Izbor pesmi

Vrabec Anarhist, 7. junij 2021 ― Noč, noč, noč v nebesih, naj se ve, da je prišla ženska v nebesa. Služabnica sem. Luč telesa je oko. The post Izbor pesmi first appeared on Vrabec Anarhist.

Plečnikova odličja 2021

OUTSIDER, 7. junij 2021 ― Sklad arhitekta Jožeta Plečnika je danes razglasil prejemnike najvišjih strokovnih priznanj na področju sodobne arhitekturne ustvarjalnosti v Sloveniji. Strokovna komisija je soglasno podelila Plečnikovo nagrado in štiri Plečnikove medalje.  Plečnikovo nagrado prejmejo Tomaž Krušec, Lena Krušec, Vid Kurinčič, Zala Likavec Perovšek, Ana Kučan in Luka Javornik za Tržnico Ptuj.  Projekt smo predstavili v 22. številki revije… The post Plečnikova odličja 2021 appeared first on OUTSIDER.
GINERVA NERVI

GINERVA NERVI

Radio Študent, 7. junij 2021 ― V tokratnem RŠ intervjuju se bomo pogovarjali z italijansko skladateljico, pevko ter producentko Ginervo Nervi, ki je del letošnjega programa festivala MENT. Mlada ustvarjalka je zadnjih nekaj let posvetila raziskovanju elektronske glasbe, v kateri je našla nove pristope in načine razmišljanja v produkcijskem procesu.
GINEVRA NERVI

GINEVRA NERVI

Radio Študent, 7. junij 2021 ― V tokratnem RŠ intervjuju se bomo pogovarjali z italijansko skladateljico, pevko ter producentko Ginevro Nervi, ki je del letošnjega programa festivala MENT. Mlada ustvarjalka je zadnjih nekaj let posvetila raziskovanju elektronske glasbe, v kateri je našla nove pristope in načine razmišljanja v produkcijskem procesu.
6. filmski festival Kinotrip

6. filmski festival Kinotrip

Kinodvor, 7. junij 2021 ― Med 14. in 16. oktobrom bo Kinodvor zažarel v soju luči 6. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade. Program je znan, vstopnice pa bodo v prodaji od 1. oktobra.

Nonument Group: Razstava je na terenu

OUTSIDER, 7. junij 2021 ― »Ne rušite moje zgodovine!« To je bila ena od misli mimoidoče, ki je konec marca obiskala Bloudkovo skakalnico na Šišenskem hribu in svoje razloge za ohranitev zapisala na temu namejen prostor v razstavi, ki je tam opozarjala na namen rušitve. Razstava ob stolpu je nastala na pobudo raziskovalke v projektu Nonument Danice Sretenović, k njeni… The post Nonument Group: Razstava je na terenu appeared first on OUTSIDER.
Mednarodni arhivski teden in kolesarjenje

Mednarodni arhivski teden in kolesarjenje

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 7. junij 2021 ― Arhivi po vsem svetu letos na poziv Mednarodnega arhivskega sveta obeležujejo Mednarodni arhivski teden med 7. in 11. junijem 2021. Arhivi s tem praznovanjem kličemo po prepoznavanju naše velike vloge v družbi. S povezovanjem in sodelovanjem skupaj opozarjamo na izjemen pomen, ki ga opravljajo naše institucije z varovanjem neprecenljivega blaga, obenem pa tudi informacij, s […] The post Mednarodni arhivski teden in kolesarjenje first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.

Zaključek bralnega projekta Mali Savinjčani beremo v Taboru 2021

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 7. junij 2021 ― Medobčinska splošna knjižnica Žalec že vrsto let organizira bralni projekt Mali Savinjčani beremo. Projekt je namenjen predšolskim otrokom v starosti 4. do 6. leta starosti. Otroci naj bi v tem predšolskem obdobju pridobili izkušnjo, da je branje prijetno, zabavno in koristno. Tudi v letošnji sezoni so otroci vrtca Tabor z veseljem sodelovali. Na zaključni prireditvi, ki je potekala v ponedeljek, 7. junija 2021, in je letos zaradi epidemije covida – 19 potekala drugače kot sicer, sta se zbrali dve skupini otrok z vzgojiteljicami Tejo Goropevšek in Romano Orehovec ter  Manico ...

PRIREDITEV OB ZAKLJUČKU BRALNEGA PROJEKTA MALI SAVINJČANI BEREMO 2020/21 – VRANSKO

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 7. junij 2021 ― Ponedeljkovo dopoldne, 7. junija 2021, smo preživeli z našimi najmlajšimi, ki ob podpori staršev in pedagoških delavcev v vrtcih sodelujejo v bralnem projektu Mali Savinjčani beremo. Po uvodnem nagovoru ravnateljice Majde Pikl sta otroke pozdravili tudi direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik in bibliotekarka v vranski knjižnici Valerija Jerman. V projektu je letos sodelovalo 63 otrok Vrtca Vransko v starostnem obdobju 4 – 6 let. Ti so si z navdušenjem ogledali predstavo Nimam časa! v izvedbi vzgojiteljic Nives Novak, Ide Cestnik, Ane Ribič in Klavdije Konečnik in glasbeni spremljavi Nine ...
Ormož: »Uresničena želja osreči srce«

Ormož: »Uresničena želja osreči srce«

Štajerski tednik, 7. junij 2021 ― »V tem kratkem življenju zemeljskih omejitev ne moremo uresničiti vseh želja, in če danes koga vprašate, kaj si želi, vam mnogi ne bi znali odgovoriti. Eni najprej pomislijo na denar, drugi na zdravje, tretji na sanjskega partnerja, četrti na … Žal se pogosto zgodi, da na seznam želja umeščamo takšne, ki niti niso naše, ampak gre za cilje drugih ljudi, predvsem tistih, za katere menimo, da so boljši, uspešnejši, lepši in pogosto v naših očeh več vredni od nas,« je povedala avtorica razstave Manica Hartman.
Umetnikov vizionarski posnetek današnjega stanja

Umetnikov vizionarski posnetek današnjega stanja

Štajerski tednik, 7. junij 2021 ― V Galeriji mesta Ptuj Uroš Weinberger predstavlja slike, ki so nastale v zadnjih treh letih. Gre za umetnika v pravem pomenu besede, odličnega slikarja, odličnega glasbenika in tudi performerja. Zelo znan je po slikah velikih dimenzij, ki nosijo neko tragično vsebino, ki nas tudi zaradi te velikosti na nek način posrkajo vase, da se gledalec potopi v sliko.
Ptuj, državno tekmovanje: Odlični nastopi mladih kitaristov

Ptuj, državno tekmovanje: Odlični nastopi mladih kitaristov

Štajerski tednik, 7. junij 2021 ― Zasebna glasbena šola v samostanu sv. Petra in Pavla Ptuj je tudi letos v začetku junija gostila državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije. Letošnje je bilo že 50. po vrsti pod okriljem Zveze glasbenih šol Slovenije. Lani so gostili godalne kvartete, letos pa kitariste prve kategorije (A, B, C), stare 9 in 10 let, 11 in 12 let ter 13 in 14 let, učence vseh glasbenih šol iz cele Slovenije. Skupaj jih je bilo 100, poslušala pa jih je štiričlanska strokovna komisija.

Video pogovor: Razpisne priložnosti s področja KKI

Asociacija, 7. junij 2021 ― Društvo Asociacija je v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v sklopu projekta Izobraževalne delavnice: Krepitev KKI pripravilo video pogovor s Tomažem Zaniukom  na temo razpisnih priložnosti za kulturni in kreativni sektor. Pogovarjali smo se o tem, kaj so razpisni mehanizmi, kje najdemo informacije o njih in na kaj moramo … Preberi več o Video pogovor: Razpisne priložnosti s področja KKI

Asociacija partner v projektu REG.Lab

Asociacija, 7. junij 2021 ― Z aprilom 2021 smo pričeli z izvajanjem projekta REG.Lab, ki je namenjen krepitvi obstoječih in na novo nastajajočih mrež ter praks izmenjav znanja in veščin na področju zahodnega Balkana. Projekt se izvaja v okviru razpisa Projekti kulturnega sodelovanja na Zahodnem Balkanu Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo. Prijavitelj projekta je Kooperativa – regionalna platforma … Preberi več o Asociacija partner v projektu REG.Lab

Rezultati 10. Slovenske glasbene olimpijade

Glasbena mladina, 7. junij 2021 ― Objavljamo Uradne rezultate 10. Slovenske glasbene olimpijade: REZULTATI Na spodnji povezavi objavljamo pisni test 10. Slovenske glasbene olimpijade (z rešitvami): Namesto predvidenega srečanja “v živo” 30. maja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana smo se odločili, da državno tekmovanje izvedemo na daljavo. Tekmovanje je delno potekalo v živo, saj so vsi udeleženci test pisali […] The post Rezultati 10. Slovenske glasbene olimpijade first appeared on Glasbena mladina Slovenije.
še novic