Objava petih vicev dvajsetega izbora

Objava petih vicev dvajsetega izbora

SEM, 20. april 2020 ― Uredniški odbor je izbral dvajseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva:  Kaj ti v tem času pomeni BMW ali Audi, če mora stati doma? Zdaj si frajer, če maš traktor in lahko greš na njivo! Ker smo prejeli zahvale s strani tisočev igralcev golfa, smo se odločili, da dovolimo več športnih aktivnosti. Nov sveženj ukrepov bo od jutri dovolil še: smučanje, smučarske skoke, kajtanje, polo in jadranje. Aktivnosti lahko opravljate le znotraj meja lastne občine. Dopolnitev dosedanjih merskih enot: Milimeter, centimeter, decimeter, meter, kilometer, občina. Ne glede na datum razglasitve konca epidemije je že danes jasno, da bo poletje prišlo deset kil prezgodaj. Jutri grem v pisarno v drugo občino. Vznemirjena kot devica na poročno noč. Seznam vseh izbranih vicev
Prvi april

Prvi april

LUD Literatura, 20. april 2020 ― Kako daleč sta si zastonj in zaman? Si človek res ogleda svetovno znan spletni muzej ali legendarni slovenski film, ker ga ceni in se mu približa spoštljivo, ali pa ga ponuca kot toaletni papir samo zato, ker je pač brezplačen?

Zombi iz vuhanske laboratorije i da li je Tito još živ

SKC Danilo Kiš, 20. april 2020 ― ga podele na one koji su zli i one koji su dobri, to jest one harizmatične ličnosti koje će sada za dobrobit čovečanstva s nama da podele ta skrivena znanja i da nas na neki način pouče o tome ko radi protiv nas.“ Read more › The post Zombi iz vuhanske laboratorije i da li je Tito još živ appeared first on SKCDK.

Teorije zavera nude komplikovana, a logična rešenja i zato se lako prenose

SKC Danilo Kiš, 20. april 2020 ― Kristina Radomirović: „Teorije zavere se uvek trude da polarizuju svet, da ga podele na one koji su zli i one koji su dobri, to jest one harizmatične ličnosti koje će sada za dobrobit čovečanstva s nama da podele ta skrivena znanja i da nas na neki način pouče o tome ko radi protiv nas.“ Read more › The post Teorije zavera nude komplikovana, a logična rešenja i zato se lako prenose appeared first on SKCDK.

Teorije zavera nude komplikovana, a logična rešenja i zato se lako prenose

SKC Danilo Kiš, 20. april 2020 ― Kristina Radomirović: „Teorije zavere se uvek trude da polarizuju svet, da ga podele na one koji su zli i one koji su dobri, to jest one harizmatične ličnosti koje će sada za dobrobit čovečanstva s nama da podele ta skrivena znanja i da nas na neki način pouče o tome ko radi protiv nas.“ The post Teorije zavera nude komplikovana, a logična rešenja i zato se lako prenose appeared first on KC Danilo Kiš.

Do študijskega in maturitetnega gradiva po pošti, po knjige za dušo na splet

Štajerski tednik, 20. april 2020 ― Zagotovo se je marsikateremu dijaku, študentu in tudi osnovnošolcu porodilo vprašanje, kako do potrebnega gradiva, ki sameva v zaprtih knjižnicah. Odgovor na to dilemo razrešuje (med drugimi tudi) Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, ki se je po izdanem pozitivnem mnenju Nacionalnega inštituta za javno zdravje, odločila, da svojim članom omogoči dostavo knjig na dom.
Izdajanje glasbe v teh dneh bolj ali manj ustavljeno

Izdajanje glasbe v teh dneh bolj ali manj ustavljeno

Misli, 20. april 2020 ― V času ukrepov zaradi koronavirusa se je ustavilo tudi izdajanje glasbenih albumov. Z novo ploščo je sicer presenetila skupina El Kachon, ker so jo zaključili pred osamitvijo, so pa poslušalci ostali denimo brez napovedanih novosti skupine San Di Ego ali Tinkare Kovač. Založbe delujejo, a novih naročil ni, je za STA povedal producent Janez Križaj.
Celovec, Trst, Ljubljana: Skupna oddaja o knjigah in pandemiji

Celovec, Trst, Ljubljana: Skupna oddaja o knjigah in pandemiji

ARS Ars humana, 20. april 2020 ― Založništvo je že beležilo rahlo rast, nato pa se je zgodila pandemija... Sodelovanje Radia Trst A, slovenskega programa ORF v Celovcu in programa Ars smo tokrat namenili vprašanju prihodnosti knjig po pandemiji. Jasno je, da karantena ni pripomogla k večjemu številu bralcev. V Sloveniji denimo spletni trgovci beležijo kar 540-odstotno rast povpraševanja po utežeh, 100-odstotno rast nakupov veslaških naprav in dobro tretjino večje zanimanje za tekaške steze. Še več, na Hrvaškem so med karanteno zabeležili večje povpraševanje po televizijah, kot pred svetovnim prvenstvom v nogometu. Medtem je povečanje obsega spletnih nakupov knjig v Sloveniji, Avstriji in Italiji malenkostno. Po osamosvojitveni vojni, ki je bila za založništvo podoben šok kot trenutna pandemija, je Državna založba Slovenije prodala prvo knjigo šele po treh mesecih. Zakaj karantena, ko naj bi načeloma več ljudi imelo čas brati, ni povzročila vrnitve branja, kaj čaka založništvo po koncu pandemije in kaj zaprtje knjigarn pomeni za usodo knjižnega trga in branja nasploh, bodo v skupni oddaji pred svetovnim dnevom knjige razmišljali: član uredniškega odbora Goriške Mohorjeve družbe in ravnatelj Državnega izobraževalnega zavoda Simon Gregorčič Peter Černic, urednik v Mohorjevi založbi v Celovcu Adrian Kert in profesor založniških študij na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani Miha Kovač.

Nekrolog Helene Rant

Gorenjski muzej, 20. april 2020 ― Naša sodelavka Helena Rant je odšla. Tako posebna kot je bila Helena, je bila tudi njena bolezen, redka in težko določljiva. Zelo huda, ker je tako hitro napredovala, še posebej za žensko v najboljših letih. Hočemo se spominjati Helene, ki ... Read More

OFIS: Curly Villages

OUTSIDER, 20. april 2020 ― Veliko odličnih idej in pobud nikdar ne zapusti delovnih miz arhitektov. Nekaterim se zatakne pri birokratskih mlinih, druge ustavijo menjave oblasti, krize in premeščanje prioritet. Nikoli ne moremo vedeti, kako bi se projekti obnesli, če bi jih dejansko realizirali. Vsekakor pa lahko rečemo, da neuresničena ostane marsikatera prebojna ideja, ki bi lahko prispevala k izboljšanju… The post OFIS: Curly Villages appeared first on OUTSIDER.

Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl-Jarc v odzivu na neresnične očitke v zvezi s financiranjem Slovenskega filmskega centra, Javne agencije za knjigo ter prekinitvijo izplačil knjižničnega nadomesti

Ministrstvo za kulturo, 20. april 2020 ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl-Jarc je zavrnila neresnične navedbe, ki so se v zadnjih tednih pojavljale v medijih. Ne drži namreč, da je Ministrstvo za kulturo ustavilo financiranje Slovenskega filmskega centra in Javne agencije za knjigo ali prekinilo izplačila knjižničnega nadomestila.
Never Weaken

Never Weaken

Kinodvor, 20. april 2020 ― Fant je zaljubljen v dekle iz sosednje pisarne. Ko se zdi, da bo službo v osteopatski kliniki izgubila, se s pomočjo prijatelja akrobata odpravi na lov za novimi pacienti. Zadnji kratki film Harolda Lloyda je ena od njegovih slovitih “napetih” komedij, kjer naš junak v nekem trenutku binglja z visoke zgradbe.

Znani so nominiranci za nagrado kritiško sito

Misli, 20. april 2020 ― Za nagrado kritiško sito za najboljšo knjigo preteklega leta po izboru slovenskih literarnih kritikov so nominirani Nina Dragičević, Anja Golob, Sergej Harlamov, Vesna Liponik, Veronika Simoniti, Zarja Vršič in Jernej Županič. Društvo slovenskih literarnih kritikov bo nagrado kritiško sito letos podelilo devetič.

Miloš Kosec: Razgrajevanje zidov

OUTSIDER, 20. april 2020 ― Zidovi, ki nas bolj strogo kot sicer obkrožajo že dober mesec in nam skopo odmerjajo vsakodnevno gibanje, so končno pokazali svoj vztrajni in neprizanesljivi karakter. S ključem v rokah smo se lahko v običajnih razmerah delali, kot da jih ni. Seveda, tistih nekaj kvadratnih metrov med opečnatimi ali betonskimi zidovi je glede na podatek v… The post Miloš Kosec: Razgrajevanje zidov appeared first on OUTSIDER.

V sklopu akcije Vsi (filmi) doma tokrat tudi Cankar

Misli, 20. april 2020 ― Slovenski filmski center (SFC) v sklopu akcije Vsi (filmi) doma, ki jo je v času koronavirusa zagnal s partnerji, tokrat napoveduje dokumentarno-igrana in dokumentarni film ter v otroškem programu tri nove kratke animirane filme. Od danes je tako dostopen tudi celovečerni dokumentarno-igrani film Cankar scenarista in režiserja Amirja Muratovića.

Polona Lovšin – ilustracije

Medobčinski muzej Kamnik, 20. april 2020 ― V letu 2020 predstavljamo ilustratorko Polono Lovšin (1973) na dveh lokacijah in sicer v domačem Trzinu, kjer bomo avtoričina  dela predstavili na panojski razstavi in v galeriji Pogled v Kamniku, kjer bodo na ogled tudi avtoričine izvirne ilustracije in knjižne izdaje slikanic. Ob tej priložnosti je v pripravi tudi katalog oblikovalca Vladimirja Ristića z besedilom […] The post Polona Lovšin – ilustracije appeared first on MM:K.
še novic