Skutni štruklji s pregreto smetano /RECEPT/

ZZMS, 9. marec 2020 ― Receptura za 4 osebe Sestavine:  Testo 0,2 kg moke 0,02 l oljčnega olja 0,12 l mlačne vode   Nadev 0,1 kg pretlačene skute 0,2 kg pregrete smetane 1 jajce 0,05 kg sladkorja 0,1 kg masla 0,05 kg drobtin   Priprava: Iz sestavin pripravimo vlečeno testo, ga premažemo z oljem in pokrijemo, da se ne suši. […] The post Skutni štruklji s pregreto smetano /RECEPT/ appeared first on ZZMS.

Fonda piranski brancin v soli /RECEPT/

ZZMS, 9. marec 2020 ― Med najbolj zdravimi in izjemno okusnimi načini priprave brancina, saj lahko to jed pripravimo popolnoma brez dodanih maščob. Brancina pečemo zakopanega v soli, ki ščiti površino ribe pred direktno toploto, zato se brancin lepo in enakomerno speče. Tako ostane ribje meso sočno, izjemno dobrega in nežnega okusa. Zahtevnost: Enostavno, brez posebne predpriprave. Čas priprave: 70 […] The post Fonda piranski brancin v soli /RECEPT/ appeared first on ZZMS.

Kozjanski krapki /RECEPT/

ZZMS, 9. marec 2020 ― Kozjanski krapki so topla predjed, priloga ali nemesna glavna jed iz ajdove moke, skutinega nadeva s proseno kašo ter zabelo iz ocvirkov in kisle smetane.    Sestavine: AJDOVO TESTO 500 g ajdove moke 1 – 2 žlici kisle smetane oz. po potrebi sol voda SKUTIN NADEV S PROSENO KAŠO 300 g skute 100 g prosene […] The post Kozjanski krapki /RECEPT/ appeared first on ZZMS.

Call for Applications for the CEI Award For Writers In Residence for the year 2020

Vilenica, 9. marec 2020 ― Call for Applications for the CEI Award For Writers In Residence for the year 2020 awarded by the Central European Initiative in co-operation with the Slovene Writers’ Association within the Vilenica International Literary Festival Overview The CEI Award for Writers in Residence is an award aimed at encouraging cross-border cooperation and promotion in the field

Spoštovani obiskovalci Slovenskega narodnega gledališča Maribor!

SNG Maribor, 9. marec 2020 ― Obveščamo vas, da skladno z odredbo Ministrstva za zdravje RS do nadaljnjega odpovedujemo vse predstave in koncerte v Veliki, v Stari in v Kazinski dvorani SNG Maribor ter v dvorani Union. O nadomestnih terminih kot tudi o izvedbi ostalih prireditev vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani www.sng-mb.si in na družabnih omrežjih. Zahvaljujemo se za razumevanje!
Smernice SEM glede na povečano nevarnost okužb

Smernice SEM glede na povečano nevarnost okužb

SEM, 9. marec 2020 ― V skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ ter glede na povečano nevarnost okužb in širjenje korona virusa v Sloveniji, je Slovenski etnografski muzej, tako kot ostali slovenski nacionalni muzeji, sprejel splošne smernice: - odprtja razstav, dogodke in prireditve odpovedujemo oz. prestavljamo za nedoločen čas - muzej je odprt za posameznike in skupine manjše od 25 oseb - priporoča se dostop do zbirk preko spleta. Ukrepi veljajo od 9. 3. do 22. 3. 2020.
Srečanje ob filmu Marija Škotska je prestavljeno

Srečanje ob filmu Marija Škotska je prestavljeno

Kinodvor, 9. marec 2020 ― Ogled filma Marija Škotska in pogovor po njem, ki naj bi se zgodila v sredo 11. marca ob 10. in ob 15. uri v sklopu Filmskih srečanj ob kavi, prestavljamo zaradi priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki odsvetuje obisk množičnih prireditev starejšim osebam. O datumu, ko bo srečanje izvedeno, vas bomo pravočasno obvestili.

Muzej je do nadaljnjega zaprt

SLOGI, 9. marec 2020 ― V želji, da skupaj omejimo širjenje koronavirusa, je muzej od 13. marca do nadaljnjega ZAPRT. Z nami ste lahko povezani vedno in povsod – lepo Vas vabimo, da si na naše digitalne zbirke ogledate tudi na naši spletni strani, gostujemo pa tudi na osrednjem slovenskem gledališkem spletnem portalu SiGledal.org oziroma na muzejskem spletnem portalu Museums.si. […] The post Muzej je do nadaljnjega zaprt appeared first on SLOGI.

OBVESTILO

Knjižnica Postojna, 9. marec 2020 ― OBVESTILO!!! Obveščamo, da v skladu s preventivnimi ukrepi do konca meseca marca odpovedujemo prireditve in omejujemo izvajanje dejavnosti tako, da ne bo zbiranja ljudi v zaprtih prostorih. V enotah knjižnice Postojna in Pivka so do nadaljnjega odpovedane ure pravljic, prestavljen pa bo tudi literarno-pogovorni večer z g. Draganom Petrovcem.

OBVESTILO COVID-19

Fakulteta za dizajn, 9. marec 2020 ― Spoštovane študentke, študenti, predavatelji/ce in vsi drugi sodelavci/ke Fakultete za dizajn, obveščamo vas, da je že sedaj znano, da bodo ukrepi zaradi koronavirusa SARS-CoV-2 v državi RS trajali dlje časa, kot je bilo sprva predvideno. V posledici navedenega, bo študij na daljavo trajal DO PREKLICA. Takoj ko bo s strani Vlade in drugih pristojnih institucij […] The post OBVESTILO COVID-19 appeared first on Fakulteta za dizajn.

Obvestilo o terminu delavnic

Zgodovinski arhiv Ljubljana, 9. marec 2020 ― Zgodovinski arhiv Ljubljana organiziral delavnice za uslužbence, ki delajo z dokumentarnim gradivom in že imajo opravljen preizkus strokovne usposobljenosti v naslednjih terminih: gospodarstvo: 20. 4. 2020, pravosodje: 17. 4. 2020, kultura in šport: 15. 4. 2020, vzgoja in izobraževanje: 21. in 22. 4. 2020, uprava (območja UE Cerknica, UE Domžale, UE Grosuplje, UE Kamnik, UE Kočevje, UE Litija, UE Logatec, UE Ribnica, UE Vrhnika): 16. 4. 2020. Delavnice bodo potekale od 9.00 – 14.00 ure v predavalnici P1 (pritličje) Zgodovinskega arhiva Ljubljana na Mestnem trgu 27, Ljubljana.
še novic