predloge ukrepov za podporo kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji in želimo pridobiti informacije o ovirah in spodbudah za njegov razvoj. Če anketo izplonite, se lahko potegujete za nagrade!
Ivana pred morjem

Ivana pred morjem

ARS Svet kulture, 3. julij 2019 ― Novi roman Veronike Simoniti V današnji oddaji se bomo posvetili novemu romanu Veronike Simoniti z naslovom Ivana pred morjem, ki je pred kratkim izšel pri Cankarjevi založbi. Besedilo je bilo lani med tremi finalisti za nagrado modra ptica Mladinske knjige. Na pogovor smo povabili fotografinjo Mankico Kranjec, ki se z razstavo Po stopinjah mojega deda predstavlja v galeriji paviljona Expano v Murski Soboti. Vnukinja Miška Kranjca je v svoj fotografski objektiv ujela raznolike motive prekmurskih ravnic, kjer je slovenski pisatelj preživljal svoje otroštvo in mladost. Vabljeni, da nam prisluhnete.

Dobre prakse NVO: Kulturna diplomacija

Asociacija, 3. julij 2019 ― Nevladne organizacije v kulturi že leta navkljub pomanjkanju strukturne podpore preboju v tujino tam iščejo številne priložnosti in posledično trasirajo pot kulturni diplomaciji, ki je v zadnjem času postala pomembna strateška pozicija Evropske unije in posledično tudi Slovenije. Zato je pomembno, da razumemo terenske izkušnje nevladnikov, saj so le te lahko pomembne za pripravljanje in … Preberi več o Dobre prakse NVO: Kulturna diplomacija

Servis: Mirovanje pravice do prispevkov

Asociacija, 3. julij 2019 ― Včasih se samozaposlenim v kulturi ponudi možnost zaposlitve za določen čas, dobijo projekt v tujini ali pa se jim pripeti osebna ali družinska zdravstvena neprilika. Zaradi predvidene začasnosti tega stanja pa ne želijo izgubiti pridobljeno pravico do plačila prispevkov za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, obvezno zdravstveno zavarovanje ter starševsko varstvo in zavarovanje za primer … Preberi več o Servis: Mirovanje pravice do prispevkov

Razpisne priložnosti (julij 2019)

Asociacija, 3. julij 2019 ― Poletje je lahko čas za premislek o novih projektih. Julija poteče kar nekaj rokov za razpise, zato smo pripravili najzanimivejše priložnosti za nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi. Tokrat se osredotočamo predvsem na domače razpise. Domači razpisi Do 13. septembra se lahko prijavite na poziv za oddajo projektov za predstavitev v Slovenskem paviljonu na 17. … Preberi več o Razpisne priložnosti (julij 2019)

Servis: Komunikacija z državnimi organi

Asociacija, 3. julij 2019 ― Predstavniki nevladnih organizacij in posamezniki s področja umetnosti in kulturi se pogosto srečajo z dilemo, kako pravilno komunicirati z državnimi organi. Poslovanje organov državne uprave, organov samoupravnih lokalnih skupnosti in nosilcev javnih pooblasti, ki ureja njihova razmerja do uporabnikov storitev ter poslovanje med različnimi organi in poslovanje znotraj organov, je določeno z Uredbo o upravnem … Preberi več o Servis: Komunikacija z državnimi organi

Kulturna premišljevanja: dr. Bogomir Kovač

Asociacija, 3. julij 2019 ― Univerza v Ljubljani prvi teden julija že peto leto zapored zadiha v ritmih Poletne šole menedžmenta v kulturi. Letošnja pretresa pozitivne in negativne plati kreativnih industrij. Asociacija je ena izmed številnih partnerjev šole. Za pisanje tokratne kolumne, ki osvetljuje prvo petletko šole, smo prosili njenega vodjo programa red. prof. dr. Bogomirja Kovača. O izzivih kreativnih … Preberi več o Kulturna premišljevanja: dr. Bogomir Kovač
V pogovoru z Ulayem in Janom Fabrom

V pogovoru z Ulayem in Janom Fabrom

MMC Drugo, 3. julij 2019 ― Ulay in Jan Fabre veljata za dva izmed najbolj vizionarskih in revolucionarnih sodobnih umetnikov. Reka na Hrvaškem ju bo v petek gostila na skupnem pogovoru pod naslovom Prestopanje meja: redefiniranje okvirov performansa 21. stoletja.

5. Trdinov literarni pohod na Gorjance

Kamra.si, 3. julij 2019 ― Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto v sodelovanju z Gradsko knjižnico »Ivan Goran Kovačić« iz Karlovca, Ljudsko knjižnico Metlika, Mestno občino Novo mesto ter slovenskimi in hrvaškimi planinskimi društvi organizira že 5. Trdinov literarni pohod na Gorjance. Tokrat se bomo proti vrhu Gorjancev odpravili s hrvaške strani. Izhodišče pohoda bo planinski dom v Sekulićih (Hrvaška), od koder se bomo odpravili proti vrhu Gorjancev, pri čemer bomo literarno dediščino Janeza Trdine povezovali s spoznavanjem bogate kulturne in naravne dediščine Žumberka.  

OTVORITVENA PREDSTAVA Ane Desetnice 2019 v Ljubljani – ONI!

Ana Monro, 3. julij 2019 ― Ana Desetnica 2019 ponosno najavlja prvo slovensko otvoritveno predstavo festivala v Ljubljani v 22-letni zgodovini svojega gostovanja na njenih ulicah! Vabljeni k ogledu plesnega spektakla s priokusom cirkusa Oni (avtorica Ada Kogovšek, nastopajo plesalci plesne šole Kazina), 3.7. ob 22.00 pred Pošto na Slovenski cesti! Celoten festivalski program najdete TUKAJ.   Foto: Igor Perić   The post OTVORITVENA PREDSTAVA Ane Desetnice 2019 v Ljubljani – ONI! appeared first on Ana Monro.
Minljivo umetniško delo

Minljivo umetniško delo

PIFcamp, 3. julij 2019 ― Kos ni končan, a vendar je zamisel jasna: odlitek v obliki plastične skodelice: dotakljiv, oprijemljiv, lomljiv. Kar počil bo v vaših rokah, če ga boste zgrabili premočno. Delo je treba brati kot kritiko potrošniškega sveta, sveta stvari in predmetov, ki jim ni namenjena dolgotrajnost. Proizvajati moramo. Stvari se morajo zlomiti, da lahko proizvajamo dalje. Veliko … Preberi več o Minljivo umetniško delo The post Minljivo umetniško delo appeared first on PIFcamp.

Straniščne spletke 3: Prostor in zgodba

OUTSIDER, 3. julij 2019 ― Revija Outsider v sodelovanju s podjetjem Geberit razpisuje 3. natečaj za kratko zgodbo: Straniščne spletke 3: Prostor in zgodba Prepustite se navdihu ter zapišite in izbrusite svojo zgodbo. Omejitev ni, razen te, da jo lahko bralec prebere v petih minutah. Dolžina: približno 5000 znakov brez presledkov. Dela oddajte v obliki Wordove datoteke. Strokovna žirija bo… The post Straniščne spletke 3: Prostor in zgodba appeared first on OUTSIDER.
Približujemo se!

Približujemo se!

Kunigunda, 3. julij 2019 ― PRIBLIŽUJEMO SE! Konec poletja se nam obeta nora srčno-kozmična avantura! Naša statistika pravi, da nas bodo letos obiskali umetniki iz 7 držav, poleteli bomo na vsaj 10 prizorišč, igrali bomo laser tag, si ogledali razstave in performanse, poslušali koncerte, ustvarjali in športali. Preklikaj celotni program letošnje Kunigunde na prenovljeni srčni strani, kjer bomo The post Približujemo se! appeared first on Kunigunda.
Running on Empty

Running on Empty

SIGIC - Novice, 3. julij 2019 ― Festival jazzovskih orkestrov MareziJazz bo konec tega tedna doživel štirinajsto izdajo. Gre za največji tovrstni festival v Srednji Evropi. Vendar se kljub temu sooča s finančnimi težavami, zato je njegov obstoj vprašljiv.

Srđan Nađ, Urška Podlogar Kos: 247 dni do gradbenega dovoljenja

OUTSIDER, 3. julij 2019 ― Pred letom dni je pogovor z vodjo urada za okolje in prostor ene od slovenskih občin nanesel na zanimivo temo, ki projektante v stiku z investitorji neprestano postavlja v kočljiv položaj nejasnosti. Nekdo, za katerega se šteje, da ima škarje in platno v svojih rokah, je priznal, da si že nekaj let zainteresiranim ne upajo… The post Srđan Nađ, Urška Podlogar Kos: 247 dni do gradbenega dovoljenja appeared first on OUTSIDER.

Iz prve vrste: Alenka Sottler

Asociacija, 3. julij 2019 ― Alenka Sottler je ena najbolj prodornih ilustratork pri nas, hkrati pa je članica Asociacije in prepoznavna zagovornica pravic samozaposlenih v kulturi. V tokratni rubriki Iz prve vrste, kjer predstavljamo člane Asociacije, tudi številne samozaposlene v kulturi, smo se z njo pogovorjali predvsem o socialnih pravicah in položaju samozaposlenih v kulturi. Ukvarjate se prvenstveno z ilustracijo. … Preberi več o Iz prve vrste: Alenka Sottler

PEDAGOŠKI PROGRAMI ZA VRTCE, OSNOVNE IN SREDNJE ŠOLE 2019/20

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 3. julij 2019 ― Dobrodošli v ptujskem muzeju! Za mlade obiskovalce vseh starosti smo v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož pripravili raznovrstne aktivnosti in programe, ki se navezujejo na posamezne zbirke in razstave muzeja. Naši pedagoški programi so namenjeni vsem, ki želite poučno in zabavno popotovanje skozi stoletja, na katerem nam izvirni stari predmeti pripovedujejo svoje zgodbe. Programe izvajamo […]
še novic