Bridgerton, 1. sezona

Bridgerton, 1. sezona

Koridor, 25. marec 2021 ― Dvorjenje, klevete in dobra mera telesnosti v grobem povzamejo vsebino serije, ki je z novim letom podirala Netflixove rekorde. The post Bridgerton, 1. sezona appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

IVAN IVAČIČ, KUHARSKI MOJSTER – PRVA SLOVENSKA KUHARSKA TV ZVEZDA, 100-LETNICA ROJSTVA

ZZMS, 25. marec 2021 ― Odprtje muzejske vitrine Posavski muzej Brežice.   Ob 100-letnici rojstva kuharskega mojstra Ivana Ivačiča, v Posavskem muzeju Brežice v nedeljo, 28. marca 2021, ob 18. uri, odpirajo Posavsko muzejsko vitrino, v kateri predstavljajo njegovo življenje in delo. Ivan Ivačič je bil prva slovenska kuharska zvezda, saj je svoje znanje in kuharske spretnosti s snemanji v […] The post IVAN IVAČIČ, KUHARSKI MOJSTER – PRVA SLOVENSKA KUHARSKA TV ZVEZDA, 100-LETNICA ROJSTVA appeared first on ZZMS.
Bralna značka za odrasle 2021: Letos bodo bralci potovali z vetrom

Bralna značka za odrasle 2021: Letos bodo bralci potovali z vetrom

Štajerski tednik, 25. marec 2021 ― Letošnje povabilo za sodelovanje v Bralno značko za odrasle (BZO) 2021 je spletno. Covid-19 še vedno meša štrene na vseh področjih družbenega življenja in dela. Informacijska tehnologija pa je tista, ki tudi v teh razmerah ponuja kakovostne rešitve in ljudem omogoča, da niso prikrajšani za kulturno življenje. Knjigoljubci bodo tudi v letošnji Bralni znački za odrasle lahko literarno potovali, od knjige do knjige pa jih bo letos nosil veter.
Ptuj: Po razstavi Arjana Pregla še katalog Na platnu

Ptuj: Po razstavi Arjana Pregla še katalog Na platnu

Štajerski tednik, 25. marec 2021 ― Ob koncu razstave Iz srca rojena umetnost vizualnega umetnika Arjana Pregla v Galeriji mesta Ptuj so predstavili še katalog o umetniku z naslovom Arjan Pregl Na platnu. Na tiskovni konferenci so sodelovali: Dušan Fišer, vodja Galerije mesta Ptuj, Maja Antončič, kustosinja Likovnega salona Centra sodobnih umetnosti Celje, in umetnik Arjan Pregl. Rdeča nit je otroško slikarstvo, ki ga na različne načine transformira, oblikuje in nato vrne v svoj umetniški kredo, je povedal Dušan Fišer.

Na Ljubljana Festivalu tudi Pekel Johna Malkovicha

SiGledal Novice, 25. marec 2021 ― Festival Ljubljana je za letošnji poletni festival, ki bo potekal med junijem in septembrom, že napovedal nekatere znane domače in tuje umetnike. Pridružil se jim bo tudi igralec John Malkovich. Ob letošnji 700. obletnici smrti renesančnega pesnika Danteja Alighierija se bo 7. julija predstavil z monodramo Pekel Johna Malkovicha.

Sejem dobrih praks Mesta >> mestom, 13. april 2021

Inštitut za politike prostora, 25. marec 2021 ― Ves čas smo na lovu za novimi pristopi, drugačnimi načini dela in svežimi rešitvami mest. Čeprav stalno iščemo navdih drugod v Evropi in po svetu, se nam zdijo domače dobre prakse še bolj dragocene. Ne samo, da so lažje primerljive zaradi istega zakonskega okvira, kulturne in družbene krajine, preprosteje je tudi vzpostaviti stik s ključnimi... The post Sejem dobrih praks Mesta >> mestom, 13. april 2021 appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

V Kranju razstava del Prešernovega nagrajenca Zorana Didka

Misli, 25. marec 2021 ― V Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju je od danes pa do 8. maja na ogled pregledna razstava del Prešernovega nagrajenca in akademskega slikarja Zorana Didka. Na razstavi, ki je nastala v sodelovanju z Galerijo Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, bo na ogled skoraj 100 likovnih del iz celotnega obdobja Didkovega ustvarjanja.
še novic