Vokalna prostranstva

Odzven, 2. marec 2021 ― Tjaša Fabjančič se na četrtem albumu predaja razmišljanju o življenjskem ciklu, rojstvu in smrti, pa tudi (nedefiniranim) odhodom ter razdvojenostim, pomanjkanju bližine in minevanju časa.

ANINA DVIŽNICA s Paulino!

Ana Monro, 2. marec 2021 ― Posebna gostja 6. Anine dvižnice (2.3.) je bila Silvia Viviani oziroma Paulina, s katero smo lovili in (na papir) ujeli sanje. Nasmehi na fotografiji pričajo, da je svoje delo opravila odlično! Telo in duha krepimo vsak torek ob 10.00 na kanalu SIMS. Pridružite se nam!   VEČ INFORMACIJ   The post ANINA DVIŽNICA s Paulino! appeared first on Ana Monro.

the colour of overthinking

Koridor, 2. marec 2021 ― Izginjajoče postave, silhuete, obrazi, predmeti in še skoraj nešteto drugih struktur se v galerijski projekciji nemoteno premika in spreminja: vase zlivajoče se figure se s ponavljajočim se efektom spreobračajo druga v drugo, kar naredi videa še toliko bolj hipnotična. The post the colour of overthinking appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ob obisku treh muzejev na Poti miru ugodnosti za obiskovalce

Misli, 2. marec 2021 ― Muzeji na Poti miru od Alp do Jadrana so se odločili za pomembno novost, za povezan nastop Kobariškega muzeja, Parka miru na Sabotinu in Pomnika miru na Cerju. Skupaj s Fundacijo Poti miru so združili moči v prizadevanju za ohranjanje dediščine prve svetovne vojne in ostalin soške fronte ter obiskovalcem ponudili popust pri obisku muzejev.

Sedem desetletij muzeja na Jesenicah

Gornjesavski muzej Jesenice, 2. marec 2021 ― Sedem desetletij muzeja na Jesenicah Od Tehniškega muzeja Jesenice (1951), Muzeja Jesenice (1991) do današnjega Gornjesavskega muzeja Jesenice (od leta 2000)   V Gornjesavski dolini je bil 3. julija 1951 ustanovljen Tehniški muzej Jesenice. Bil je predhodnik Muzeja Jesenice (od leta 2000 Gornjesavski muzej Jesenice), ki je leta 1991 združil Tehniški muzej Železarne Jesenice in [...]

[Vabilo za šole in občine] Usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka

Inštitut za politike prostora, 2. marec 2021 ― V zadnjem letu je epidemija močno spremenila vsakdanjik naših otrok. Šolanje od doma je otroke prikrajšalo za organizirano gibanje in druženje z vrstniki. S prihodom lepega vremena in ponovno odprtimi šolami je spet aktualno spodbujanje otrok k aktivnemu in zdravemu načinu življenja na vsakdanji poti v šolo. Za spodbudo najmlajših učencev lahko šole in občine... The post [Vabilo za šole in občine] Usposabljanje za izvajanje Pešbusa in Bicivlaka appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Razstava likovnih del Marte Vošnjak v preboldski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 2. marec 2021 ― Od 2. do 31. marca 2021 je v Občinski knjižnici Prebold v času njene odprtosti na ogled razstava z naslovom Obrazi. Svoje izvirne stvaritve je na ogled postavila vodja likovne sekcije KUD Žalec, oblikovalka grafičnih tehnik in dolgoletna ustvarjalka likovnih del Marta Vošnjak, ki je 13 let slikala v Tekstilni tovarni Prebold, 20 let pa je imela svojo tiskarno, tiskala je na tekstil in obenem te natiske oblikovala za veliko slovenskih in nemških podjetij. Marta Vošnjak se nam predstavlja s slikami, ki se motivno prevladujoče posvečajo portretu, avtoportretu in figuri. Portretirani so ...

The United States vs. Billie Holiday (2021)

Deseta umetnost, 2. marec 2021 ― Billie Holiday (1915 – 1959) je verjetno ena najvplivnejših jazz pevk vseh časov, ki je s svojim močnim vokalom in izvrstnim občutkom za improvizacijo zelo hitro postala ljubljenka občinstva, še posebej temnopoltih, ki so v njej videli ne zgolj glasbenico, ampak tudi aktivistko, ki je s petjem uspela dati glas tistim, katere je tedanja ameriška družba […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004)  No Country For Old Men (2007)  Into the Wild (2007)  Leaving Neverland (2019)  Derry Girls - 1. sezona (2018) Copyright © Deseta umetnost [The United States vs. Billie Holiday (2021)], All Right Reserved. 2021.
Repetitor – Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji

Repetitor – Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji

RockOnNet, 2. marec 2021 ― Dragi moji, iščete nekaj genialnega in dobrega? Iščete razlog za bivanje in upor? Iščete odgovor na večno vprašanje smisla? Morda je prav v plošči beograjskih alternativnih magov Repetitorjev srž resnice in seme, iz katerega se lahko povije nekaj dobrega. The post Repetitor – Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji first appeared on RockOnNet - spletni časopis o glasbi.
Ponovno začasno zaprtje Galerije Photon

Ponovno začasno zaprtje Galerije Photon

Galerija Photon, 2. marec 2021 ― Drage obiskovalke in dragi obiskovalci, V skladu z novimi vladnimi ukrepi Galerija Photon od 1. in do vsaj 12. aprila  začasno zapira svoja vrata. V vmesnem času pripravljamo video vodenje po razstavi Anikó Robitz: Metropolis, ki si je ne boste uspeli ogledati. Med zaprtjem bomo pripravili tudi več novih spletnih vsebin, zato z nami ...

V Galeriji Photon Korošinove upodobitve mestnega življenja

Misli, 2. marec 2021 ― V Galeriji Photon - Centru za sodobno fotografijo bo do 19. marca na ogled razstava fotografij Janeza Korošina z naslovom Mestni obredi. S postavitvijo ob fotografovi 85-letnici želijo predstaviti nekatere manj znane aspekte njegovega opusa, ki izkazujejo vešč pristop do tehničnih, dokumentarnih ter izraznih lastnosti fotografskega medija.
še novic