NOVI PESNIŠKI DRŽAVLJANI REPUBLIKE SLOVERZIJE

Revija Primus, 14. junij 2021 ― Strokovna žiranta Feri Lainšček in Katarina Juvančič sta s posebnim pesniškim dekretom ustanovila Republiko SloVERZijo in med 114 prošnjami za državljanstvo podelila 8 pesniških potnih listov.   Glasnica Republike SloVERZije je postala Nika Gradišek, ki ji Zveza kulturnih društev Slovenije poklanja finančno nagrado v višini 150 evrov. Drugo nagrado prejme Marta Pavlovič, tretjo pa Olga ...

Znani so nagrajenci festivala Ars Electronica

Misli, 14. junij 2021 ― Znani so nagrajenci festivala Ars Electronica v avstrijskem Linzu, kjer iščejo stičišča med umetnostjo, tehnologijo in družbo. Na poziv za nagrado Ars Electronica je letos prispelo 3158 projektov iz 86 držav. Nagrade zlata nika so prejeli Alexander Schubert iz Nemčije, Guangli Liu iz Kitajske ter mednarodni kolektiv Forensic Architecture.
Imago Sloveniae bo s festivalom spet popestril poletno Ljubljano

Imago Sloveniae bo s festivalom spet popestril poletno Ljubljano

Misli, 14. junij 2021 ― Ustanova Imago Sloveniae - Podoba Slovenije je pripravila program 33. mednarodnega festivala, ki se povezuje s Poletjem v stari Ljubljani. S koncertom opernih odlomkov ga bo v petek odprla mariborska Opera, do 26. avgusta, ko bodo na sporedu tradicionalne Noči v stari Ljubljani, pa se bo po različnih prizoriščih zvrstilo okrog 30 dogodkov.

Idrijska Mestna dnevna soba v drugih slovenskih občinah

Inštitut za politike prostora, 14. junij 2021 ― Iz Idrije v Bohinj, Bovec, Ormož, Podlehnik, Radence in Razkrižje V torek, 8. junija, je v Idriji potekalo uvodno srečanje Pobude za prenos dobre prakse, ki bo v naslednjih 18 mesecih omogočila šestim slovenskim občinam, da spoznajo idrijsko dobro prakso in jo s prilagoditvami prenesejo tudi v svoje lokalno okolje. V Idriji je že več... The post Idrijska Mestna dnevna soba v drugih slovenskih občinah appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Slovenski dnevi knjige v Mariboru o pomembnosti dotika

Misli, 14. junij 2021 ― Osrednja tema Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, ki se začenjajo v petek, je dotik, s čimer želijo odpreti razpravo o pomembnosti človeške bližine, dotika in pristne komunikacije. V tednu dni se bo odvilo okoli sto dogodkov v znamenju literature različnih zvrsti, vključno s knjižnim sejmom z največjim številom založnikov v zadnjih letih.

Odprtje medinstitucionalne razstave Ženske zgodbe

Gorenjski muzej, 14. junij 2021 ― Vljudno vabljeni na oogled medinstitucionalne razstave Ženske zgodbe, ki smo jo odprli v četrtek, 17. junija 2021, ob 19. uri v Stebriščni dvorani Mestne hiše.  Medinstitucionalna razstava je zasnovana kot skupna predstavitev izbranih arheoloških in ostalih muzejskih predmetov, ki bodo ... Read More
Monolog telesa // Poletna Plesna Vesna //

Monolog telesa // Poletna Plesna Vesna //

Zavod En-Knap, 14. junij 2021 ― Kaj lahko doseže telo? To je neodgovorjeno in samoumevno vprašanje, ki ga na oder postavlja solistična predstava Anastasije Valsamaki. S svojo raziskavo pa avtorica Valsamaki ne raziskuje le izraznih sposobnosti telesa, temveč pripoved izzove tudi plesni jezik.
še novic