INMATE z akustičnim albumom (in orientalskim pridihom) ter novim spotom!

INMATE z akustičnim albumom (in orientalskim pridihom) ter novim spotom!

SPRP, 21. april 2020 ― Velenjski metalcorovci INMATE z novim videospotom zaključujejo ero albuma »Anarthas«. »Re-cycle (Samsara)« je zadnji videospot z zadnjega dolgometražnega albuma. Pred kratkim so izdali tudi album »A small measure of peace« s katerim so INMATE zaplavali v akustične in orkestralne vode, v katerih je čutiti tako pridih orientalskega vzhoda kot tudi skandinavskega severa. Slišati je, da so se člani popolnoma prepustili toku ustvarjanja tega, od dosedanjih zvočnih zapisov precej drugačnega albuma. Svežina vibrira skozi nove skladbe.  Novi album je novo in od prejšnjih izdaj precej drugačno poglavje v diskografiji skupine. Ideja za projekt je nastala čisto spontano, po lanskem nastopu na EMI, saj so želeli ustvariti nekaj popolnoma novega in neobičajnega in se na ta način, neobremenjeno s končnim rezultatom, lotili tudi snemanja. INMATE so vedno stremeli k drugačnosti in iskanju novih vplivov, zato so dokaj hitro našli skupni jezik s producentom Urošem Boršičem, ki je pripravil in izdelal aranžmaje vseh priredb. Priredili so pet skladb iz albuma »Anarthas«, ki je izšel v začetku lanskega leta. Producentu Urošu gre tudi zasluga, da sta dve skladbi »Hold on forever« ter »Cycle (Samsara)« na albumu izšli v orkestralni izvedbi, za katero je poskrbel Rok Jurečič.      Stilsko bi skladbe lahko opredelili kot orkestralni unplugged, kar velja tudi za skladbo »Karmageddon«. Setlisto petih lastnih priredb na koncu zaključuje pesem »Atma«. »A small measure of peace« je tako popolnoma novo zvočno potovanje skupine, ki sicer ostaja metal bend, a v ta žanr odprtih glav in src spuščajo pridihe in navdihe časa, kraja in notranjih prepihov posameznih članov. Od njih lahko torej v nadaljnje pričakujemo še kaj nenavadnega. Zbral in uredil: Matej Urbanč

Harry - Symptoms of a desperate mind | Recenzija

13. brat, 21. april 2020 ― Od zadnjega albuma ajdovskih Harry je preteklo kar nekaj Hublja, člani so izgubili kak las in pridobili dodatne gube, a po nekajletnem snemanju imamo pred seboj končno novi album. Sicer je izšel že lani jeseni, a ker nismo dovolj odzivni, poslušamo in pišemo šele sedaj. Ajdovščina ima že 30 let tradicije melodičnega hardkor panka, tako tudi Harry zvenijo kot mešanica različnih bendov, ki so šli skozi naše kraje ali pa se jih je samo poslušalo od daleč. Težko rečem na katere bende najbolj vlečejo. Na trenutku me še najbolj spominja na začetne Rise Against, a kdo drugi bo našel v njih kaj podobnega. Gre za brezhibno in brez kompliciranja odigran melodičen pank, na katerega ni imuna nobena generacija. Pozna se kilometrina tria, ki je odigral že nešteto koncertov po celotni naši domovini. Kar kaže tako na popularnost benda kot tudi na delovno etiko. Posebnost Harryev je, da smo takšnih bendov bili včasih vajeni od mladcev, ki so čez dan drveli s skejti po ulici in strašili penzioniste, sedaj pa gre za zrele tridesetletnike, ki se seveda tega popolnoma zavedajo. Če poznamo adult oriented rock, lahko poznamo tudi adult oriented punk. Nič slabega ni v tem, nenazadnje to recenzijo piše še kakih 10 let starejši panker. Le vedeti moramo kaj pričakujemo. In če se nam zahoče iti na koncert nezateženega, večinoma veseljaškega pank benda, ne rabimo čakati na pank počitnice in druge umetne raje, ki jih vsaj letos ne bo. Dovolj je, da zavijete z avtoceste v Ajdovščino in morda naletite na Harry, ki ob degustaciji novega Pelicona nažigajo stare in nove pank hite.
Objava petih vicev enaindvajsetega izbora

Objava petih vicev enaindvajsetega izbora

SEM, 21. april 2020 ― Uredniški odbor je izbral enaindvajseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Sad je bitno, da budemo solidarni, empatični... Ako bog da, biče vremena, da budemo ona stara govna. (Prevod: Zdaj je pomembno, da bomo solidarni, empatični... Če bo bog dal, bo še čas, da bomo tisti stare riti.) Boljše 2 m narazen kot 2 m pod zemljo. Vnuk pokliče babico in ji zagrozi: »če mi ne nakažeš 10€, pridem na obisk!« Ne verjamem, da si je kdo predstavljal, da bomo s premikom ure stopili iz zimskega časa v cono somraka.  Na Gorenjskem so začeli uporabljati obojestranski toaletni papir. Uspeh je na dlani. Seznam vseh izbranih vicev
Impresije brezskrbnih poletnih pohajkovanj

Impresije brezskrbnih poletnih pohajkovanj

Odzven, 21. april 2020 ― Logaški producent na novi kratkometražni izdaji z naslovom A Little Flower za britansko založbo Fruit Merchant predstavlja tri s soncem obsijane house štikle, kot nalašč za peščena festivalska plesišča, in navdahnjeni remiks založniškega kolega Manuela Fischerja.

Erotikon

Kinodvor, 21. april 2020 ― Pred petnajstimi leti nas je prehitro zapustil ustanovitelj in prvi direktor Slovenske kinoteke Silvan Furlan. Brez njegovih dolgoletnih prizadevanj mestnega kina Kinodvor danes preprosto ne bi bilo. V poklon Silvanu vabimo k ogledu klasike nemega filma Erotikon, v katerem nastopa ena njegovih neugasljivih strasti: prva slovenska filmska zvezda Ita Rina.

Outsiderjeva knjižna ponudba

OUTSIDER, 21. april 2020 ― Izgubite se v svetu odličnih kratkih zgodb v Straniščnih spletkah, pokukajte na knjižne police zanimivih posameznikov v Domačih knjižnicah, ali pa se poglobite v odnos med arhitekturo in vodo v monografiji Živeti z vodo. Našo knjižno ponudbo preverite spodaj. STRANIŠČNE SPLETKE II + III 5.00€ 128 strani, mehka vezava Zbirka kratkih zgodb literarnega natečaja Straniščne… The post Outsiderjeva knjižna ponudba appeared first on OUTSIDER.

Kmalu prvi mednarodni spletni pesniški Festival upanja

Misli, 21. april 2020 ― Pod okriljem evropske platforme za poezijo Versopolis, ki jo vodi založba Beletrina, bo v aprilu potekal prvi mednarodni spletni pesniški Festival upanja. Osrednji program bo med 23. in 30. aprilom potekal na spletni strani Versopolis Review. Festival bo s številnimi spremljevalnimi spletnimi dogodki potekal vse do druge polovice junija.

Petkov večer s Fobijo (24.4.2020 20:00)

Španski borci, 21. april 2020 ― Pridružite se National Interdisciplinary Theater Ensemble v njihovem živem prenosu z naslovom "FridayNITE with Phobia" v kateri si lahko ogledate predstavo Fobija, ki jo je EN-KNAP skupaj s Club Guy & Roni ustvarili že leta 2015. Prenos v živo se začne v petek, 24. aprila ob 20. uri s polurnim pogovorom s pisateljem Martijn de Rijkom in koreografoma Roni & Guy. Ob 20:30 sledi prenos predstave.

Konfederacija Internacionala s prispevki umetnikov iz karantene

Misli, 21. april 2020 ― Konfederacija muzejev Internacionala je povabila umetnike, naj se udeležijo pogovora iz njihovih sedanjih življenjskih in delovnih prostorov, pogojev in krajev. Njihove prispevke bodo pod naslovom Umetniki v karanteni delili na spletu od danes dalje. Prva se danes predstavlja slovenska umetnica Maja Smrekar.
Petkov večer s Fobijo

Petkov večer s Fobijo

Zavod En-Knap, 21. april 2020 ― Pridružite se National Interdisciplinary Theater Ensemble v njihovem živem prenosu z naslovom "FridayNITE with Phobia" v kateri si lahko ogledate predstavo Fobija, ki smo jo skupaj s Club Guy & Roni ustvarili že leta 2015. Prenos v živo se začne v petek, 24. aprila ob 20. uri s polurnim pogovorom s pisateljem Martijn de Rijkom in koreografoma Roni & Guy. Ob 20:30 sledi prenos predstave.

Petkov večer s Fobijo

Zavod En-Knap, 21. april 2020 ― Pridružite se National Interdisciplinary Theater Ensemble v njihovem živem prenosu z naslovom "FridayNITE with Phobia" v kateri si lahko ogledate predstavo Fobija, ki smo jo skupaj s Club Guy & Roni ustvarili že leta 2015. Prenos v živo se začne v petek, 24. aprila ob 20. uri s polurnim pogovorom s pisateljem Martijn de Rijkom in koreografoma Roni & Guy. Ob 20:30 sledi prenos predstave.

Kako Slovenija pri premoščanju posledic pandemije covid-19 rešuje svoj kulturni in ustvarjalni sektor

CED, 21. april 2020 ― Akterji na področju kulture, filma in drugih ustvarjalnih sektorjev sodijo med najbolj ranljive skupine – tiste, ki bodo najhuje čutile posledice izbruha pandemije novega koronavirusa. Med prvimi so zaprli svoja vrata, odpovedali dogodke ali jih prestavili na splet, ustavili dejavnost in pri tem utrpeli ogromne izgube. Zbrali smo podatke o ukrepih in novih težavah na obzorju ...
Contact

Contact

Kinodvor, 21. april 2020 ― Umetnik Olafur Eliasson in režiserka Claire Denis sta se leta 2014 srečala, da bi se pogovorila o njuni fascinaciji s pojavi, ki jih znanost še ni v celoti pojasnila. Rezultat tega srečanja je kratkometražni Contact, v katerem Denis obravnava testne posnetke za Eliassonovo istoimensko svetlobno inštalacijo. Prizore iz filma je režiserka vključila tudi v svoj zadnji celovečerec Visoka družba.
še novic